Yangının Sorumlusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bir müridin evinde yangın çıkmış kendisi bana ulaştı. Şuan şöyle bir durum var itfaiyenin verdiği rapor elindeymiş , 

yangın elektrik sigortasından çıkmış ve elektrik sigortası eskiymiş. Şunu merak ediyor , kendisi kiracı , elektrik sigortasından çıkan yangının 

maddi sorumlusu ev sahibimi yoksa kiracımıdır. Önemli çabuk dönüş yaparsanız bende kendisine döneceğim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Deneyimli adam lazım bu soruyu cevaplayacak ya da hukukçu lazım.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam evin sigortası olması gerekiyordu eğer yoksa ev sahibinin suçudur kiracıyla bi alakası yok bunun hukuki bi bilgim yok ama budur yani olay

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

hocam bildiğim kadarıyla malın kullanımı kiracıya mülkiyet sorumluluğu mal sahibine aittir

bu arada hocam geçmiş olsun dileklerimi ilet

Spyware__007 tarafından 01/Ağu/13 04:32 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek

Kişisel hata sonucu çıkmadıysa herturlu ev sahibi suçludur

kiracı evi nasıl aldıysa öyle bırakmakla yükümlüdür ev üzerinde ev sahibinden izinsiz değişiklik 

yapamaz. 

Not: Kişisel yorumun herhangibir yasal dayanağı yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

eve bi masraf yapılacak olsa kiradan düşülür vs.. o mantıkla düşünecek olursan ev sahibi sorumludur..

yani sigorta yaptırması gereken kişi kimse sorumlu o kişidir diye düşünüyorm..

Tabi bi hukukçu çıkıpta alakası yok demezse iyi olur :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Bilerek kasıtlı yakma suçu yoksa sigorta karşılar, evin sigortası yoksa ev sahibinin problemidir diye düşünüyorum. Hangi mürit, geçmiş olsun dileklerimizi ilet.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocalar bende sizin gibi düşünüyorum ama önemli olan hukuki boyutu , ev sahibi büyük ihtiamalle evde oluşabilecek maddi (duvar delinmesi atıyorum dolabın kırılması vs vs şeyler için ) zararların tazminini eklemiştir madde olarak kira sözleşmesine.

Şimdi böyle bir sözleşmede bu yazsa bile , kiracı ile alaka olmadan tamamen elektrik sigortası ile ilgili bu durumun hukuki maduru kimdir. 

Tam bir cevap gelirse güzel olacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sigorta neden yanmaya başlamış aşırı elektrik çekimindense kiracı

durduk yere ise ev sahibi suçlu

sigorta işine gelince ev sahibi sigorta yaptırması gerekiyor diyenler var adam mecbur değil yaptırmayada bilir ama yaptırırsa içindeki eşyı değil dairesini yaptırrır 

aynı biçim kiracılar içinde geçerli ben kiracıyım evim sigortalı ama sadece eşyalarım sigortalı :) deprem ldu bilmem ne beni ilgilendirmez

ama yangın olayındaüstde yazdığım gibi sigorta durduk yere yanmış ve eskiymişse ev sahibi  eğer kiracı fazla asılmışsa o

gerçi şuda var kiracı kontrol edebilirdi 

DJ_Alper tarafından 01/Ağu/13 08:34 tarihinde düzenlenmiştir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sosyopatmanik
    sosyopatmanik's avatar
    Erkek

bendende bir soru motosikletleri çalınmaya karşı kasko yapıyorlar mı ? evin önünde duran motor için garajda durmasada ? ücretleri ne kadar yıllık ?

at avrat silah
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Avukata sordum, ev sahibi kiracıdan zararı tazminini isteyemez o kesin,  fakat kiracı evsahibinden zararı karşılamasını talep edebilirmi onun için yargıtay kararlarına bakmak lazım diyor.

Yani biraz muallakda kalmış senin olayın hocam. yargıtay kararlarında benzer bişey bulamazsan işin zor

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2509 Toplam Mesaj: 19