Ya Tesla Haklıysa?
-
Herkesin (bilimle ilgilenenlerin en azından) yakından tanıdğı Nicola Tesla'nın bir çok çalışması gün yüzüne çıkarılmadan Amerikan Hükümetince el konularak gizlenmiştir. Zaten bilim çevrelerinde şu anda popüler olmaması da; bu yönde gösterilen çabanın sonuç verdiğini de göstermektedir. Peki Nicola Tesla'nın gizlenmesi icap eden bu kadar önemli hangi buluşudur? Veya neyi düşünmüştür ki, kendisi sanki hiç yaşamamış gibi davranılmaktadır?
Sorunun cevabı aslında gayet basit. Kablosuz elektrik transferi. Şu anda dünya üzerinde büyük bir enerji/su temelli güç savaşı var. Kulvarlar, senaryolar ve oyuncular değişse de oyun hep aynı. Enerjiyi elde edenler daha sonra bu enerjiyi nasıl transfer edeceklerini düşünmeye başlıyorlar. Petrol, doğal gaz gibi petro-kimya ürünlerinin transferi boru hatları ile gerçekleştiriliyor. Bu hatların güvenliği, bakımı ve eleman ihtiyacı ise maliyet hanesine yazılıyor. Deniz aşırı ülkelere ise devasa tankerler aracılığı ile transfer edilmektedir.
Elektrik enerjisi ise kablolar, dev direkler aracılığı ile şehirlere,evlere ve pirizlere kadar ulaştırılıyor.
Ya peki bunlara hiç gerek kalmasaydı?
İşte insanların aklını kaçırmışcasına şaşırtan soru da bu. Ama çok da şaşırmamak gerek bence.Bundan 140 sene önce ilk kumandayı icaet eden birinin yaratıcılık sınırlarını ne kadar zorladığını varın siz düşünün. Nicola Tesla'nın İyonosfer tabakasını keşfettiğini ve üzerinde çalıştığını bilgi olarak vermiş olayım. Tesla iyonosfer tabakasının sinyalleri toplama ve yayma özelliğini farketmiş ve uzaya elektromanyetik sinyaller dahi göndermiştir. Onun fikrine göre (ki bende katılıyorum buna) elektrik akımı radyo sinyalleri gibi bir üst sinyal ile çok uzak noktalara iletilebilir. Bu enerji transferi oldukça tesirli sonuçlar da doğurabileceğinden HAARP gibi projelerin varlığı tartışıldığında Nicola Tesla adı anımsanır, anımsatılır. Dünya da bir nesne olduğuna göre pozitif ve negatif kutuplu enerji noktaları olmak zorundadır. Bu kutuplar arasında ki enerji sürkilasyonu ise ani hava olaylarına sebep olabilir. Tabi bunlar kağıt üzerinde ki olasılıklardır. http://www.youtube.com/watch?v=eYxIo6ESg1Y bu videoyu 4.30'dan sonra seyrediniz. Aynı deneyi evde de yapabilirsiniz.
İyi veya kötü şekilde kullanılıyor olabilir, bunların hepsi gerçekten deli saçması olabilir yada herşey şehir efsanesinden ibarettir.
Elektrik akımının dünyanın manyetik alanları kullanılarak transfer edileceği ispat gerektirmeyecek şekilde ortadır. Işınlanmanın temelleri burada yatmakta. Ve asıl soru şu?
Ya Tesla Haklıysa
Saygılar
-
Hocam yazıyı okumadım ama kendi fikrimi söylüyorum ben bize öğretilen çoğu bilime inanmıyorum insanlarla oyuncak gibi oynuyolar
-
İcat edilecek hiç bir şey kalmadı,
-
Aslında herşey birbirini tamamlıyor. gelişen teknoloji yenileniyor. yenilenen her bir cisim,eşya eskisindeki bir özelliği yükseltiyor ve yeni özellikler katıyor.
bence bu tamamen münkün çünkü biz üretemiyoruz bizim ülkemız herzaman tüketici konumunda. bak bunu bulun adam bile başka bir ülkeden neden türkün biri çıkıp çığır açmıyorki ?
