folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Yabancı Arkadaşa Türkçe Öğretmek İçin Kaynak Arayışı

Yabancı Arkadaşa Türkçe Öğretmek İçin Kaynak Arayışı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

kız arkadaşım türkçe öğreniyor, ancak elimizde doğru dürüst kaynak yok. Pons un bir kitabını almış ama çok ağır başlangıç seviyesi için. Elit eğitimin ingilizcesini gösterdim ama beğenmedi.. Pimsleur un türkçe mp3 lerini buldum ama sadece 1 set yapmışlar, o da yeterli değil.. Burda türkçe kursuna gidiyor ama daha önce kendisi türkçe çalıştığı için kurstaki şeyler çok çok temel şeyler diyor, kursunda üst seviyesi yokmuş, o iş de öyle kaldı..

Türkiye'den şimdilik kitap alma şansım yok, burda da kaynaklar sınırlı.

Benim istediğim tarzda olan şeyler;

1- Düzgünce bir gramer kitabı

2- sıkıcı olmayan testler

3- çok basit hikaye kitapları (hani ingiilizce için seviye 1,seviye 2 tarzı)

ilkokul 1 kitaplarına baktım da yine zor geliyor.

Daha önce gören, bilen, işiten arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim. ekitap, mp3, video v.s. her şey olabilir.

Teşekkürler

unbalanced tarafından 28/Ara/15 15:53 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği bölümünde bu amaca yönelik dersler olsa da sıfırdan bir eğitim yok maalesef. Daha çok teknikler ve yaklaşım öğretiliyor. İşine yarayabilecek bir şeyler bulabilirsin sanırım buradan: http://www.yabancilaraturkce.com/

Ayrıca Türkçe Öğretmenliğinden yeni mezun arkadaşlarıma bir sorayım. Dönerim yine sana İnşaAllah 

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

taviye verelim :)

Direkt bildiğim bir kitap yok ama, ingilizlere türkçe kitabı diye aratırsan belki birşeyler bulabilirsin.

Ben benim brezilyalıya şu kitabı almıştım :http://www.nadirkitap.com/de-la-lengua-turca-ispanyollar-icin-turkce-gramer-inci-kut-kitap4969923.html

Bayadır kullanıyor ve epey geliştirdi. Zaten gündelik konuşmaları, küfürleri argoları vs benden öğreniyor. Gerisini de kitaptan hallediyor.

hee eğer seviyorsa bol bol şarkı dinlesin ve çeviri yapsın. benim arkadaş "benim adım elvan dalton" u bile ezbere öğrendi ordan benim adım, benim kalemim gibi sıfatlar türetti.

Nova Vida !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@efendi, sağolasın hocam o siteyi biliyorum daha önce görmüştüm ama böyle belirli bir sistem üzerinden gittikleri bir kaynak yok, hatta doğru dürüst kaynak yok. Adam behzat Ç nin dizisinden küçük bir kısmı diyalog örneği diye koymuş, ne alt yazısı var ne başka bi şey :)  dil öğretimi konularında hayli geri kalmışız..

@tereke34, bir kaç kaynak buldum hocam ama pek hoşuma gitmedi benim, düzgün bir şey bulabilirsem ben anlatacağım ama doğru dürüst kaynak bulamadım. Şarkıyla falan öğrenilecek işler değil bence :) Önce bir grameri düzgünce öğretmek lazım. Birilerine öğretirken, türkçe'nin ne kadar zor olduğunu anladım :)

bu arada tavsiye ediceğiz kitaplar almanca'da olabilir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

Duolingo'ya da bakabilirsiniz.

düzenleme: Bu sitede genelde çift taraflı öğrenme yapılınca yararlı oluyor yani; İngilizce üzerinden Almanca öğrenen biri aynı zamanda Almanca üzerinden İngilizce kursunu da ekliyor.

madrew tarafından 28/Ara/15 17:20 tarihinde düzenlenmiştir

der die das
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

biraz garip gelebilir ama türkçe açıklamalı ingilizce kitabı al

ters mantık türkçesini okuyarak ingilizcesini anlamaya çalışıyorduk oda ingilizcesine bakabilir.

bir yerden temel edinirse bununlada gidebilir bir miktar.

film indir türkçe altyazılı izlesin

maalesef herşeyimiz taka tuka olduğu gibi buda öyle

yaratıcı birkaç fikirle birşeyler yapılabilir. aklıma yattı dersen devam edeyim

futurist tarafından 28/Ara/15 17:04 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

http://services.tahribat.com/holyoneturkcemotoru.aspx

Fiil çekimlerini bununla öğretebilirsin

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@madrew,bu siteyi de kullandık hocam biraz ama öyle beklediğimiz gibi değildi. Bu tarz şeylerle dil öğrenileceğini zaten hiç düşünmüyorum.. Ezbere mantıkla ilerleniyor.

@futurist, Elimde fono nun almanca kitabı var, türkçe anlatıyor, bazı şeylerde faydalı olabiliyor ama önemli olan gramer öğretimi. Açıklamalar türkçe olduğu için öyle öğrenemez :) Film v.s. işi de bana göre sonraki iş. İlk hedef doğru dürüst gramer öğrenmesi ama öğretirken acayip zorlanıyorum, istisnalar oluyor uğraştırıyor baya. Bir de daha sonra bunları pekiştirmek için test gibi şeyler lazım ama o da elimizde yok. Başka bir dil öğrenince yığınla güzel kaynak bulabiliyoruz, ama türkçe öğreten doğru dürüst bir şey yok.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

http://services.tahribat.com/holyoneturkcemotoru.aspx

Fiil çekimlerini bununla öğretebilirsin

güzel servis şeyh kullanırım yeri geldiğinde:) geniş zaman da olsaydı keşke, sanırım orada istisinalar var bazı fiiller için ya da birden fazla hece varsa farklı oluyor gibilerinden.. tam hatırlamıyorum ama bu tarz şeyler de kafa karıştırıcı olabiliyor. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

sen öğretiyorsan ilk okul kitabı al 

a b c den başlıyor masa kitap resimleri falan derken grameride temelden alıyor

çocuklar türkçesini de okumuyor. 

bak bu iyi fikir 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

türkiye'de olsam alırdım kitap, hatta daha iyi olurdu tek tek inceleyip alırdım ama şimdi alma şansım yok, internet üzerinden de rasgele bir şey almak istemiyorum. en azından ilkokul 1 seviyesi hikaye kitapları iyi olabilirdi ama yine de kullanılan çok zor kelimeler de var, sonuçta ilkokula gidenler 6-7 yaşında çocuk, binlerce kelime biliyordur.. gramer bilgisi olmasa da konuşabildiği için, basit kitaplar da olsa hiç bilmeyen birine göre zor. Ben de yabancı dil öğrenirken çocuk kitapları okurken zorlanıyorum, o yüzden yabancılar için özel kitaplar hazırlanır

Toplam Hit: 1563 Toplam Mesaj: 16
yabancılar için türkçe türkçe kaynak