Yangının Sorumlusu
-
Arkadaşlar bir müridin evinde yangın çıkmış kendisi bana ulaştı. Şuan şöyle bir durum var itfaiyenin verdiği rapor elindeymiş ,
yangın elektrik sigortasından çıkmış ve elektrik sigortası eskiymiş. Şunu merak ediyor , kendisi kiracı , elektrik sigortasından çıkan yangının
maddi sorumlusu ev sahibimi yoksa kiracımıdır. Önemli çabuk dönüş yaparsanız bende kendisine döneceğim.
-
Deneyimli adam lazım bu soruyu cevaplayacak ya da hukukçu lazım.
-
Hocam evin sigortası olması gerekiyordu eğer yoksa ev sahibinin suçudur kiracıyla bi alakası yok bunun hukuki bi bilgim yok ama budur yani olay
-
hocam bildiğim kadarıyla malın kullanımı kiracıya mülkiyet sorumluluğu mal sahibine aittir
bu arada hocam geçmiş olsun dileklerimi ilet
Spyware__007 tarafından 01/Ağu/13 04:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Kişisel hata sonucu çıkmadıysa herturlu ev sahibi suçludur
kiracı evi nasıl aldıysa öyle bırakmakla yükümlüdür ev üzerinde ev sahibinden izinsiz değişiklik
yapamaz.
Not: Kişisel yorumun herhangibir yasal dayanağı yok
-
eve bi masraf yapılacak olsa kiradan düşülür vs.. o mantıkla düşünecek olursan ev sahibi sorumludur..
yani sigorta yaptırması gereken kişi kimse sorumlu o kişidir diye düşünüyorm..
Tabi bi hukukçu çıkıpta alakası yok demezse iyi olur :D -
Bilerek kasıtlı yakma suçu yoksa sigorta karşılar, evin sigortası yoksa ev sahibinin problemidir diye düşünüyorum. Hangi mürit, geçmiş olsun dileklerimizi ilet.
-
hocalar bende sizin gibi düşünüyorum ama önemli olan hukuki boyutu , ev sahibi büyük ihtiamalle evde oluşabilecek maddi (duvar delinmesi atıyorum dolabın kırılması vs vs şeyler için ) zararların tazminini eklemiştir madde olarak kira sözleşmesine.
Şimdi böyle bir sözleşmede bu yazsa bile , kiracı ile alaka olmadan tamamen elektrik sigortası ile ilgili bu durumun hukuki maduru kimdir.
Tam bir cevap gelirse güzel olacak.
-
sigorta neden yanmaya başlamış aşırı elektrik çekimindense kiracı
durduk yere ise ev sahibi suçlu
sigorta işine gelince ev sahibi sigorta yaptırması gerekiyor diyenler var adam mecbur değil yaptırmayada bilir ama yaptırırsa içindeki eşyı değil dairesini yaptırrır
aynı biçim kiracılar içinde geçerli ben kiracıyım evim sigortalı ama sadece eşyalarım sigortalı :) deprem ldu bilmem ne beni ilgilendirmez
ama yangın olayındaüstde yazdığım gibi sigorta durduk yere yanmış ve eskiymişse ev sahibi eğer kiracı fazla asılmışsa o
gerçi şuda var kiracı kontrol edebilirdi
DJ_Alper tarafından 01/Ağu/13 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
bendende bir soru motosikletleri çalınmaya karşı kasko yapıyorlar mı ? evin önünde duran motor için garajda durmasada ? ücretleri ne kadar yıllık ?
-
Avukata sordum, ev sahibi kiracıdan zararı tazminini isteyemez o kesin, fakat kiracı evsahibinden zararı karşılamasını talep edebilirmi onun için yargıtay kararlarına bakmak lazım diyor.
Yani biraz muallakda kalmış senin olayın hocam. yargıtay kararlarında benzer bişey bulamazsan işin zor