folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yanlış Mı Düşünüyorum?(Amerikan Emperyalizmi)



Yanlış Mı Düşünüyorum?(Amerikan Emperyalizmi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    bi çok insan (özellikle bugün) amerikan emperyalizmine karşı olduklarını son derece isyankar bir dille FACEBOOK ve TWITTER gibi sosyal paylaşım alanlarından anlatıyorlar.. sizce bu yanlış değil mi? ben denize karşı olduğum için ya da amerikaya bayıldığım için söylemiyorum bunları.. sadece çok komik geliyo. adamın telefonu nokia(ne kadar finlandiyalı olsa da), bilgisayarı windows, facebook ve twitter kullanıyo, burger king ve mcdonald's yiyor, ayakkabısı nike, PES oynamaya PLAYSTATION kafeye gidiyo.. bu örnekleri çoğaltabiliriz.. bence çok ironik. şöyle bi etrafımıza baksak Türk malı pek bi şey göremeyiz. benim evimde küçük çaplı bi stüdyom var kayıt aletleri falan ve bunların bi kısmı amerikan bi kısmı alman bi kısmı bilmem nere üretimi yapımı her neyse.. bi yerde muhtacız çünkü hala gelişmekteyiz. yanlış mı bu hocalar?


    la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Herşeyimiz amerikan menşeili diye tepki göstermeyelim mi ? Bu duruma gelmemizin sebebi biz değiliz Kenan Evren'e çanak tutanlardır.Biz doğduğumuzda tüm planlar yapılmış tüm hesaplar görülmüştü zaten.


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2010
    Erkek

    şöyle bi söz vardır " laf yapan icraat yapmaz" . Sadece Amerika'ya karşıyım demekle olmuyor...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek

    Dünyada iki tür insan var, bilinçliler ve hayatının her boyutunda buna göre hareket edenler, bilinçsizler derin uykudadırlar sistemin parçasıdırlar hamam böceklerinden farkları yoktur bir iki isyan naraları atar onlarda geçicidir halbuki yaptıkları her iş sistemin en küçüğünden en büyüğüne çarklarını oluşturur. Bu insanoğlunun sosyal hayata geçtiği dönemdede böyleydi şimdide böyle gelecektede böyle olacak.

    Ama bu yav donumuzdaki lastik bile amerikan malı biz ne yapabiliriz düşüncesini doğurmaz, doğurmamalı.


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Sol düşünceye sahip olmadığım halde şunu söyleyebilirimki en azından fikirlerini dile getiryorlar.

    Yapmayanlar olsada buna karşı olduklarını istemediklerini belli ediyolar bu bile saygı duyulmasını gerektirir.


    Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    Türkiye için sscb nin dağılması tarihi bir fırsattı, tarihin akışını kendi lehine değiştirebileceği , şöyleki 

    http://www.turkbirdev.org/dil-turkce/makaleler_detay.asp?makaleNo=154&makaleBasligi=Neden%20T%FCrkBirDev?

    eğer Türk bir dev olamazsan yani bir dev olamassan başka bir devin parçası olacaksın.görünen o ki şu hükümet ve devlet yapısıyla bu hayal daha doğmadan öldürüldü

    abd şu an gezegen üzerinde kalan tek dev olduğuna göre ondan bağımsız hareket edemessin zaten buna izinde vermez , mümkün olduğu ölçüde abd uzantısı örgütlerin,kararların ve özellikle cemaatlerin ne kadar etkisini zayıflatırsan Türk milleti ve ülke adına okadar kazanç sağlayabilirsin, nefes almasını rahat yaşamasını sağlarsın ama tabi attığın adımlar devi kızdırıp üzerine yürümesini ya da itaat etmeyen diğer zavallılar gibi (ırak, libya, gürcistan .. ) seni heder etmesine de fırsat vermemek gerek. abd ve yerli karakollarına karşı kazandığın her kuruş onun kaybettiği olacağından bu tür fikirlerden hoşlanmayacaktır. 

    tarih boyunca hep gezegen üzerinde bir dev bir hegamonya olmuş ki tarihin en barışçıl en istikrarlı dönemleri bu sarsılmaz güce erişildiğinde yaşanmış , başka başka güçler oluşup başka devlerin yükselmesi hep kan yıkım savaş ... 

    yanlız şöyle de bişey var, dünyanın hemen her köşesine etki edebilen böyle bir güç daha önce var olmamış , roma imparatorluğu , osmanlı ya da büyük britanya bile kendi çağında karşısında hep birilerini bulmuş, küre üzerinde erişemediği hatta bilmediği yerler olmuş ama abdnin yok,  sadece askeri olarak değil teknolojik ekonomik kültürel olarak da bir dev. Mesela çin ekonomisinin ya da hindistan ekonomisinin abd yi yakalayacağını söylüyorlar ancak teknolojik açıdan kültürel açıdan yaklaşmaları bile çok zor. Askeri olarak ABD ve öz kardeşi ingilterenin silahlarını bir kefeye koysak ve dünyanın gerikalan silahını diğerine koysak abd tarafı bariz ağır basacaktır, dünyanın heryanından milyonlarca askeri bir anda silah altına alabileceğini de düşünürsek, 70milyon nüfuslu, ekonomik gücü belli "küçük" bir ülke olarak dev ile doğrudan savaşmayı düşünmek bile intaharımız olur. 

