folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yanlış Mı Düşünüyorum?(Amerikan Emperyalizmi)



Yanlış Mı Düşünüyorum?(Amerikan Emperyalizmi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek

    irem26 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Yazilanlari okudum , hepinizin ayri ayri gorusleri var .. bir arkadasimiz guzel bir sekilde her seyin ayri kategoriler halinde incelenmesinden yana fikrini yazarken diger bir arkadasimiz bu guzel sohbete kufurlu yazilari ile devam ediyor ..

    Amerika'ya karsi gelmek Turkiye icin herhangi birinizin Muhammed Ali ile boks yapmak icin ringe cikmaniza benziyor , bilimin getirdigi yeniliklere karsi acik olmanin nesi kotu ? Turkiye olarak eger calisan , ureten ve gelisimini diger ulkelerden daha hizli yapabilen bir teknolojik pazarimiz olsaydi bu gun ilk biz playstation'i yapip dunyaya pazarlayacaktik ve muslumanlara bayilmasalar bile o urunu alacaklardi .

    Daha gecen gun bir yaziyi hep birlikte okuduk ;

    http://www.tahribat.com/Forum-Kendi-Elinle-Teslim-Olmak-136921/

    Ulkemiz kendi eli ile teslim olmadimi , sorun gercekten Amerika'da mi ? Amerika'dayim sokakta insanlari cevirip sorsaniz Turkiyenin yerini belki bilmezler,Amerika neden Turkiye ile ugrassin hic dusundunuzmu ? askeri amaclar gudebilir,somurmek icin listesindeki ulkeler arasina alabilir,daha pek cok bildigimiz veya bilmedigimiz sebepleri ile Turkiye Amerika icin onem tasiyabilir ama kapilari acan biz kendimiz degilmiyiz ? pamuk uretilmiyor ciplak mi gezelim demek yerine hangimiz isimizi gucumuzu birakip harran ovasi yada benzeri yerlere gidip pamuk ekip isletip onu halkimizin kullanabilecegi gibi bir hale getirecegiz de Amerika'dan veya baska yerlerden pamuk almayi birakacagiz ? herseyi devletten bekleyip ,sadece konusan ama calismayip uretmeyen insanlariz, avrupaya gidenleriniz gormustur orada insanlar sabahin korunde ise gidiyor ve ne kadar cok calisiyorlar,hele Amerika dediginiz bu somurucu ulkenin insanlarinin nasil calistigini ve uretici olduklarini gormezseniz ne kadar anlatsam inanamazsiniz,

    Amerika'ya karsi olmamiz icin bir sebep yok ama biz herkese karsiyiz,Turkun Turkten baska dostu olmuyor cunku bizim insanimiz kendisini sevmiyor,eline sigarayi aliyor basliyor icmeye pis kokuyor sagligindan oluyor ve kendisini sevmeyen insanlarin kendilerine saygilarini da yitirdikten sonra baskalarini da sevmemeye ve saymamaya basladigini goruyoruz,aile kavrami da buyuklerin yeterince ornek olamamasi ile bozulmaya yatkin haldeyken bu yitirilmis sevgi ve saygi da cabasi oluyor , kopuk insanlar kendilerini www dunyasina atip burada yazip cizip rahatliyorlar , tanidigim birisi de hayatta son derece basarisizdir o da facebook'ta sabahtan aksama kadar bir parti hakkinda argo yazilar yazip ona isyan edip oyle rahatliyordu , simdi o kisi icin vatansever denilebilinirmi ?

    Amerika ile ticaret yapmanin bize bir zarari yok ama bizim ulkemizde yeterli uretim olmali ve bu alis verisi karsilikli degis tokus haline getirebilecek kadar caliskan olmaliyiz,yilda elli milyar dolar sigaraya odeyip sonra Amerika somurdu biz mahvolduk bittik demek sacma olmuyormu ? biriniz kenan diyor biriniz deniz , birakin olmus gecmis gitmis insanlari artik genclik ve sizden sonraki kusaklari dusunun , gecmiste yapilanlari bir yana birakip caliskan ve uretken bir toplum olabilecekmiyiz onu dusunun ? cevabiniz hayir olacaktir cunku bahane oyle cok ki nasil yapayim imkan yok devlet baba imkan vermiyor sinavi gecemedim param yoktu ne yapabilirim ki ve pek cok sey soyleyerek burada yazip okudugunuz ile kalacaksiniz , tipik 18 yas idealistligi bu ve buyudukce aslinda islerin boyle yurumedigini ve tembel bir toplumun da o toplumu olusturan insanlarin da hic bir zaman kullanilmaktan somurulmekten yakasini kurtaramayacagini anlayacaksiniz bu bu gun Amerika olmus yarin Amerika olmasa baska bir ulke ve o ulkenin calisan insanlari olacaktir,bunun adi biz yeterince uretken olmadigimiz icin somuru oluyor ve bu olusuma mani olmak icin cook calismaliyiz.


