folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancı Ülkelere Göçmenlik, Öğrenci, Mülteci Başvurusu [Ana Konu]

Yabancı Ülkelere Göçmenlik, Öğrenci, Mülteci Başvurusu [Ana Konu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabalar,

Avrupa, Kuzey Atlantik ülkeri, Avustralya veya diğer ülkelere göçmenlik, öğrenci veya mülteci olarak müracaat için izlenen-izlenmesi gereken yollar nelerdir?

Başvuranlara:

- Eğer başvurunuz kabul edildiyse hangi evrakları teslim ettiniz,

- Hangi ülkeye müracaat ettiniz,

- Bu ülkeden vize almak isteyenlere önerileriniz?

- Eğer başvurunuz reddedildiyse hangi gerekçeyle reddedildiniz?

- Hangi ülkeye müracaat ettiniz?

- Vize almak için ortalama harcadığınız para tutarı ne kadardır?

Bu sorulara etraflıca bir cevap vermeniz öğrencilik, göçmenlik veya belki de mülteci olarak başvurmak isteyenlere kaynak yaratabilir.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

- Eğer başvurunuz kabul edildiyse hangi evrakları teslim ettiniz,
    üniversite başvurusu yaptım. kabul aldım. / universitat stuttgart. softwaretechnik. (toplam hazırlıkla beraber 6 yıl)
    lise - önlisans diploma / transikript. öss yerleşti belgesi ve puan zımbırtıları. staj belgeleri, iyi niyet mektubu ve cv.

- Hangi ülkeye müracaat ettiniz,
    almanya

8bin euro veya iyi bir garantörün yoksa düşünme.

- Vize almak için ortalama harcadığınız para tutarı ne kadardır?

vizeye kasım ortasında gidicem ama red edilme sansım düsük su an. vize almasam bile elimi kolumu sallayarak gidip 3 ay kalıp orda da alabilirim.

ama öğrenci vizesi alacagım icin 24 aylık bir oturma hakkım olacak.

harcadıgım para tutarı. dil kursu 6 aylık. okul kabul islemleri + tercüme + ucak bileti + sağlık sigortası vs. 2000 euro.

6 ay dil kursu + vize belgeleri = 1000 euro.
    tercüme 400 euro.
    kabul : 350 euro.
    saglık sigortası 100 euro.
    ucak bileti. 50 euro.

simdi ev bakıyom berlin'de. onu da halledince aylık 300 euro iste. hesaplayın carpın bölün :D

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

nurky sen onu 600 euro yap ;) ekerci nickli murit macaristanda okuyor debrecen univ. aylık 600 euro yio sen almanyada 300 le geçinemezsin...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sorduğum soruma cevap vereyim,

Kanada'ya göçmenlik başvurusunda neler lazım olur acaba diye araştırdım biraz. Bugün bir çok dernek kurum kuruluş vs aradım. En son Ankara'da ki Kanada konsolosluğundan bir hatunla konuştum. Uluslararası geçerliliği olan mesleki bir belgem olması, İngilizce yeterliliğim olması halinde Kanada'ya göçmenllik başvurabilirmişim. Kasım ayı ile o uluslararası belge için kursa başlıyacağım, bir yandan da İngilizce için eğitim alacağım. Bakalım neler olacak....

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

uluslararası gecerlılıgı olan belge denılıyor hep

sımdı ben 2 yıllık pc program mezunuyum ama kamera alarm sıstemlerınde profesyonelım 

kamera alarm sıstemlerınde uluslararası gecerlılık belgesını nasıl alabılırım bende bılakıs kanada ve avustralya gocmenlıklerıyle 2 3 yıldır ılgılenıyorum

gozkopat tarafından 18/Eki/12 20:03 tarihinde düzenlenmiştir

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Kanada'ya göçmenlik başvurusunda neler lazım olur acaba diye araştırdım biraz. Bugün bir çok dernek kurum kuruluş vs aradım. En son Ankara'da ki Kanada konsolosluğundan bir hatunla konuştum. Uluslararası geçerliliği olan mesleki bir belgem olması, İngilizce yeterliliğim olması halinde Kanada'ya göçmenllik başvurabilirmişim. Kasım ayı ile o uluslararası belge için kursa başlıyacağım, bir yandan da İngilizce için eğitim alacağım. Bakalım neler olacak....

Ingilizce yeterliligi TOELF isterler buyuk ihtimalle.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    gozkopat bunu yazdı

uluslararası gecerlılıgı olan belge denılıyor hep

sımdı ben 2 yıllık pc program mezunuyum ama kamera alarm sıstemlerınde profesyonelım 

kamera alarm sıstemlerınde uluslararası gecerlılık belgesını nasıl alabılırım bende bılakıs kanada ve avustralya gocmenlıklerıyle 2 3 yıldır ılgılenıyorum

İşte millet olarak sıçtığımız nokta budur. Çünkü bazı iş kolları var ve alacağınız belge sadece burada işe yarıyor. Tabi Türkiye şartlarında bir belge ne kadar geçerliyse. Tabi sadece belge de yetmiyor, o iş kolunda referans verebilecek kadar çalışmış olmanız gerek...

Ben kendi iş kolumla ilgili baya bir araştırıp ettikden sonra o kurumu buldum, darısı senin başına...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    break bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

Ingilizce yeterliligi TOELF isterler buyuk ihtimalle.

Aynen müdür TOELF istiyorlar, İzmir'de TOELF verebilecek kurs veya yabancı dil okullarını araştırıyorum...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacı adamlar nitelikli iş kolu arıyor yani bana g kamerası uzmanı değil doktor mühendis vs. lazım diyor... daha önce yeni zelanda için başvurmuştuk...

millet olarak asıl sıçtığımız nokta toefl dır :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    crafty bunu yazdı

hacı adamlar nitelikli iş kolu arıyor yani bana g kamerası uzmanı değil doktor mühendis vs. lazım diyor... daha önce yeni zelanda için başvurmuştuk...

millet olarak asıl sıçtığımız nokta toefl dır :D

Aynen mübarek, mesela PHP'nin ağzına sıçmışsındır. Web yazılım konusunda korkunç bilgilisindir ama bu bilgiyi gösterir resmive uluslararası bir kağıt parçan yoksa YASSSAHHHH GARDAŞIM YASSSAHHH diyiveriyorlar :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    crafty bunu yazdı

nurky sen onu 600 euro yap ;) ekerci nickli murit macaristanda okuyor debrecen univ. aylık 600 euro yio sen almanyada 300 le geçinemezsin...

yok benim demek istedigim evin kirası 300 euro. :) ısınması interneti tvsi falan hersy dahil yani studio daire ya. tam istedigim gibi.

sigram yok ickim yok raadım o yüzden hoca. :) isim de hazır acıkcası danısmanlık yapıp 1000 euro alıcam :)

[22817//kaanabak]
Toplam Hit: 1627 Toplam Mesaj: 17