folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Work And Travel , Maaşlı Staj , Deneyimler

Work And Travel , Maaşlı Staj , Deneyimler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

hocalar anlatın ya bende düşünüyorum 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    subasici
    subasici's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam benimde 2 yıllık tecrübem vardır wat konusunda, stajlı maaş konusunda ise aiesec i öneririm, arkadaşım şuanda directi nin ana yeri olan hindistanda. Kafanıza takılanları sorun, yoksa anlatması uzun sürer.

Hadi sen git işine de herkes kendi çişine.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    wr3kcer bunu yazdı

hocam benimde 2 yıllık tecrübem vardır wat konusunda, stajlı maaş konusunda ise aiesec i öneririm, arkadaşım şuanda directi nin ana yeri olan hindistanda. Kafanıza takılanları sorun, yoksa anlatması uzun sürer.

arkadaşını ve öyle olmayanları tenzih ederim ama aiesec de çalışan çoğu adam mal. angurt gibi insanlar.. ne iletişimden anlarlar ne bir şeyden.

bir de neymiş efendim sivri olanları liderlik olanları aiesec e seçerlermiş.. yurtdışında kaldığım şehir küçük olduğu için staj yeri bulmak sıkıntıydı,

baya aradım ama bulamadım sonra aiesec ile iletişime geçtim. sağolsun bir tane ayarladılar bana. aslında 2 tane ayarladılar ben birini

beğenmedim 1000 lira maaş teklif etmişlerdi :) az dedim bu (günde 4 saat bi de ) neyse diğer yeri seçtim o da farklı bir şehirdeydi mecburen

gitmek zorunda kaldım (sırf kız arkadaşım için yurtdışında kalıyordum) bu aiesec sorumlusunun prosedurden zerre haberi yok sanırmı. normalde

sınav uygulanması gerek bir kaç aşamalı, hiç bir şey bilmiyor, diğer sorumlu da öyle onun da bir şeyden haberi yok :)  neyse türkiyedeki bir

üniversitedeki yetkili aiesec sorumlusuyla iletişime geçtim 2 tane yetkili vardı ikisi de cvp vermedi ki resmi kullandıkları email. nasıl bir ilgi alakala

umursamazlık anlamadım. bana işi bulan aiesec sorumlusu hiç bir belge imzalatamadığı için parayı alamadı. zaten bulduğu işte bir süre

çalıştıktan sonra adamlarla tartıştım işten ayrıldım, bu eleman o firmayla ilişkisini benim yüzümden kaybetmiş .... 

yapılan yorumları okuyunca aiesec için vay bee dersiniz ama alayı fason. sadece kız ortamı yapmak için böyle bir şey var (tabii türkiye için

geçerli) bir de senden her bir sınavı geçtiğinde para alıyorlar. sanırım 600-800 lira gibi toplamda para alıyorlar. ben bir kuruş vermedim hatta

2500 lira civarı para kazandım :) ilginçler valla...

bu da benim deneyimim olsun. aslında çok şey yaşadım da o kadar şey yazmaya gerek yok :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    subasici
    subasici's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    wr3kcer bunu yazdı

arkadaşını ve öyle olmayanları tenzih ederim ama aiesec de çalışan çoğu adam mal. angurt gibi insanlar.. ne iletişimden anlarlar ne bir şeyden.

bir de neymiş efendim sivri olanları liderlik olanları aiesec e seçerlermiş.. yurtdışında kaldığım şehir küçük olduğu için staj yeri bulmak sıkıntıydı,

baya aradım ama bulamadım sonra aiesec ile iletişime geçtim. sağolsun bir tane ayarladılar bana. aslında 2 tane ayarladılar ben birini

beğenmedim 1000 lira maaş teklif etmişlerdi :) az dedim bu (günde 4 saat bi de ) neyse diğer yeri seçtim o da farklı bir şehirdeydi mecburen

gitmek zorunda kaldım (sırf kız arkadaşım için yurtdışında kalıyordum) bu aiesec sorumlusunun prosedurden zerre haberi yok sanırmı. normalde

sınav uygulanması gerek bir kaç aşamalı, hiç bir şey bilmiyor, diğer sorumlu da öyle onun da bir şeyden haberi yok :)  neyse türkiyedeki bir

üniversitedeki yetkili aiesec sorumlusuyla iletişime geçtim 2 tane yetkili vardı ikisi de cvp vermedi ki resmi kullandıkları email. nasıl bir ilgi alakala

umursamazlık anlamadım. bana işi bulan aiesec sorumlusu hiç bir belge imzalatamadığı için parayı alamadı. zaten bulduğu işte bir süre

çalıştıktan sonra adamlarla tartıştım işten ayrıldım, bu eleman o firmayla ilişkisini benim yüzümden kaybetmiş .... 