    -----------------------------

    Degerli arkadaşım; pamuk ile ilgili yazdıklarını başlatan ben olduğum için o konu üzerinden devam edelim

    Çukurova'nın 1980 ve öncesi pamuk üretiminde dünya ihtiyacının % 65 karşıladığını GAP projesi ile Harran ovasının tarımsal üretiminin 4 Çukurova edeceğinin hesaplandığını, o zamanlarda hiçbir tarımsal ürünün üretiminde kısıtlamalar olmadığını, gümrük birliği adı altında zincirlerle bağlanmadığımızı ve PKK nın aslında GAP projesini sabote etmek ve o bölgeyi insansızlaştırıp tek kaynağımız ( o zamanlar için) olan tarımsal yatırımları engellendiğini, toprak reformunu hayata geçirip Ağa ve aşiret liderliğini ortadan kaldırmaya yönelen tüm yöneticilerimizin hedef olduğunu, o bölge için yapılacak olan en ufak faydanın ölüm sebebi olduğunu ( Özdemir Sabancı suikastı sebep için bkz: 1995 Kürt raporu )

    ayrıca

    üretimin belirlenmiş kotalara göre yapıldığını, kota fazlası malların tarlalarda çürütüldüğünü, mazotun fiyatını, tohum üretimi yapmamıza izin verilmediğini, pazarda markette 2 liraya aldığın ürünün aslında tarladan 30 kuruşa alındığını, çiftçilerin hayrına mal yetiştirme noktasına geldiğini

    biliyormusun ?

    Tütün ve sigara konusuna hiç girmeyeyim çünki dünyaya yeten ve marka durumuna gelmiş Türk tütünü şimdilerde haraç mezat satılan Tekel ile tarih oldu...

    Yukarıda vermiş olduğum örnekler ve gerçekler sadece tarımsal yanımız, sanayileşme konusunda dönen dolapların en basit olarak 2. dünya savaşı esnasında üretip sattığımız 21 adet savaş uçağını ve otomobil sanayinin ilk adımı olan Devrim otomobillerini  örnek vereyim , araştırmasını yaparsın üstün körüde olsa bilgilere ulaşabilirsin neeten...

    Çalışmak; evet haklısın herşey çalışmakla başarılır. Ama birde işin acı gerçek tarafı var sabah saat 7.30 iş yerine girip akşam 22.30da iş yerinden çıkan ve ayda sadece 750 tl alan işçiler gib...

    Bir de özenti sosyalistler devrimciler var haklısın hiç hazzetmediğim onları akvaryumdaki renkli balıklara benzetiyorum ben klavye ile devrim gerçekleştireceğine inanan ama bir bardak su için bile annesine veya eşine seslenen hani klavyenin başından kalkarsa devrim yarım kalır alimallah...

    Mazur gör ama lafın kısası şu ki; iki ucu boklu değnek nereden tutarsan tut...


    Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2009
    Homo

    mortyr bunu yazdı:
    -----------------------------

    cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------

    mortyr bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    tekuna bunu yazdı:
    -----------------------------
     

     

    cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    dünyada tek güc paradır.Pankart,geçmiş hikayeler vatan millet sakaryanın artık bır etkısı yoktur.Para destelerini kim vurursa masaya kral odur nokta.

     
    -----------------------------

     

     

    3 kurusa Vatani satana sokayim....


    -----------------------------
    3 kurusa satmazlar zaten...

     

    3 milyon Dolar olur, Euro olur, Sterlin olur.. Buna satarlar. Ayrıca satmaz dediğimiz birçok kişiye gel aileni garanti altına alacağız, çok para vereceğiz, hayatın kurtulcak deseler o birçok kişi de satar..

    para, para, para.. :(


    -----------------------------

     

     

     

    :) Çamur atmadan birşeyi savunacak zekan yokmu.Somut birşey söyle.Sen sonuna kadar vatan millet sakarya de icraat yapma para üretme lafta kalsın sonuç?


    ----------------------------

     

    Yazdığımı anlayacak zekan yok mu ?

    Sonuna kadar vatan millet sakarya diyorum, kendi çapımda icraatımı yapıyorum, kendi çapımda paramı üretiyorum. Sonuç mu? Kendi çapımda görevimi yaptım.. 2 günde ülke mi kurtarılacak? itin biri çıkıp kendini kahraman görerek mi bu ülkeyi kurtaracak yoksa herkes birşeylerin bilincinde kendi görevlerini yerine getirerek mi bu ülkeyi kurtaracak?

