Yangının Sorumlusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    sosyopatmanik bunu yazdı

bendende bir soru motosikletleri çalınmaya karşı kasko yapıyorlar mı ? evin önünde duran motor için garajda durmasada ? ücretleri ne kadar yıllık ?

genelde şirketler yapmaz motosiklet hatrı sayılır birşeyse min 30-40 binliralık yaparız hocu full kasko :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

evde kim oturuyorsa onun sorumlulugudur , zaten bu islerin takibini kiraci kontratina imza atarak ustlenmis oluyor?

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SettingZ
    SettingZ's avatar
    Homo

bu olayın başından geçen kişi benim.

evde sadece buz dolabı çalışır vaziyette (ki buzdolabının fişini hiç çekmedim zaten) birde sigortanın orada bulunan ışık açık. ayrıyette bilgisayarın bulunduğu 3.lü priz takılı ama pc açık değil. 

itfaiye raporunda elektirik tesisatının şase yapmasından dolayı olduğu yazıyo. ayrıca itfaiyecinin belirttiği üzere o yangının çıkması zaten olasıymış çünkü sigorta olarak kullanılan zımbırtı gerçekten çok eski olduğunu söyledi. sizlerde bilirsiniz porselen tipi. 

dün avukatlada görüşüldü itfaiye raporuyla hiçbir hak iddia edemeyeceği söylendi bana. ve konuştuğum bir kaç kişide insan hayatını tehlikeye atmasından dolayı ev sahibinin suçlu olduğunu söyledi. 

çünkü 2 hafta önce o evde ben kalıyordum ve içeriden çıkamayabilirdim. o zaman bunun sorumluluğu kime yüklenecekti? bunlar düşünüldüğünde haklı olan taraf ben oluyorum. ama tabi ki ev sahibi de evi verdiği şekilde alması gerekir buna da hayır demiyorum. ama 100 tl için insan hayatıyla oynanmamalı diye düşünüyorum.

ilginiz alakanız içinde tekrar teşekkür ederim

Fortçu Gandalf..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

borçlar kanununda şöyle bi madde var. ispat yükü kiraya verene bırakılmış ama uygulamada nasıl bilmiyorum. benzer olaylardaki yargıtay kararlarına bakman gerek. 

d. Zararın giderimi

MADDE 308- Kiraya veren, kusuru olmadığını ispat etmedikçe, kiralananın ayıplı olmasından doğan zararları kiracıya ödemekle yükümlüdür.

aslında bi avukata danışıp dava açabilirsin. evde olman veya uyuyor olman durumunda belki de yanarak öleceğini, evde bulunması olası olan küçük çocuğun veya yaşlı birisinin de aynı tehlike ile karşı karşıya kalabileceğini, evde bulunmaktan korktuğunu, uyuyamadığını, taşınmayı düşündüğünü falan yazarak maddi ve manevi tazminat koparabilme ihtimalin var sanki. 

bence git bi avukata danış. yargıtay kararlarının olduğu programlardan birisini kullanıyordur büyük ihtimalle. 

itfaiyeci tarafından 02/Ağu/13 17:28 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SettingZ
    SettingZ's avatar
    Homo

hocam avukatla konuştuktan sonra ev sahibiyle konuştuk benim raporu aldığımı öğrenince ters gitmeye başladı bende evden çıkıyorum rapor elimde avukatlada görüşüldü bundan sonra istediğinizi yapabilirsiniz diyerek evi boşlattım zaten. 

ve benim asıl merak ettiğim konu pazar gecesi oldu bu yangın ev sahibi 2. günden onu nasıl yaptınız bunu nasıl yaptınız demeye başladı. bende raporsuz hiçbirşey yapmayacağımı söyleyerek beklettim ev sahibini. açıkçası benim yada başkasının canına bir zarar gelmediğinden dolayı ve kurtulacağımı düşündüğümden uğraşmak pek istemiyorum çünkü şu 1 haftada cidden hem maddi hem manevi olarak çöktüm daha fazla uğraşıp üzülmek istemiyorum ailemde zaten kötü durumdalar daha fazla sıkıntı sitres olmasın. en azından benim düşüncem bu yönde

Fortçu Gandalf..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

elin evini yak, sonra kibarca benden bu kadar deyip bas git.. 

adam evinden oldu, bi de pesine takip katil edecen, ocagina incir agaci dikecen vay be

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

Hocam çok az şey takılı bence prizde senden önce kim oturduysa iyi kurtulmuş sana patlamış yangın olayı adamın kontrol ettirip yeni sistem taktırması lazımdı bizde 20 tane şey takılı Allaha şükür hiç birşey olduğu falan yok.

İtfaiye demiş zaten yangının çıkması muhtemel diye iyiki evde değilmişsin.

Hala porselen sistem var bu klasik sadece öğrenciye kiralanan tipten evlerden mi çünkü bende buna benzer bir evde kalmıştım öğrenci iken adamların evi 10 numara bize verdikleri evler ise dökülüyor :)

Çok geçmiş olsun.

Eskisi gibi değildir belki!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek

az önce haberlerde izlediğim ankaradaki yangın umarım onların evi değildir.

eser kalmamıs...

Toplam Hit: 2507 Toplam Mesaj: 19