Yabancı Bayanlar İle Evli Olanlar Varmı Aramızda.
-
Aramızda mürid arkadaşlardan yabancı bayanlar ile evli olanlar mhakkak ki vardır diye düşünüyorum. evli ve yabancu ülkede yani kızın ülkesinde yaşamak için mesela bir avrupa ülkesinde sadece pasaport yeterli mi yoksa yabancı bayan ile evlendiğimde vize olayı benim için kalkarmı..
-
ayyyy sen patlıyosssun (:
-
evli değilim ama aile birleşimi diye bir şey var. hatta evli olman bile şart değil, kız arkadaşının olması yeterli. aile birleşiminden yine
yararlanabiliyorsun ama kızın seni orada yaşatabilecek kadar parasının olması ya da belirli bir şeyi kefil olarak göstermesi gerekiyor. aile birleşimini
aldıktan sonra uzun süreli vize verilir sen istersen kalıcı oturuma başvurabilirsin. oranın dilinin öğrendikten sonra da vatandaşlığa başvurma hakkı
tanıyorlar ama bunun için en az 5 yıl evli kalman gerekiyor. Arada bir de polis kontrolü oluyor v.s. bu bahsettiğim ülkelere göre değişebilir ama çek
cumhuriyetinde ve bildiğim bazı ab ülkelerinde böye
edit: mail duruyor hala zamanında yetkili kişinin cevabı aile birleşmiyle ilgili
If you have a czech girlfriend can ask for: temporary residence permit for a family member of a EU citizen (you can get it eventhough you are not married) - in that case you can live and work here without work permition.
unbalanced tarafından 31/Ara/12 20:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Evliyim ama muhtemelen senin kategorine uymaya bilir eşim Mısırlı :) İlgini çekmeye bilir..
-
Japonya'da evli olman gerekmiyor ama kizin/kadinin senin orada bulundugun surece her turlu maddi ihtiyacini karsilayacagina dair hukumete kefil olmasi gerekiyor.
-
benim esim yabanci. 4 sene onun ulkesinde yasadim ve calistim. her sene calisma izni aliyordum. ama evlendikten sonra oturma izni veriyorlar.
yani vize ve calisma iznine gerek kalmiyor. evlendikten 1 sene sonra da pasaportu veriyorlar
-
bana davet mektubu gönderilecek nasıl oluyor bilgisi olan varmı ?
-
kaygusuz bunu yazdı
turist olarak gezmeye gidecem diyorsan davet edecek kişi oradaki belediyeye başvurup (sanırım başvuru ücreti 10-15 euro idi) avrupa ülkesine gidecek olan kişinin ismini davet yazısına yazdırıp onu sana göndermesi gerekli. Bundan sonraki aşama (vizesi için) konsoloslukta devam ediyor..
-
essan bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
turist olarak gezmeye gidecem diyorsan davet edecek kişi oradaki belediyeye başvurup (sanırım başvuru ücreti 10-15 euro idi) avrupa ülkesine gidecek olan kişinin ismini davet yazısına yazdırıp onu sana göndermesi gerekli. Bundan sonraki aşama (vizesi için) konsoloslukta devam ediyor..
eyvallah çok sağol...
-
Rusyada nasıl işliyor bu sistem D:
-
sanırım ülke ülke değişiyor kurallar
mesela Almanya için dil sınavı var galiba