    Ayrıca ben nerde camur atmışım bi söylesene? İnsanlar için artık vatan veya ülkenin önemi yitmeye başladı.. Dünya Globalleşiyor ve insanlar artık paraya bakıyor.. Küçücük çocuklar bile hangi mesleği istiyosun sorusuna parası olan mesleği diye cevaplıyor.. Böyle bir ortamda büyüyen nesilin vatanına mı bağlı kalmasını beklersin yoksa kazandığı parayı mı?


    -----------------------------

    bende seni anlayacak zeka var:) dünya globalleşiyor dedin çok dogru.Ve güçlü olan ülkeler ufak olan ülkeleri içine alarak genişletecek sınırını.Benım ülkemde güçlü olsun bulgaristanı yunanıstanı icine alsın.Benım ulkemde dogan cocugum hem parayı hem gücü tercih etsin vatan sevgisi ile.Kuru kuru vatan mıllet sakarya demekle kalmasın.It dedigin adam kim? Sen kendı capında yapmış olabilirsin ama goruyosun ki yetmıyor.200 tane pkklı gelip senın kazanmaya çalıştıgın vergısını verdıgın devletın PTTsini yakıyor bankasının camını kırıyor.Vatan mıllet sakarya hikayeleri artık insanları doyurmadıgını gördü insanlar gelecek vermedigini gördü ve kendini kurtarmaya calısıyor.Artık doğdugun degil doydugu yer oluyor insanların vatanları.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek
    kalemlik bunu yazdı:
    -----------------------------

    güzel noktadan yakalamışsın facebook ve twitterdaki emperyalizm karşıtları :) adamlar burunlarına emperyalizmin içine düşmüşler haberleri yok.


    -----------------------------
    Kötü yola düşeni, batakhanenin içine girmeden tutup çıkarmak mühim bir iştir. Tamamen dışarıdan hareketle her zaman sonuca ulaşamayabilirsin, çünkü bataklık sürekli içine çeker kurbanı, sen bu güce karşı koyabilmelisin ki kazanasın.Ama bu yolda gerekirse çamurun içine batmak lazımdır.
    Yani herkes "facebookta, twitterda " ise onları oradan çıkarmak için işin içine girmek gerekebilir.
    Gerçi bahsettiğin grupların bu bilince sahip olma ihtimali çok düşük ama maksat ihtimali belirtmek.

    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2009
    Erkek

    Kimileri de bu vicdani erozyondan kurtulmak için Muratti sigarası içiyor.. :)


    ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

       Sosyalizm 1930'lardan itibaren zaten güç kaybetmeye başlamıştır. Nedenleri ise Stalin ve Lenin'in devrime kendilerine mâl etmeleri, 30lardan sonra milliyetçiliğin önem kazanması ve Marx'ın manifestoda da üzerinde durduğu gibi o günün dünyasına uyacak bi hümanizm bulundurmamasıydı. Bununla ilgili ilk çalışmalar yine 30lu yıllarda Almanya'da başladı. Frankfurt okulundaki çalışmalar (bildiğimiz okul değildir, o dönemin ünlü toplum bilimcilerinin de içinde bulumduğu aydınlar topluluğu) humanist yönü ortaya çıkarmaya ve medyanın artık sanatı endüstrel bi araç olarak kullanımını önlemek için uğraş verdiler. Sanat kimin içindi ? Toplumları peşinden sürüklemek mi yoksa sanat için mi...

       Kübanın bağımsızlığı  Che'nin daha tıp öğrencisiyken arkadaşıyla çıktığı yolculukta yeşermiştir. O dönemlerde seyahat ettiği yerleri gördü ve kendi insanın sıkıntılarını hissetti, yaşadı, merhem olmaya çalıştı. Çok güzel bi sözü vardır kendi insalarımı doyurduğum zaman bana kahraman... İşte bu oluşumun diğer Güney Amerika devletlerine sıçramasını engellemek için devreye ulu özgürlük savaşçısı abd giriyor. Che süikasti gecikmesi Güney'in lehine oldu. O dönemden sonra 70'lerde Panama'da parlayan diğer bi yıldız Omar Torrijos. Panama'nın şu anki durumu belli. Kanalın kontrolü de öyle. Buna karşı çıkan ve bu kanal çalışmalarını Japonya'ya vermek isteyen bir lider olan Omar'ın sonu=Sonuç uçak kazası. Sonradan gelen ise bir komutan ve başta Amerikan yanlısı ama Omar'ın en yakın dostlarından biri. Vicdan bazı şeylerin[para+güç(???)] önüne geçti. Sonuç=amerika Panama'ya asker çıkardı, komutan yakalandı amerikada hüküm giydi. Kolombiya---Başlarda masum bir baraj çalışması ve sonrası mı? winner is abd...

