Yalnız Kur'an Diyenler
-
Bu konudada o dediğinden bahsediliyor din Kuran-ı Kerimden öğrenilmez
-
simiramis bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------birazda o yüzden yazdım zaten. ben çıkıp 100 yıl sonra : benim dedeme peygamber böle böle demiş diyip bi güruha yedirsem bunu, kim nereden anlıcak? mesela demiş olsunki tuvalete sol ayakla girin sağ ayakla çıkın??? bu ne arkadaş mesela. din bu tarz şeylerden arındırılmalı
-
Onlar sünnetlerdir ve hepsinin bir sebebi vardır. Ayrıca daha önce de dediğim gibi din senin benim dedemle anlatılmıyor. İctihad yetkisi olan alimler tarafından anlatılıyor iletiliyor. İletilenlerde daha sonrakilere iletiyor. Yani kafadan atma olayı yok. Bunu kimden duydun şundan duydum o kimden duydu bundan duydu o kimin hocası bunun hocası diye diye peygamber efendimize kadar çıkması gerek. Umarım anlatabilmişimdir.
-
Aynen işte her dini mevzuda getiriyoruz bakın böyle böyle hadis var ne iş diye, adam diyor "ben kuranı bilirim gerisini bilmem". Adamın kendi dininden haberi yok ki, namazını kaç rekat kılacağını nereden öğrendiğinden habersiz, yap demişler yapmış. Birisi müslümanım diyosa öyle kafasına göre kuranı kabul ederim hadisi etmem falan diyemez işte.
Bir de hadisleri sayan ama işine gelenleri sayanlar çok. Aynı kaynaktan iki hadis getiriyosun, birine bu doğru ötekine yanlış diyor, neye göre? keyif. Baştan doğru kabul ettiği şeye uyuyorsa doğru diyor, uymuyorsa yanlış. Bilader belki ilk öğrendiğin yanlıştı da bu doğru?
Kur'anın değiştirilmediği mevzusundaki gerekçeler de çok boş. Kuranın değiştirildiğini ispat eden tüm deliller zaten onun kitaplaştırılmadan önce değiştirildiğini gösteriyor, yani ordan bişey burdan bişey eklenip insan eliyle oluşturulduğunu diyelim değiştirilmekten ziyade. E bu şekilde derme çatma oluşturulmuş bi kitap o haliyle aynen gelse ne yazar ki? Zaten tüm işçilik kısmı bitmiş. Bu onun mucizevi bir kitap olduğunu ispatlamaz, ondan daha eski ve olduğu gibi bugüne kadar gelen bir sürü tarihi yazıt var gök tanrıcılardan ateşe bilmem öküzün taşağına tapanlara kadar onları da mı korumuş allah. ne acayip mantıklar bunlar.
Bi de şey derler kuran en büyük mucizedir hadi yiyosa sen yaz falan. E sen gel yiyosa Babil Mitolojisini ya da ne bileyim şekspirin bi kitabını falan yaz bilader? Yay dünyaya? Yermi? Yemez. Bu onu kutsal bir mucize yapar mı? Kuran'ı yapıyosa bunu da yapar bu mantığa göre.
-
38.Yeryüzünde hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi ümmetler olmasın. Biz kitapta hiçbir şeyi noksan bırakmadık, sonra onlar Rablerine toplanacaklardır.
78. Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitab'dan olmadığı halde Kitab'dan sanasınız diye (okudukları) Kitap'tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, "Bu, Allah katındandır" derler. Halbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.
115. Rabbinin kelimesi (Kur'an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. -
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------simiramis bunu yazdı:
-----------------------------birazda o yüzden yazdım zaten. ben çıkıp 100 yıl sonra : benim dedeme peygamber böle böle demiş diyip bi güruha yedirsem bunu, kim nereden anlıcak? mesela demiş olsunki tuvalete sol ayakla girin sağ ayakla çıkın??? bu ne arkadaş mesela. din bu tarz şeylerden arındırılmalı
-----------------------------hehe :) hocam sen bunu takıntı yapıp inadına sağ ayakla mı giriyosun tuvalete :)
bu nereden çıktı emin değilim ama sağ-sol döneminden kalma olabilir.yani sol b.ka götürür,sağ b.ktan çıkarır gibi bir psikolojik mesajı bilinçaltına veriyor olabilir.herşey olabilir.ama genel olarak sağ el ve sağ ayağın toplumda yaygın olmasıyla ilgili bir hikmeti olabilir.aynı şeyi camiye sağ ayakla girin diye de duymuştum.takılmamak gerekir böyle ayrıntılara kafayı yersiniz yoksa.
ha bir de din şunlardan bunlardan arındırılmalı deyince kuşkuyla yaklaşır insanlar.bir takım hurafeler mevcut dinde ama bunu ifade etmek ve temizlemek yetkili kişilerin tasarrufundaki meselelerdir.zaten diyanet işleri uydurma hadisleri ayıklıyor bu konuda kitaplar yayınlıyor bilgilendirici makaleler yayınlıyor onları okumak lazım,kendi çapımızda birşey yapmaya kalkmamız doğru olmaz.
-
ultrAsker bunu yazdı:
ben hala Kur'an ın nasıl değiştirilmemiş olduğunu düşündüğünüzü anlamıyorum. yani kim nasıl bilebilir ki :S
-----------------------------Bak şimdi ben anlatacam sen anlamıyacan ama olsun ben üstüme düşeni yapayım.
Kuran-ı kerim değişmedi ve değiştirilemez nedenmi bi kere Allah c.c. diyor.
ve kuranı kerimin her emrini ya iki kere yada tamamlayan bir özelliktedir yani siz bir emri değiştirmek isterseniz iki yerden değiştirmeniz gerekir ayetlerde üsteki veya sonraki ayetlerle bağlantılıdır.kısa bir ağ şeklinde örülmüştür aradan bir ağı çıkarıp alırsanız sistem tamamen çöker ya baştan yazacaksınızki bunu kimse yemez....
diye uzanan bir sürü açıklaması var ama sen anlamak istemeyenlerdensin belli .
-
kur'an ın değitirilmiş olabileceğini iddia edenler bir kanıt getirsinler de tartışalım.
-
Hocam sünnetlere uydurma diye bi tarafınızdan uydurmayın.
http://www.mehmetalidemirbas.com/detay.asp?Aid=4300
-
Kuran-ı Kerim şüphesiz ana kaynaktır,
Sünnet de tamamlayıcıdır, binanın harcıdır.
Gerçek hadis ve uydurma hadis kavramını da halk iyice kavrayıp saçma sapan hurafelere inanmazsa her şey mükemmel olur...