Work And Travelciler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    azizsenel55 bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    azizsenel55 bunu yazdı

daha önce 2 kere wat yapmış 2.senesinde 16.000 dolar yapmış biri olarak şunu söylüyüm 

Amerikaya gelipte parası biten iş bulamayan çoook kişi gördüm...wat tamamen şans ve şansını iyi kullanmakla alakalı

gideceğin bölge önemli iş verenin önemli amerikalılarla ilişkilerin önemli gittiğin şirket önemli sorularınız varsa cevaplıyabilirim

Valla hocam sorum çok.Tek tek cevaplamaya çalışırsan sevinirim :)

Hocam hangi işi yaptında bu kadar parayı kazanabildin?

Kaç sene önce gittin?

Kaç ay kaldın?

16 bin doları yaparken ne gibi kısıtlamalara gittin yaşantında?

Sen hangi şirketle gittin?

Yapacağın işi sen mi seçtin şirket mi verdi?

İlk sene neden yapamadın 16 bin doları.İlk senende ne gibi tecrübeler edinipde orda işine yaradı 2.senede?

Birde herkes 1 kere gidebiliyr zaten 2.vizeyi vermiyorlar diyorlardı eğer sen 2 kere gittiyen demek ki work and travel birden fazlada yapılabiliyor.

1.ben mc menamy sea food da 2 mutfaktan birinde chef olarak çalıştım benim 2.yılımda chef yaptılar işi iyi bildiğim için

2.2011 ve 2012 de yazlarında ordaydım

3.kısıtlamalar dersen sabah ben açıyordum mutfağı akşam ben kapatıyordum yanımda benim gibi öğrencilerin schedulerin ben yapıyordum işten çıktıktan sonra sabaha kdar eğlencemizide yaptık aklına gelcek herşeyi yaptık

4.ben piyasanın en üçkağıtcı şirketi experince usa ile gittim ds ucuz die :D

5.yapacağım işi ben ilk senemde şirket belirledi mc donalds sonra ben orda 2.işi buldum ikinci senemdede direk oraya kendim gittim.

6.ilk sene fazla ingilizcemde yoktu amerikanın kurallarını öğrendim çevre yaptım vsvs

7.wat ı istediğin kdar yaparsın sadece 2. ve daha sonraki seferlerde JFK da polis amcalarla 15 dk neden tekrar geldiğini anlatırsın o kdar

hmm.Senin iş tecrüben varmış o iyi olmuş.Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

new jerseyde çaşışabilrisin ama dilinin olması lazım upper demişsin ama olay girişken olmakda başlıyo ben new jerseyde çalışmıştım saati 8 dolaru sene 2009 du 2. işle beraber ortalama aylık 2500 dolay kazabilridim son ayda iişi bıraktım gezmeye çıktım o ayrı ama para kazanmak için çok iyi bir yer new jersey çok fazla turist geliyo gezmek eğlenmek için ve hepside para harcayan insanlar bir çok işden sana uygun olanı seçip iyi bir girişkenlikle sende 10000 rahat akzanırsın 3 ayda bizim roman kzıalr vardı nlar sadece restrountda çalışarak 4 ayda 12 bin biriktirmişlerdi günlük 9 saat çalışarak

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

rusçamda var demişsin o yüzden rusçanıda kullanbileceğim bi iş bulursan daha iyi edersin çünkü ukraynalı fln çalışanlarda geliyo onarın ortak olduğu bi alanda sen çok iş yaparsın işveren ve diğerleri arasında "ortak dil" olursun :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

amerikada son bir ay bir otobüs firması vardı peterpan mıydı neydi 3 ay önceden bilet almıştık doğu yakasını komple 1 dolarlık biletlerle gezmiştik yapabiliyorsanız mutlaka yapın

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

rusçamda var demişsin o yüzden rusçanıda kullanbileceğim bi iş bulursan daha iyi edersin çünkü ukraynalı fln çalışanlarda geliyo onarın ortak olduğu bi alanda sen çok iş yaparsın işveren ve diğerleri arasında "ortak dil" olursun :D

Ne gibi bir alanda iş yaparım hocam?

Bide web tasarım falanda yapabilirim 3 aylığına bir şirketde.

u235 tarafından 20/Tem/13 17:29 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