Ülkeyi tam hatırlamıyorum ama 14 yaşındaki bir çocuk 6 yaşında 9 dil biliyordu.14 yaşına geldiğinde amerikadaki bir üni.de öğretmenlik yapıyor.
yapılan zeka testleri sonucundan enstenden zeki olduğu sölendi. kaynağı bulursam eklerim. aylar önce görmüştüm birde dün tekrar okumuştum
Bizim halkımız Sadece domates hormonlumu ? abuk subuk bitkiler neye yarar şeklinde sağlık uzmanlığına yönelmiş durumdalar bu arada halkımı kötülemiyorum sadece bunların olma ihtimalının yüksek olduğunu kabullenıyorum.
üstteki hocamın dediği gibi bize verilen öğretilen bilgilerin birçoğunu bende inanmıyorum çünkü öğrettikleri bilgiler aslında kendı bildikleri.
Bence Tahmin ediyorumki yıllar yıllar sonra teknoloji okadar çok gelişicekki bizler 2bin tllik tableti almayı hayal ederken adamlar hayal edemiyceğimiz şeyler çıkarıcak ve ülkelerinde bunu yayıcaklar hem kendı ülkelerinede cok ucuz veriyor yurt dışında bir tablet bir kişinin aldığı aylık maaşın çeyreği fiyatında resmen.
hee tabiki herşey filimlerde göründüğü gibi deil. bu postta benım bir varsayımım görüşüm
Bencede Tesla Haklı olabilir.Saygılar
-
bence bi izlemelisin
David Bowie - Nikola Tesla yı oynuyor.
http://www.imdb.com/title/tt0482571/
insan tesla nın hayatını okuduktan sonra buluşlarının gerçekliğine daha çok inanıyor
-
BlacKShelD bunu yazdı:
-----------------------------Aslında herşey birbirini tamamlıyor. gelişen teknoloji yenileniyor. yenilenen her bir cisim,eşya eskisindeki bir özelliği yükseltiyor ve yeni özellikler katıyor.
bence bu tamamen münkün çünkü biz üretemiyoruz bizim ülkemız herzaman tüketici konumunda. bak bunu bulun adam bile başka bir ülkeden neden türkün biri çıkıp çığır açmıyorki ?
Ülkeyi tam hatırlamıyorum ama 14 yaşındaki bir çocuk 6 yaşında 9 dil biliyordu.14 yaşına geldiğinde amerikadaki bir üni.de öğretmenlik yapıyor.
yapılan zeka testleri sonucundan enstenden zeki olduğu sölendi. kaynağı bulursam eklerim. aylar önce görmüştüm birde dün tekrar okumuştum
-----------------------------
Teknoloji gelişmiyor. Aksine daha önceden düşünülen şeyler bundan 25-30 sene önce yapılıyor ve uygun zamanda eskisi sürklase ediliyor. Örneğin benim üzerinde çalıştığım bir silah projesi vardı ama bir baktım ki metal endeksli silahların ömrü neredeyse 10 sene. Şimdi düşün hocam, Tesla 140 sene (rakam yanlış olabilir tahmini değer) önce uzaktan kumandayı bulmuş. Biz bu buluşu 1940'larda Amerika'da kullanıldığını görüyoruz. Peki ne zaman etkin kullanılmış? 35-40 sene önce...Işınlama teknolojisi ile ilgili muazzam büyük paralar harcanıyor. Küçük ölçekli olarak atomik yapıların ışınlanması mümkün. Atomlarda olabilir ama hücre yapılarında da olması gerekiyor. Kaldı ki daha sonra sadece hücrelerin ışınlanması da yetmeyecek. Dokularında ışınlanabilmesi gerekli. Belki bunu da başarmışlardır.
neyse kalanını sildim
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------BlacKShelD bunu yazdı:
-----------------------------Aslında herşey birbirini tamamlıyor. gelişen teknoloji yenileniyor. yenilenen her bir cisim,eşya eskisindeki bir özelliği yükseltiyor ve yeni özellikler katıyor.
Teknoloji gelişmiyor. Aksine daha önceden düşünülen şeyler bundan 25-30 sene önce yapılıyor ve uygun zamanda eskisi sürklase ediliyor. Örneğin benim üzerinde çalıştığım bir silah projesi vardı ama bir baktım ki metal endeksli silahların ömrü neredeyse 10 sene. Şimdi düşün hocam, Tesla 140 sene (rakam yanlış olabilir tahmini değer) önce uzaktan kumandayı bulmuş. Biz bu buluşu 1940'larda Amerika'da kullanıldığını görüyoruz. Peki ne zaman etkin kullanılmış? 35-40 sene önce...Işınlama teknolojisi ile ilgili muazzam büyük paralar harcanıyor. Küçük ölçekli olarak atomik yapıların ışınlanması mümkün. Atomlarda olabilir ama hücre yapılarında da olması gerekiyor. Kaldı ki daha sonra sadece hücrelerin ışınlanması da yetmeyecek. Dokularında ışınlanabilmesi gerekli. Belki bunu da başarmışlardır.
