Ya Tesla Haklıysa?
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------Tesla'nın neden bir şeyler yapamadığını ve mahrum bırakıldığını araştırırsanız olayda yine kapitalin yani baskın sermayenin olduğunu görürsünüz.
-----------------------------
Ya lütfen bırakın artık şu 68 kırığı lafları. Bilgin varsa ve bu bilgiyi paraya çevirebiliyorsan güçlüsündür ve hiç bir güçlü kendisini yenebilecek güç istemez. ABD&SSCB soğuk savaşı hariç denk güçler arasında rekabet dünya üzerinde olmamıştır. Bu saatten sonra da olmayacaktır.
-----------------------------Hoca,baskın sermaye dediğim dönem Amerikasında yer alan sistem ve hala da devam ediyor,seninkinden farklı bir şey söylemedim aslında,önce kablo satıp sonra da o kablodan elektirik vermek varken kablosuz transefere neden göz yumsunlar,sonuçta devasa miktarlarda para döndü ve hala da dönüyor.
-
Yani hani tamam edisonun picligi yuzundendir hukumetten sevgili kapitalizmdendir falan yasadigi siralarda hakettigi saygiyi gorememis bir abimiz tesla ama su an muhendislikte olsun temel bilimlerde olsun oyle sik gecer ki yaptiklari ve adi..
Elektrik akimi transferi konusunda, buyuk oranda elektrik uretimi manyetik alan kullanilarak saglaniyor zaten temel prensip bu. Hani bunun boyle mi acaba de ne cek bir tarafi yok, boyle.
isinlanma dersen.. Onu bilgisayara gevince yazayim (:
-
bi dk dursun okuycam
-
shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------Hoca,baskın sermaye dediğim dönem Amerikasında yer alan sistem ve hala da devam ediyor,seninkinden farklı bir şey söylemedim aslında,önce kablo satıp sonra da o kablodan elektirik vermek varken kablosuz transefere neden göz yumsunlar,sonuçta devasa miktarlarda para döndü ve hala da dönüyor.
Amerikalı, İngiliz, Frensız, öncesinde Osmanlı, Daha önce Roma daha eskilerde Habil-Kabil güç paylaşılamayan tek şey. Özellikle devletler bunun için savaştılar, savaşmaya da devam ediyorlar. Biz değilmiydik Amerika 60'lı yıllarda Disc Plane projesine para ve zaman harcarken bizler kendi radyo istasyonumuzu bile kuramayan?türklerin en büyük özelliği (özellikle de son 250-300 yıldır) bıtkınlığı ve tembelliğidir. Çalışmadan, DÜŞÜNMEDEN hareket etmesidir. Bunun nihayetinde de elin adamı 3000 km menzilli füzeler geliştirdikten sonra bize 250 km menzilli OBÜS satın alma izni veriyor. Ne diyeyim müstehak
-
konuyu türkler şunu yaptı türkler bunu yaptı modundan cıkarıp tartıssak daha mantıklı ve bilgi verici olur
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------konuyu türkler şunu yaptı türkler bunu yaptı modundan cıkarıp tartıssak daha mantıklı ve bilgi verici olur
Konuyu yukarıdan aşağı doğru oku.Postları tekrar gözden geçir ve bak bakalım Türkler şunu yaptı Coni bunu yaptı gibi bir konu var mı?
-
Herkesin (bilimle ilgilenenlerin en azından) yakından tanıdğı Nicola Tesla....
diye devam eden bu cümleyle ilgileniyorum.Sormak istediğim soru şu ; bu tür bilimsel olayları takip edebileceğim kaynaklar tavsiye edebilirmisiniz? -
aref bunu yazdı:
-----------------------------Herkesin (bilimle ilgilenenlerin en azından) yakından tanıdğı Nicola Tesla....
diye devam eden bu cümleyle ilgileniyorum.Sormak istediğim soru şu ; bu tür bilimsel olayları takip edebileceğim kaynaklar tavsiye edebilirmisiniz?
Gogıl amca, yandex dayı, halk kütüphaneleri, bilim konferansları, bilim-teknik seminerleri, haftalık veya aylık dergiler ve herşeyden önemlisi ise MERAK. Gerisi gelir -
Verdiğin cevabın beni AYDINLATtığını düşünüyorsan sen 2. teslasın
-
Hocam bence bunlar psikolojik savaşın ürünleri.Ha adamlarda yapacak güç var ona birşey demem.