folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancı Ülkelere Göçmenlik, Öğrenci, Mülteci Başvurusu [Ana Konu]

Yabancı Ülkelere Göçmenlik, Öğrenci, Mülteci Başvurusu [Ana Konu]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aynı souları NORVEÇ için soruyorum. Öğrenci değilde Yerleşim ve çalışma, mülteci başvurusu için neler yapılmalı ? Yardımcı olabilecek varmı ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

norveç göçmen alıyormuş diye duymuştum. gitmesi kolay diyorlar.

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Aynı souları NORVEÇ için soruyorum. Öğrenci değilde Yerleşim ve çalışma, mülteci başvurusu için neler yapılmalı ? Yardımcı olabilecek varmı ?

Norveç ve İsveç gibi Kuzel Avrupa veya Baltık ülkeleri, Göçmenlik konusunda en tutucu ülkelerdir. Sebebi aşırı yüksek ferah seviyesi yabancılar tarafından ortaya çıkan huzursuzluk gibi durumlar, yaşam standartların de fiyatların aşırı yüksekliği gibi konular var. Amerika bile mülteci olarak gelenleri uygun bulduklarını 5 sene sonra vatandaşı yapabiliyor ama bu Baltık ülkelerinde (benim araştırdığım kadarıyla) 8 sene.

Haa birde Norveç Avrupa birliğine dahil değil bu yüzden Schengen vizesi orda sökmeyebilir...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

mülteci nasıl oluruz ki :)

THE BeYaZ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BeYaZZZ bunu yazdı

mülteci nasıl oluruz ki :)

Birçok ülke için geçerli olan Mültecilik Yasası vardır. Hayatında ilk defa yurtdışına çıkıyorsan, pasaportun ve uçak biletin varsa dünyanın herhangi bir ülkesine gidebilirsin ama vizen olmadığı için sınırdışı edilirsin. Genelde havalimanında polisler ifadeni alırlar. O ülkenin dilini biliyorsan; o ülkeye sığınmacı (mülteci) olarak geldiğini anlatırsın. Geçerli bir sebebi varsa ki bu geçerli sebepler;

- İç savaş,

- Savaş bölgesi,

- Cinsel ayrımcılık (eşcinsellik)

- Dinsel ayrımcılık (islam ülkelerinden kaçan Ateistler gibi)

Örnekleri var. Ama onun haricinde bir sebep ortaya atarsan sınırdışı edilirsin. Örneğin Kanada'ya mülteci olarak giden ve ''ben ibneyim beni ülkemde öldürmek istiyorlar'' diyen bir vatandaşın Kanadada hatunlarla takıldığını anlayınca mülteci işlemlerini askıya alıp sınırdışı etmişler...

Yani hemen gideyim Hollandaya ibneyim diyeyim ondan sonra missss; öyle bir dünya yok...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı
    break bunu yazdı
    HannibALgan bunu yazdı

Sorduğum soruma cevap vereyim,

Kanada'ya göçmenlik başvurusunda neler lazım olur acaba diye araştırdım biraz. Bugün bir çok dernek kurum kuruluş vs aradım. En son Ankara'da ki Kanada konsolosluğundan bir hatunla konuştum. Uluslararası geçerliliği olan mesleki bir belgem olması, İngilizce yeterliliğim olması halinde Kanada'ya göçmenllik başvurabilirmişim. Kasım ayı ile o uluslararası belge için kursa başlıyacağım, bir yandan da İngilizce için eğitim alacağım. Bakalım neler olacak....

Ingilizce yeterliligi TOELF isterler buyuk ihtimalle.

Aynen müdür TOELF istiyorlar, İzmir'de TOELF verebilecek kurs veya yabancı dil okullarını araştırıyorum...

Amerikan Kultur iyi fakat sinavindan 13 kurdan 13 cikarsan seni TOEFL sinifina aliyorlar. Ornegin; 13 kurdan 10 cikarsan ilk once 3 kuru tamamliyorsun ardindan seni TOEFL sinifina veriyorlar. 

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
Toplam Hit: 1629 Toplam Mesaj: 17