Www.Google.Mini20.Com - Zararlı? Zararsız?
-
ff kullanıcısıyım. enteresan bir şekilde ie'de google.com olan homepage'im kendi kendine ''www.google.mini20.com'' oalrak değişmiş. internette biraz araştırdım, çok yaygın bir sorun değil. kimi siteler(misal kaspersky forum) zararlı yazılım işi olarak görmüş, kimisi ise(misal ekşisözlük, bir kaç blog) zararsız ve google mobile'ın veya google mini'nin yeni bir hizmet ürünü olarak ifade etmiş.
bence zararlı bir durum. ya sizce? peki ne yapmalıyım?
-
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.google.com/coop/cse/
-----------------------------yani o sayfayı oluşturan her arama yaptığında para kazanıyor ?
-
Yok para kazanma olayı google reklamı almana bağlı. Tire işaretinin üstünde belirli linkler çıkar aradıktan sonra.
Bu sadece kendi sitende özel bir arama motoru yapıyorsun. İsteğin içerikleri filan arıyor. Mesela kendi sitenle alakalı şeyleri aratabiliyorsun.
-
ben şu an üye oldum; fakat ''google.xxxx.com'' tarzı bir şeye sahip olamadım. neden?
-
knuckleduster bunu yazdı:
ben şu an üye oldum; fakat ''google.xxxx.com'' tarzı bir şeye sahip olamadım. neden?
-----------------------------Muhtemelen mini20.com un sahibi domain'ine google.mini20.com gibi bir sayfa açıp koymuştur. Zararı yok yanide nasıl senin varsayılan sayfan oldu bilmiyom.
Her halde bir program filan kurmuşsundur. Onun yüzünden böyle bişey olmuştur.
-
işte ben de onu merak ediyorum. google'ın özel arama servisi ile ilgisi yok bu durumun.
-
-----------------------------zaten sahip olmayı beklediğin şey "xxxx.mini20.com" olmalı
google ın sana subdomain vereceğini falan mı düşündün?
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------knuckleduster bunu yazdı:
-----------------------------zaten sahip olmayı beklediğin şey "xxxx.mini20.com" olmalı
-----------------------------1) mini20.com benim değil. google'dan subdomain fln alacağımı da düşünmedim. sadece hayvan arkadaşımız alakasız bir google hizmetini sebep olarak öne sürdü, ben de ona göre bir yorum yaptım, sen de yanlış anladın.
2) hiç bir yazılım yüklemedim ve homepage'imi değiştirmedim.
3) ''google.mini20.com'' ben istemeden sadece ie'de anasayfam oldu.
çözüm önerisi?
-
işte ben de onu merak ediyorum. google'ın özel arama servisi ile ilgisi yok bu durumun.
-----------------------------İmlecini Search butonunun üzerine getir. Domain olarak www.google.com/cse çıkıyor altta dikkat edersen. Yani bu google'ın cse servisi bilmem anlatabildim mi :)
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------knuckleduster bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşın istediği şekilde bir domaini olunca google vermiş olmuyor :)
İstediği siteden google.xxxx.com alabilir. Mesela google.tahribat.com. Fakat xxxx.google.com alamazsın o ayrı...