    abd ye karşı olarak birşey kazanamayız , abd bu güce erişmek için ne yaptı nasıl yapılandı , toplumunu kültürünü nasıl düzenledi , bazı krizler karşısında nasıl davrandı bunları örnek almalıyız , cuk oturan bir laf vardır ki "amerikayı yeniden keşvetmemek"  görünen o ki içdüzeni mükemmel , sosyal barışı sağlamış ve refah düzeyide aşmış bir ülke olarak etnik/dini / kültürel gerilimleri fersah fersah geride bırakmışlar bizim bu forumda tartıştıklarmız bile onlar için çocukça saçma ve sonuçsız. Sorsan fransızıda çinliside japonuda arabıda  abd düşmanıdır, bu düşmanlık bile ancak kendilerine zarardır; bu adamların önce Büyük britanya sonra meksika sonra alman-japon sonra sscb ... karşısında nasıl muzaffer olup toplumlarını nasıl şekillendirdikleri güçlerini korumak için neler yaptıkları ibretle izlenmesi mümkün olduğunca örnek alınması gereken bir durum kanaatimce. Nasıl oluyorda herifler türkiyeyi türklerden iyi bilip , taaaa nerelerden bizim buradan yapamadığımızı yapıyorlar. abd bıraksa türkiye uçar, herbişeyin en iyisini en kalitelisini en az onlar kadar yaparız ama tabiki de bırakmıyacaktır , gelişme düzeyin ve refah seviyen yani bitinin kanlanması efendiye itaat etmeni engellemeyecek düzeyde tutulacaktır. 

     

     


    herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek
    Ben kendi açımdan söyleyeyim. Benim için önemli olan kalite. Eğer Türk yapıyorsa ve kalitesiz oluyorsa, 2 gün sonra o mal elimde kalacaksa gider kaliteli olanı alırım, ister amerikan ister yahudi malı olsun.

    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek

    Ticaret ile siyaseti karıştırıyorsun. Öncelikle Emperyalizm ve Globalizm arasında ki farkı anlaman gerekli.

    Misal; ülkende pamuk yok pamuğu işleyecek sanayii yok ama emperyalizme karşısın o zaman kıçın açık mı gezeceksin ?

    aksine şartlar ne gerektiriyor ise ona göre davranacaksın.

    Emperyalizmin dayanağı sömürgecilikdir. Adı üstünde SÖMÜR, yani senin elindeki kaynakları alıp kullanmak ve senden maksimum faydayı sağlamak.

    not: Denize karşıyım demekle ne istediğini anlayamadım ?


    Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2009
    Erkek

    Turan bizim Ülkümüz.


    ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    ozsar07 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ticaret ile siyaseti karıştırıyorsun. Öncelikle Emperyalizm ve Globalizm arasında ki farkı anlaman gerekli.

    Misal; ülkende pamuk yok pamuğu işleyecek sanayii yok ama emperyalizme karşısın o zaman kıçın açık mı gezeceksin ?

    aksine şartlar ne gerektiriyor ise ona göre davranacaksın.

    Emperyalizmin dayanağı sömürgecilikdir. Adı üstünde SÖMÜR, yani senin elindeki kaynakları alıp kullanmak ve senden maksimum faydayı sağlamak.

    not: Denize karşıyım demekle ne istediğini anlayamadım ?


    -----------------------------

    denize karşıyım demedim. deniz gezmiş'i severim ya da sevmem diye bir şey yok demek istedim. işin özünde genç kesim yatıyor benim için. ben tamamen onların yaptığı şeye karşıyım. haklısın ticaret farklı siyaset farklı ama dünyayı yöneten para değil mi? her şey onun yüzünden olmuyo mu? şu genç kesim bütün yıl aylak aylak dolaşıp da, bugün facebookta profillerine deniz gezmişin resimlerini koyarsa burda bi anormallik yok mudur?


    la?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Yani sen diyorsunki zaten sıçmışız iyice sıçalım. Böyle mantıkmı olur. Evet Türk yapımı telefonumuz yok iş için kullanabileceğimiz. Ben ne yapayım kullanmayayımmı? Türk facebookunda yok yada varda dostlarım oradan beni bulamaz ne uapayım?

     

    Bizi söğüşleyen emperyalist kuvvet abd emperyalizmidir. ABD emperyalizmi bu gün benim pek çok pazarımı kendi elinde bulundurur.  Doğrudur. Ben bu gün abd yada başka her türlü emperyalizme (RUS, ÇİN vs her türlü ülkenin) karşıyım. Bununla mücadele satın almamakla yapılmaz. Okursun mühendis olursun yerli bir icatta bulunursun. Okursun öğretmen olursun anti emperyalist nesiller yetiştirirsin. Okursun asker olursun emperyalizmin içimize soktuğu nifaklar ile mücadele edersin vs.... Okursun Petrolünü millileştirir, altınını çıkartır, doğalgazını üretirisin.

    Bir takım salaklar çıkar efendim börgırda yemem, yok efendim koka kola içmem. Emperyalizm ile bu şekilde savaşılmaz. Zaten bu tipler viski içer votka içer o zaman emperyalizm falan unutulur adidas ayakkabılar giyinir :=)


     

    Adam gibi ulusalcı insanları meclise sokarsın.

    Minerallerini millileştirirsin

    milli icatlar yaparsın.

    Askeri , ekonomik bağımsız bir ülke olmaya çalışarak mücadele edersin. 

    Mustafa Kemal bu konuda çok söylevi vardır.

     

    Kendine soracaksın

    Ben nasıl bir insanım?

    Ben nasıl bir öğrenciyim?

    Bu günlere gelebilmek için neler yaptım?

    Ülkeme faydam olabildimi?


    "bea"
Toplam Hit: 5059 Toplam Mesaj: 40