Work And Travel , Maaşlı Staj , Deneyimler
-
Giden varsa ya da bildiği hangi şirket ile nereye kısacası deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
-
plastner bunu yazdı
Giden varsa ya da bildiği hangi şirket ile nereye kısacası deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
ne kadar masraf oluyor? gidip gelme şartları nedir ? nasıl başvuru oluyor? bunları da ben sorayım..
-
joe_black bunu yazdıplastner bunu yazdı
ne kadar masraf oluyor? gidip gelme şartları nedir ? nasıl başvuru oluyor? bunları da ben sorayım..
Anlasılan Giden Yok Hocam..
-
3 kez Work and Travel ve 1 kez Israil'e gonullu olarak katildim. Ortalama masraf 3500-4000$ WAT icin. Israil icin 2000 TL harcadim ucak, gezi dahil. Yeme, icme, konaklama onlardan. Iyi sirket yok piyasada hepsinin sikintisi var. Onemli olan ABD'deki isiniz. Eger oradaki isiniz iyi olunca buradaki sirket fos kalir.
1. yil Alaska (1.000$), 2. yil Utah (5.400$), 3. yil Boston (4.200$) kazandim. Alaska artik yasak. Eglence parkinda 5.400$ kazandim. Orayi onerebilirim. Hala daha iyi kazaniyor. Hem temizlik vs. yok rahat is fakat kontenjanlar dolmus olabilir. Acele edin.
-
break bunu yazdı
3 kez Work and Travel ve 1 kez Israil'e gonullu olarak katildim. Ortalama masraf 3500-4000$ WAT icin. Israil icin 2000 TL harcadim ucak, gezi dahil. Yeme, icme, konaklama onlardan. Iyi sirket yok piyasada hepsinin sikintisi var. Onemli olan ABD'deki isiniz. Eger oradaki isiniz iyi olunca buradaki sirket fos kalir.
1. yil Alaska (1.000$), 2. yil Utah (5.400$), 3. yil Boston (4.200$) kazandim. Alaska artik yasak. Eglence parkinda 5.400$ kazandim. Orayi onerebilirim. Hala daha iyi kazaniyor. Hem temizlik vs. yok rahat is fakat kontenjanlar dolmus olabilir. Acele edin.
Hocam calısmaktan ziyade (wat) ; direkt dil okulu ile ilgili bilgin varsa onları da alalım.
-
Burayı alayım unutmazsam wat, dil okulu ve turistik gezi için maddi ve manevi harcamaları ve gerek arkadaşlarımdan gerek kendi engin deneyimlerimi paylaşıcam
torpedo_XL tarafından 23/Kas/12 23:27 tarihinde düzenlenmiştir -
wat yapmadığım için bişey diyemem, eski bi arkadaşım yaptı beraber yapıcaktık olmadıydı, biraz para biriktirip onlada son 1-2 haftasını gezmeye ayırıp alışveriş yapıp gelmişti. wat yapınca işten yırtma ihtimalin yok sanırsam, iş yoksa parada yok sonuçta. onun yerine erasmus stajı dene hocam, avrupada tanıdık varsa naylon staj ayarlayıp işe/staja gitmeden ayda 700-750 euro alabilirsin oturduğun yerden. bence daha makul :d gezersin işte paso :D
-
RootB bunu yazdıbreak bunu yazdı
Hocam calısmaktan ziyade (wat) ; direkt dil okulu ile ilgili bilgin varsa onları da alalım.
Dil okulunu kendin bulucaksin sirkete kalirsan masrafli. Not ortalamasi ve ingilizce onemli. Ingilizce ne cok iyi olacak (cunku konsolos senin ingilizcen cok iyi dil okuluna ihtiyacin yok diyor) ne de cok kotu olacak. Okul cok ucuz olmayacak bu seferde senin orada kalacagindan suphe duyar. Cok paran gider ama kazanc yok. Okul, konaklama ve yeme, icme buyuk olcude para harcarsin. WAT bence en ideali. Hayatinda yasayamayacagin seyler yasarsin bundan emin ol. Alisveris cok ucuz Tommy tshirtler 10-25$, jean'ler 25-40$, Las Vegas, Miami, New York gibi guzel yerleri gorme firsatin olur. Dolar kuru yuksek ama suan benim gittigimde 1,20-1,50 TL idi.
Erasmus yapabilirsin, genelde ingilizce sinavi ve mulakat olur siralamadaki yerin asil kontenjan ise yerine gore burs alirsin (350-700 Euro arasi). Erasmus ile 1 ya da 2 donem yurtdisinda bolumun ile okuyabilirsin ya da staj yapabilirsin. O da guzel bir firsat.
-
break bunu yazdı
Hocam ben maaşlı staj yapmak istiyorum.Hangi ülkeyi önerirsin bilişim alanında birkaç şirkete gittim biraz konuya fransız kaldılar buda benim moralimi bozdu.
-
plastner bunu yazdıbreak bunu yazdı
Hocam ben maaşlı staj yapmak istiyorum.Hangi ülkeyi önerirsin bilişim alanında birkaç şirkete gittim biraz konuya fransız kaldılar buda benim moralimi bozdu.
Bildigim maasli staj ABD'de var. Internetten bak oyle her bolume olmuyor. Turizm otelcilik, isletme falan okuman lazim. Cok detayli arastirirsan belki bulabilirsin ama. Okulu bitirmen lazim. Iyi ingilizce lazim. Skype'tan gorusme yapiyorsun cunku.
-
Kodumun mesleğini sonunda bırakıcam başlamadan.Ne sikindirik bişey çıktı araştır , tara , sor , çalış , daha çok çalış , hay ben o ebemii s...km
nokta.
Umutsuz vaka anlasılan.