neyse kalanını sildim
-----------------------------haklısın hocam. düşünüyorumda ozmanki şartlara bakarak uzaktan kumanda yapılabiliyor. 140 sene önce uzaktan kumanda bulunuyor. ve 140 sene önce bulunmuş bir şeyin en fazla 100 update yemiş haliyle bizler kullanıyoruz ! şimdi ise elimizin altında bilgisayarlar internetler uzak bağlantılar müzikker sesler olabilicek herşey var yeterli sayabilir. bu ve benzeri kalıpsal teknoljiler sayesinde ışınlanmayı bulmaları 10 seneyi geçmez diye düşünoyrum.
Hatırlarsın filmlerde görünmez kıyafetler gösterilirdi görünmez arabalar filan.
Şimdi ise Görenmez Kıyafet bulundu yine nette videosu vardı bulursam koyarım. Ama Tek korkum bu hızla gelişen teknolijide insanlığın çığrından çıkıp kontrolünü kaybetmesinden dolayı oluşabilicek tehtidler
-
BlacKShelD bunu yazdı:
-----------------------------haklısın hocam. düşünüyorumda ozmanki şartlara bakarak uzaktan kumanda yapılabiliyor. 140 sene önce uzaktan kumanda bulunuyor. ve 140 sene önce bulunmuş bir şeyin en fazla 100 update yemiş haliyle bizler kullanıyoruz ! şimdi ise elimizin altında bilgisayarlar internetler uzak bağlantılar müzikker sesler olabilicek herşey var yeterli sayabilir. bu ve benzeri kalıpsal teknoljiler sayesinde ışınlanmayı bulmaları 10 seneyi geçmez diye düşünoyrum.
Hatırlarsın filmlerde görünmez kıyafetler gösterilirdi görünmez arabalar filan.
Şimdi ise Görenmez Kıyafet bulundu yine nette videosu vardı bulursam koyarım. Ama Tek korkum bu hızla gelişen teknolijide insanlığın çığrından çıkıp kontrolünü kaybetmesinden dolayı oluşabilicek tehtidler
Çok yakın bir tanıdığım, bilgisayar destekli-güdümlü insancıllar üzerinde çalışıldığını bunun için de sahipsiz, evsiz insanların kobay olarak kullanıldığını söylemişti. Beyin sonuçta elektrik sinyalleri ile çalışıyor ve bu beynin belli yerlerine elektrik akımı vererek kişiye istemediği şeyleri dahi yaptırmak mümkün olabilir. bu açıdan proje mantıklı ama her birey için beyin haritası çıkarmak, ona göre tekrar programlamak gerekecek ki bu astarı yüzünden pahalı olabilir.Ya da sadece ortak nesneller üzerinden sinyaller vererek, sadece öfkelendirmek, ağlatmak veya durgunlaştırmak mümkün olabilir. İşin açıkcası televizyon varken buna gerek var mı o da tartışılabilir
-
Tesla'nın neden bir şeyler yapamadığını ve mahrum bırakıldığını araştırırsanız olayda yine kapitalin yani baskın sermayenin olduğunu görürsünüz.
-
shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------Tesla'nın neden bir şeyler yapamadığını ve mahrum bırakıldığını araştırırsanız olayda yine kapitalin yani baskın sermayenin olduğunu görürsünüz.
Ya lütfen bırakın artık şu 68 kırığı lafları. Bilgin varsa ve bu bilgiyi paraya çevirebiliyorsan güçlüsündür ve hiç bir güçlü kendisini yenebilecek güç istemez. ABD&SSCB soğuk savaşı hariç denk güçler arasında rekabet dünya üzerinde olmamıştır. Bu saatten sonra da olmayacaktır. -
hastasıyım bu adamın, bugünkü teknolojiyi ona borçluyuz.
ilk makinayı tasarladığında ufak derme catma bi oteldeydi, küçük çapta deprem üretebiliyordu orda ki çalışmalarında başarılı oldu.
sonra cihazına el konuldu vs vs vs.
sonra soğuk savaş aya çıkma vs oho bu konu uçar gider beyler :|