Wireless'den Yer Tespiti Hakkında..
-
Arkadaşlar size bir konu hakkında fikir danışacağım.Şimdi olay şu ki ; Wireless den baglanmak istedigimizde çeşitli isimler çıkıyor.Mesela xx, aa , adsl 12, vs gibi ben bu 3 isimden herhangi birisinin modem yerini bulabilirmiyim.? Yani sinyal takibi gibi birşey mevcutmudur. Yani şu daireden baglanıyor veya modemin yeri şurası gibi?
-
biligisayarını al dolaş sinyalin arttığı yöne doğru ilerle :S
-
Bir Ara Bir yazılım vardı radar ekranı gibi gösteriyodu ama nekadar doğrudur bilemem xD
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
biligisayarını al dolaş sinyalin arttığı yöne doğru ilerle :S
-----------------------------aahhahaha emf hesabı hayalet kovalar gibi :D
-
Ya anladımda oda detaylı degil ki yani :S belli bi yerden sonra 5 sinyal gösteriyor tam olarak emin olmam lazım o yüzden dedim
-
yoyo bunu yazdı:
Bir Ara Bir yazılım vardı radar ekranı gibi gösteriyodu ama nekadar doğrudur bilemem xD
-----------------------------toshiba laptoplarda conmgr diye bi yazılım var.. o öyle bişey :) olabilir mi :p
-
yazilimin ismi aklima gelmedi hatirlarsam yazarim tekrar,
sinyal gucunu gosteriyordu,
programi aciyorsun uzaklastikca sinyalin azaldigini yaklastikca arttigini gosteriyor.
o sekilde bulabilirsin
-
underzero bunu yazdı:
yazilimin ismi aklima gelmedi hatirlarsam yazarim tekrar,
sinyal gucunu gosteriyordu,
programi aciyorsun uzaklastikca sinyalin azaldigini yaklastikca arttigini gosteriyor.
o sekilde bulabilirsin
-----------------------------hocam hatırlarsan buraya eklersen sevinirim sinyali detaylı şekilde takip ederek bulabilirim diye düşünüyorum birde alternatif bir cihaz varmıdır ? laptopu da amele gibi elimde taşımayım ajanlar gibi :)
-
http://www.wifi-turk.com/indir-3-netstumbler-0-4-0.html
http://www.wifi-turk.com/indir-4-ministumbler-0-4-0.html
tamam buydu
-
Ayrıca Netstumbler ile bir gps cihazı edinirseniz çevrenizdeki bilimum radyo sinyali yayan cihazların yerleri kabak gibi görünüyor. Netstumbler'ın böyle de eğlenceli bi özelliği de var pek bi işe yaramıyo yani. Ministumbler'ı bilmiyorum.
-
Benim kanaatim, o modeme bağlanıp, modemin içine girerek ip adresini öğrenmeli, o şekilde ip adresinden bulunur. Yoksa sinyal gücüne göre bulmaya çalışırsın yoksa zor...