web tasarım olmaz çünkü amrikada rusya için iş yapan şirket bulman neredeyse imkansız tercuman olursun ama o işide bulmak zor mesele şu oraya gelen turistler amerikalıda oluyor rusyalıda oluyo ukraynalıda ve o turistlerin kimisi öğrenci kimi vatandaş kimiside tatil için gelmiş oluyo ve en büyük dertleri ortak bi dil oda sen oluyon sen rusça dinlediğini ingilizce ona aktarıcan veya tam tersini direk tercuman demiyorum ama otada bi tercih meselesi olduğunda düşünmeden en iyii işde seni tercih edicekler.. ha heryermi böyle tabiki değil ama new jerseyde çalışırsan orada mutlaka rus yada rusça konuşan trust para harcıyan insanlar oluyo ve oradaki işlerde gecee ne kdr kazanabileceğini her zmn kişinin performansın belirliyo.. senin 2 tane dilin olduğu için 2 tarafda gelse yani hem amerikalı hem rusça konuşan her şekilde işini rahat yapanbilirin mesela orda atlantic cityde sahilde küçük  dükkanlar oluyo ve burda çalışan kişiler hep insan ilişkisinden kazanıyo atıyom turusit geliyo ordaki oyunlardan birini denemek istediğini soyluyo(basket atmaca, halka geçirmece gibi..)eğer satıcının dili iyi ise karşındaki ile öyle bi iletişim kuruyoki turist oynadığı oyundan daha fazla ödeme yapıyo ve o parada tamammen satıcıınn benim tanıştığım bi italyan vardı en yüksek bi gecede 750 dolar kaznadığını söylemişti ama çocukda ingilizce. isbanyolca, italyanca, fransızça, almanca, ordaykende rusçayı öğrenmeye çalışdığını söylüyodu yani işin özeti dilini kullanbilceğin insan ilişkileri bol bi iş seçersen herzmn için daha fazla kazanısın.. ben bunu gördüm bunu söylerim..

edit: bide türk ata sözü var onuda yazim "turist döviz getirir" ve snde o dövizi götüren olursun eğer doğru işde çalışırsa :)

EdepsizPenguen tarafından 20/Tem/13 17:50 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

amerikada para kazanacğaın bir kaç iş becerebilirsen

boyacı saati 25 dolar

autocad proje başı 10.000 dolar :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    azizsenel55 bunu yazdı

amerikada para kazanacğaın bir kaç iş becerebilirsen

boyacı saati 25 dolar

autocad proje başı 10.000 dolar :)

valla boyacılık tecrübem hiç yok işi batırırım :)

Autocatide prof. derecede bilmiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

web tasarım olmaz çünkü amrikada rusya için iş yapan şirket bulman neredeyse imkansız tercuman olursun ama o işide bulmak zor mesele şu oraya gelen turistler amerikalıda oluyor rusyalıda oluyo ukraynalıda ve o turistlerin kimisi öğrenci kimi vatandaş kimiside tatil için gelmiş oluyo ve en büyük dertleri ortak bi dil oda sen oluyon sen rusça dinlediğini ingilizce ona aktarıcan veya tam tersini direk tercuman demiyorum ama otada bi tercih meselesi olduğunda düşünmeden en iyii işde seni tercih edicekler.. ha heryermi böyle tabiki değil ama new jerseyde çalışırsan orada mutlaka rus yada rusça konuşan trust para harcıyan insanlar oluyo ve oradaki işlerde gecee ne kdr kazanabileceğini her zmn kişinin performansın belirliyo.. senin 2 tane dilin olduğu için 2 tarafda gelse yani hem amerikalı hem rusça konuşan her şekilde işini rahat yapanbilirin mesela orda atlantic cityde sahilde küçük  dükkanlar oluyo ve burda çalışan kişiler hep insan ilişkisinden kazanıyo atıyom turusit geliyo ordaki oyunlardan birini denemek istediğini soyluyo(basket atmaca, halka geçirmece gibi..)eğer satıcının dili iyi ise karşındaki ile öyle bi iletişim kuruyoki turist oynadığı oyundan daha fazla ödeme yapıyo ve o parada tamammen satıcıınn benim tanıştığım bi italyan vardı en yüksek bi gecede 750 dolar kaznadığını söylemişti ama çocukda ingilizce. isbanyolca, italyanca, fransızça, almanca, ordaykende rusçayı öğrenmeye çalışdığını söylüyodu yani işin özeti dilini kullanbilceğin insan ilişkileri bol bi iş seçersen herzmn için daha fazla kazanısın.. ben bunu gördüm bunu söylerim..

edit: bide türk ata sözü var onuda yazim "turist döviz getirir" ve snde o dövizi götüren olursun eğer doğru işde çalışırsa :)

hmm yani tatil beldesi olması benim için çok iyi olur diyorsun hocam.O zaman oraya gelen Amerikalı,Rus ve Türk müşterilerden iyi para kazanabilirim.

NOT:2 haftadır orda olan bir arkadaşımla konuştum demin.3 ayda 10 bin dolar biriktirmek istiyorum dedim.O da ben daha bin dolar bile biriktiremedim ne on bin doları dedi.Mcdonaldsda calısıyormus.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mc donalds saati 8 dolardır max eyalete göre 7.25 e de düşer...

sana tavsiyem amerikaya gidince türk olduğunu söyleme :) ayrıca türklerden para falanda kazanamazsın borçlu çıkarsın uzak dur amerikada türklerden :)

times meydanında tüm faytoncular sivaslıdır buda dipnot olsun :)

Toplam Hit: 3845 Toplam Mesaj: 47