Work And Travel
-
fincan senin dediğin siteyi inceledim sağolasn.. benim fikrim güneyde bi yere gitmek madem abd ye gidiyoruz hem GEZELİM hem öğrenelim yani:) para konusu da önemli aslında çalışıp iyi para kazanmam lazım, kaçak kalma sorunum olmayacak sadece bi süre gidecem geri gelmeyi planlıyorum.
sorum gidenlere: galiba ilk gidince şirketler 2-3 hafta para vermiyorlarmış, bu süre de ne kadar para harcadılar veyahut günlük yatacak - yiyecek parası ne kadar gidiyor? Türkiye den para götürmem lazım oraya az falan götürmeyim sonucunda
bide çalıştığın yerden para verilmeye başlandığı zaman verilen para günlük yemek - yatak parasına yetip cebe harçlık bırakırmı?? Yoksa yine Türkiye den götüreceğimiz paralarımı harcıyacaz orda?
-
uehuehe:) Ne demisler ruya ulke Amerika.... gelin gelin gelinde gorun ebenizinkini:D
-
hope_siz bunu yazdı:
-----------------------------fincan senin dediğin siteyi inceledim sağolasn.. benim fikrim güneyde bi yere gitmek madem abd ye gidiyoruz hem GEZELİM hem öğrenelim yani:) para konusu da önemli aslında çalışıp iyi para kazanmam lazım, kaçak kalma sorunum olmayacak sadece bi süre gidecem geri gelmeyi planlıyorum.
sorum gidenlere: galiba ilk gidince şirketler 2-3 hafta para vermiyorlarmış, bu süre de ne kadar para harcadılar veyahut günlük yatacak - yiyecek parası ne kadar gidiyor? Türkiye den para götürmem lazım oraya az falan götürmeyim sonucunda
bide çalıştığın yerden para verilmeye başlandığı zaman verilen para günlük yemek - yatak parasına yetip cebe harçlık bırakırmı?? Yoksa yine Türkiye den götüreceğimiz paralarımı harcıyacaz orda?
-----------------------------
Sana verdigim site guzeldir baya bi bilgi var.. Wat ile gideni bilmiyorum ama eger 2-3 hafta para verilmiyosa 3 ogunden efer fast food tarzi yersen 15-20 dolar gider..daha saglikli yemek istersen 10 dolar daha ekle.. Kalma sorunu derken gidecegin yere bagli New york tarzi yerlere gidersen kiran $1000 civari olur.. Evde tek kalmicaksin tabi 4-5 eleman bulup masraflar bolunecek. Birde ev bakindiginiz zaman herseyin dahil olmasina dikkat edin..elektrik su isinma boku pusuru dert. Birde bazi sirketler depozite ister veya hic servis vermeyebilirler.. Size benim duydugum saatlik 6 dolar gibi bi para verirler.. Haftalik 20 saat limit var sanirsam..3 aylik zamanda senin gidecegin yere degisir..nasil birisin para harcamayi seviyosan biraz yuklu gotur ne bilim hediye laptop falan almak istersen..
Burasi oyle bi sikim memleket ki Turkiye ile alakasi yok.. Birde taze meyva sebzeyi unut..Cok pahali a.k:)
Sen guney istersen South carolina , virginia florida gibi yerleri onerebilirim.. Birde istedigin eyaleti secerken cok dikkatli ol..Iyice arastir. Hadi kolay gelsin..
-
ben ank ünideyim bugun bizim sınıfa bizim hocanın eski öğrencisi geldi . ABD den geleli 1 hafta olmuş bize biraz bilgi verdi..Atlanta ya gitmiş 115 gün kalmış .dondurma satmış orda arabayı vermişler buna belli bir bölgede hergün dondurma satmış günlük sattığı paranın % 40 ı buna kalmış...Hocada söyledi çocuk çok çalışkan işten kaçmayan biriymiş 115 günde 20bin dolar kazanmış ama 10bin dolar harcamış laptop almış kıyafet falan ordan almanyaya geçmiş akrabaları varmış orda ..
Bize söylediği şirketi iyi araştırın çünkü bazıları kazıklayabiliyormuş buldugu iş iyi olmayabiliyormuş ..
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------amerikada kacak kalmak ve surekli calismak icin yol, strateji istersen ayrica detayli bilgi veririm.
-----------------------------Ver
-
bizim okuldan biri (muğla üni) las vegasta yakın biyere gitmiş döneceği sırada vegasa uğramış 6500 dolarını batırmış ailesinin gönderdiği parayla dönmüş ülkeye bu tarz konulara dikkat etmek gerek.bende düşünüyorum newyork olur başka biyer olur iş olarakta nakliyat seçeneğini düşünüyorum ehliyetim var 3 ay orda geçerliymiş sonra sınava girip abd ehliyeti alabiliyormuşsun...
-
Arkadaslar Turkiyeden alinan ehliyet her yerde gecmiyo.. Eger uluslararasi ehliyete cevirirseniz 6 ay 1 yil kadar kullanma hakkiniz var.. Ehliyet almak icin de SSN yani sosyal guvenlik numaraniz olmasi gerekiyo..Ayrica sinava gireceginiz arabaniz olmasi gerekiyo..Kiralik arabalarla zannetmiyorum sinava gireseniz..
-
turk ehliyetleri en az 15 gun, en fazla 3 ay uluslararasi ehliyete cevrilmeden ulkesine hatta eyaletine gore gecerlilik gosterir / mezvu amerika olarak kabul ediyorum ve soyle onbilgi vereyim; bazi eyaletlerde turk surucu belgen varsa sadece bilgi sinavina girer ve usa ehliyetine terfi edebilirsin , bazi eyaletlerde ise bu yontem islemiyor. bunun yani sira ehliyetinin gecerlilik suresinde belirleyici olacak; i-20 ogrenci kabul belgesi ile mi ulkeye girdin, aupair olarak mi , turist olarak mi , arastirmaci yoksa isci olarak mi ulkeye girdigin olacaktir. Velhasil oyle veya boyle uluslararasina cevirebilme sansi var / turk ehliyetini en rahat sekilde usa ehliyetine cevirebilecegin yer newjerseydir. / ornegin ben b/a2 surucu belgesi ile yillardir yurtdisinda suruyorum, sikintisi olmadi lakin uzerime arac alip , sigortalatacagim zaman bir yakinima muhtac kaliyorum.
-
bende gitmeyi düşünüyorum bufolo ya gştmeti düşünüyorum.
-
abım work and travelın Katü temsilcisı istersen real-crew@hotmail.com ekle detaylı bılgı alıyım sana.