yapılan yorumları okuyunca aiesec için vay bee dersiniz ama alayı fason. sadece kız ortamı yapmak için böyle bir şey var (tabii türkiye için

geçerli) bir de senden her bir sınavı geçtiğinde para alıyorlar. sanırım 600-800 lira gibi toplamda para alıyorlar. ben bir kuruş vermedim hatta

2500 lira civarı para kazandım :) ilginçler valla...

bu da benim deneyimim olsun. aslında çok şey yaşadım da o kadar şey yazmaya gerek yok :)

hocam baya içini dökmüşsün yaw :D açıkçası ben aiesec i yaşamadım ama arkadaşın hindistanda 3. ayı dediğin gibi değil. ev ortamı iyi, her haftasonu ev arkadaşlarıyla da konuşuyorum, iş ortamı nefis zaten directiyi araştırısan görürsün. birde ne dersen de bir üniversite öğrencisi için bulunmaz hint kumaşı( en azından iktisat fakültesi için)  deneyim olur, tecrübe olur hele gittiğin ülkenin dili ingilizceyse üff üstüne birde ingilizce tabi çalıştığın şirketin sana kattığı ve referansı saymıyorum. 

Bizim arkadaş pazarlama departmanında directinin türkiye den müşterileri var onlarla ilgilineyorlar, resellerclub da bu şirketin zaten.şirket her 15 günde bir motivasyon amaçlı eğlence düzenliyor, birde adamlar sistemi bulmuşlar hep böyle stajyer alıp düşük maaş veriyorlar. yoksa bir mühendisin aldığıyla stajere harcanan maliyet elbette aynı değil. bence iki taraflı bir kar var.

tabi aiesec te iş seçeneği var arkadaşa polonya coca cola pazarlama departmanı da çıkmıştı ben göndermedim oraya, göndermedim derken harbi aklı benden aldı :D çünkü directi yi iyi tanıyordum.

he senin durumlar farklı açıkçası programlar insana farklı şeyler yaşatıyor ben ilk sene wattan tiksindim sonra ikinci sene ise imkanım olsa da abd de yaşasam dedim. şans biraz da bu işler açıkçası

Hadi sen git işine de herkes kendi çişine.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam ben aiesec e başvururken zaten yurttışındaydım. normalde türkiyeden başvurulması lazımdı. işin tuhafı aiesec in imkanlarından yararlanıp

kağıtlarını imzalamadım. normalde sınavlarına giriyorsun mülakatlarına girip kendini yırtarcasına aktif olmaya çalışıyor(muş)sun sonra da bu

aşamaları geçerken belirli miktarda para ödüyorsun.. 

ben aslında staj yapmadım normal olarak çalıştım, sadece firmayı eleman buldu  o kadar. elbette güzel hocam yurtdışında okumak ve çalışmak. her

öğrenci kesinlikle 6 ay da olsa bunu yaşamalı. türkler genelde işin cılkını çıkarıyor ama yine de faydalı bence. 

bu arada aiesec e para vereceğine kendi imkanlarınla yer ayarlayabilirsin.. en basitinden çalıştığın alanla ilgili hangi şehire gitmek istiyorsan o

şehirdeki üniverstede  ilgilendiğin alanla ilgilenen hocaya mail atıp yanında asistan olarak çalışmak istediğini söyleyebilirsin. ama ücret vermezler

pek. zaten stajyerlere ücret vermiyorlar genellikle. bir arkadaşım prag da staj yaptı,gariban kız yemeğini bile kendisi ödüyordu. 

bu konuda bir arkadaş yazmış erasmusun staj faaliyeti iyi diye, bence de en mantıklısı bu. gittiğin ülke çok pahalı değilse verdikleri hibe rahat

yeter. bir arkadaşım prag a erasmusa son senesinde gitti, sonra aynı üniversitde (charles üniv.) computer science alanında yüksek lisansa

başladı. haa dönemlik 2000 euro (yıllık da olabilir ama dönmelik diye biliyorum) veriyordu orası ayrı :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

up olsun belki görmiyenler vardır.

Busiest men find the most time....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Güzel gidin

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

3000-4000 $ı gitmeden baştan vercez dimi ? la o kadar param olsa gitmem ki. benimkisi para kazanmak değil de en azından bi gidip görür gezer tozarız da o kadar para nerden bulam :|

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

3000-4000 $ı gitmeden baştan vercez dimi ? la o kadar param olsa gitmem ki. benimkisi para kazanmak değil de en azından bi gidip görür gezer tozarız da o kadar para nerden bulam :|

Orda 1 sene boyunca çalışarak parayı katlarsın hocam ;)

Busiest men find the most time....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    plastner bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

Orda 1 sene boyunca çalışarak parayı katlarsın hocam ;)

Calisma izni 3 ay hocam :) Geri kalan 9 ay kacak calisabilirsin.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
Toplam Hit: 2720 Toplam Mesaj: 23