Work And Travelciler?
-
cordelian bunu yazdı
3.yilim bitecek Torontoda,sirf bizim milletten degil cok adam gorursunuz seksiyim,giriskenim,konuskanim diyen.Herkes o niteliklerine guvenerek geliyor zaten.
-buyuk sehirlerde,Work permit olmadan calisirsaniz paranizi kaptirma sansiniz vardir,7-8 dolar kazanip enaz 500 dolar downtowna yakin biryerde oda parasi odersiniz.Buyuk sehirlerde yasamazsaniz kucuk yerlerde parttime is bulmaniz cok zordur cunku gocmen sayisi azaldikca dandik islerde calisanlar genelde kanadali oluyor.Taksicilik falanda herkese yaptirmazlar.
-Buyuk sehirlerin montreal,toronto,vancouver gibi,dezavantaji irkcilik ve pahaliliktir.Eger paraniz yoksa duzgun kiyafetiniz yoksa,bi de saglam aksaniniz varsa hindistanli belki tavlarsiniz.Gecen endonezyali kiz arkadas bi markete basvurdu sirf latinler calisiyor CVsini bile almadilar kizin.
-Kucuk yerlerde toplu tasima azdir,25 30dk beklersiniz otobus icin,arabasiz yasanmaz.
-Insaat ve boyada encok para vardir ama boyacilarin cogu kurttur ve iyi davranmayabilmekteler.Kendinizi cok sevdirmeniz gerek biji apo derken yaninizdakiler sikecegiz oglum turkleri derken.Paranizi kapabilirler.Hicbir hak soramazsiniz cunku union`a (sendika) bagli degilsiniz.
-Burada baska arkadaslarin dedigi gibi Turklerden uzak durun.Gereksiz bir yaklasim olur.Kizlar ozellikle green card veya oturma izniniz varmi diye bi yoklar eger yoksa normal 2-3 ayda bir isi dusunce arar.Eger varsa vatandasliginiz altiniza girmeyi dener.Akilli saglam insanlar yani "beyaz turkler" zaten pek ortada gorunmez,tanimazsiniz da.
-Gozunuzu cok acmaniz,Allah kitap namus durustlugu unutmaniz olabildigince ne koparirsaniz kardir gibi dusunceleriniz olmasi gerekir.Zaten buraya kole ve sikilecek adam lazim(Eger master felan yapmadan calisirsaniz)
Bunlar disinda soru varsa olumlu olumsuz cevaplarim.En iyi yani,kafanizi acarsaniz size cooook katkisi olur.Kasiyerlik yapip cogu isteklerinizi alirsiniz laptop ipad felan filan bunlar herkesin elinde zaten.
40 saat/hafta full time genelde calisiliyor.10.25 asgari ucret ayda iste 1600 dolar felan.Ek gelir olmadan araba zor ama.destek gerekir alasiya kadar.
Yaz toplamda 2.5 ay encok.Kislari saglam.
Valla seksi ve girişken demeyle insanlarla muhabbet edebilirim demek arasında bence bayağı bir fark var :)
Kızlardan mızlardan bahsetmişsin ama kız aramadığımıda yazının başında söylemiştim.Zaten hali hazırda bir ilişkim var.
Şuan Kanada yada Amerikada balık fabrikalarında çalışma üzerine bakıyorum.Günlük 50 dolar ordan + 3-4 saatlik bir iş bulursam iyi olur gibime geliyor.Çünkü balık fabrikalarının olduğu yerler hep balıkcı kasabasıymış ve ucuzmuş hayat orda.Zaten para harcıyacak yer yokmuş ve yatma kalkmada pansiyonda gecelik 10 dolar kadarmış (İnternette yazdıklarına göre)
-
@u235: seni biliyoruz abi ben genele bilgi yazdim 10 yerde ayni soruyu sordugu icin :) Muhabbetin bol :)
10 dolara pansiyon ve fabrika nerde bi isim at telefon edeyim.Bi saglama alalim isi.
halifax,nova scotia new brunswickten mi bahsediosun bilmiorum ki.
3 yilda,kasiyerlik,KFCda tavuk kizartma,apartman temizligi,zeytin saticiligi yapmis biri olarak,eger para yapmak isterseniz haftalik 30saatten fazla calismaniz gerekir 10 11 dolar alirsaniz.Kiradir odur budur desteksiz yasamaniz zor olur buyuk sehirlerde.
cordelian tarafından 22/Tem/13 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
cordelian bunu yazdı
@u235: seni biliyoruz abi ben genele bilgi yazdim 10 yerde ayni soruyu sordugu icin :) Muhabbetin bol :)
10 dolara pansiyon ve fabrika nerde bi isim at telefon edeyim.Bi saglama alalim isi.
Valla şimdi baktımda bulamadım.Ama 10 dolara kalacak yer var diye sadece internette görmedim.Bizi akraba gitmiş o da aynısını söylüyor (Amerika için).
Eğer oralarda bulursam sana sölerim :)
-
Hocam benim arkadaşlar geçen yaz gittiler work and travel ile. Onlar sorduklarında alaskaya göndermediklerini söylemişler. Oradaki fabrikalar batmaya yakın bir durumda oldujlarından ondan önceki sene birsürü öğrenci mağdur olmuş.
Düşünsene hem dışarıda yapacak birşey yok hem de adam sana iş yok haftada 3 gün çalışacaksın diyor.
Akrabanın arkadaşı ne zaman gitmiş bilmiyorum ama şuan durum bu. Aynı şekilde eğlence parkları (six flags) de battı ondan dolayı wat ile kimseyi almıyorlar.
Özellikle amerika da kasiyerdir otel görevlisidir garsondur falan hep meksika kökenliler çalışıyor. Doğal olarak da kendi milletinden insanlara daha bol para daha az zorluk olan görevleri verip bizim gibilere en boktan işleri dayıyorlar.
Para kazanmak için amerika ya gideceğine Türkiye'de biryerde part time çalış daha iyi bence.
Ha ben gezip görücem de diyorsan zaten kazandığının yarısı yol-yeme içme-kalacak yer kısmına gidiyor. Bu şekilde ise git ama yok ben para kazanıp gelicem diyorsan o işler artık o kadar kolay değil wat ile.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam benim arkadaşlar geçen yaz gittiler work and travel ile. Onlar sorduklarında alaskaya göndermediklerini söylemişler. Oradaki fabrikalar batmaya yakın bir durumda oldujlarından ondan önceki sene birsürü öğrenci mağdur olmuş.
Düşünsene hem dışarıda yapacak birşey yok hem de adam sana iş yok haftada 3 gün çalışacaksın diyor.
Akrabanın arkadaşı ne zaman gitmiş bilmiyorum ama şuan durum bu. Aynı şekilde eğlence parkları (six flags) de battı ondan dolayı wat ile kimseyi almıyorlar.
Özellikle amerika da kasiyerdir otel görevlisidir garsondur falan hep meksika kökenliler çalışıyor. Doğal olarak da kendi milletinden insanlara daha bol para daha az zorluk olan görevleri verip bizim gibilere en boktan işleri dayıyorlar.
Para kazanmak için amerika ya gideceğine Türkiye'de biryerde part time çalış daha iyi bence.
Ha ben gezip görücem de diyorsan zaten kazandığının yarısı yol-yeme içme-kalacak yer kısmına gidiyor. Bu şekilde ise git ama yok ben para kazanıp gelicem diyorsan o işler artık o kadar kolay değil wat ile.
Valla 1 sene vaktim var hocam bol bol araştırmam lazım.Artık nelerden para kazanılır iyice araştırmak lazım.
-
dostum 10 bin doları unut 3-4 bın ıle donsen bıle yeter kımse ılk gıdısınde o kadar para kazanamaz kazanmışşada solylym sabah 8 aksam 12 calısıodur aq 2-3 ıste calısıodur ee ne zman uyuycan gezcn tozcan gece hayatın olacak ? amerıkada para su gıbı gıdıyor farkında olmadan paranın aq amerıkaya gelmısım lan dıosun :) 10 bın dolar hayal 3 bınle anca gelırsın oda belkı bızım arkadaslar calısıordu bı sırkette cadır falan kuruolar ole şehir şehir gezıp haftalık bın dolar alıolardı oyle bıle 3 ayda 12bın ederkı yeme ıcme kalma yerlerı harıc yanı haftada 1000 bıle kazanamazsın bunun vergı kesıntısı var 8-12 calıssan bıle haftada max elıne 500 dolar gecer dedıgım gıbı 3 bınle dön şanslı sayılırsın