       SSCB 90lardan sonra son kale de gitti. Tabi yolsuzluk ve onursuzluğun tavan yaptığı yalan bir kale.  

     

       Sonuç Sosyalizm bu dünyaya ait değil. Artık ütopyadan daha ileri gidemez. Çünkü kapitalist sistem her zaman inşa olunan ve bakım gören bi olgu. Bknz. 29 krizi keza 2000llerde gördüklerimiz. Her zaman işçilerin susması ya da kaynakların devamı için işçilere zincirlerine artı olarak birşeyler sundular. Şimdi kaç öğretmen ya da teknisyen ya da boyacı ailesini çocuklarını evini arabasını bırakıp da bu işlerin peşinden koşucak.

       amerika mallarıyla, diplomat ve imf yalanıyla ele geçiremediği devletleri asker zoruyla dizgine getirdi. Bknz. Panama Bknz. Malezya Bknz. Arabistan ve Irak ve Afganistan.

       amerika her yere kök saldı artık. nereyi bitirmeye çalışsanız başka biyerden çıkıyor karşına. 

       Şahsi fikrim artık herşey için çok geç. Dünya kapitalizm dünyasıdır. Hanginiz okul, medya, din olmadan yapabilir ??? Diyorlar ki giymeyelim kıçımız açıkta mı kalsın ? Fakat düşünmüyoruz ki onları besliyoruz. Yapıcak bişey var mı ? Haklısın bizim yapabilceğimiz tek şey işte burda bunları tartışabilmek, dışarıda bayrak sallamak ama! bu da bir direniştir. William Wallace ingiliz edward'a karşı ayaklanmanın önderliğini yaptığında arkasında onu destekleyen adamlarla bunu başarmıştı dostlar. Zamanı gelir de görürsek böyle bir lider ben onun arkadasında olucam ve benim bilgilendirdiklerim de, beni bilgilendirenler de.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2011
    Erkek

    bu protestoları sloganları atanlar genelde vakıf öğrencileri oluyor :))


    ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    Bu bilinçlenme içerikli yazılar çok yazıldı çok çizildi. Herkesin gençlik döneminden olgunluğa ererken bu tip düşünceler kafasında dank ediyor ve forum bu tür aydınlanma mesajlarıyla arasıra zaman beyin fırtınası yapıyor. Ben derimki her şey eğitimle olur ve devletin öncülük etmesiyle başlar. Üstelik toplumsal feedback denen bir şey var. Eksikliği hissedilen her türlü icat, teknoloji, yapı, ürün, zanaat, politik hareket, ne ise mutlaka bir arz eden çıkar ve eğer çok üzerine gidilirse o iş başarılır. Bizim ülkemizde çok laf az iş var ve değer yaratmak isteyen pek bir çoğunluk yok. Varsa çalayım üç üreteyim 20 kazanayım, nerden vurgun yapayım, inşaat dikeyim 20 kiracıdan köşe olayım, şu ihaleyi tanıdıktan bağlayayım asfalttan paranın amına koyayım.... hal böyle olunca sen ne kendin adına bir atılım yaparsın ne devletin çünkü senin halkında o azimli mücadeleci ruh yoksa ve kolay köşe olmayı isteyen bir toplumsal bilinç varsa böyle kahve kenarlarında geçinir gider bu memleket. Yalnış mı? (kelime hatasını bul şifreli mesaj)


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Düşünceleri paylaşmak iyidir paylaş ve sabret göreceksin birşeylerin değiştiğini çoğu insan bilinçsiz ve bilmeden birşey sorsanda sallıyor bişeyler.Ülkede bu yüzden bu halde tabiki uygulamada önemli ama önce herşey fikirle başlar fikirle biter.


    "Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Ozgur Bey ;

    Yazdiklarinizi ilgi ile okudum ve hepsine harf harf katildigimi soylemek istiyorum . Gercekten de 80'lerden bu yana ola gelen belki bizim de o planlarin bir parcasi oldugumuz adina ister GAP projesi yada Dogu Anadolu Projesi , adi ne olursa olsun , santim santim uygulanmakta .

    Ozellikle AB ulkeleri Turkiye'nin gelismesini , ozellikle de ekonomik olarak gelismesini kesinlikle istemiyorlar . Bu yillardir suregelen somurgecilik anlayislarinin en temel nedeni . Bu gune kadar uygulanan planlarin bizi nerelere getirdigini gorduk , tarim ulkesi olan ulkemiz simdi disa bagimli  bir ulke oldu . Gecenlerde hayretler icinde Kastamonu sarmisagimiz dururken , hemde millet vekilleri tarafindan Cin sarmisaklarinin tanitildigini , ovuldugunu gozlerimle Tv 'de gordum . Boyle yapmaya devam edersek , ekilip bicilmeyen ulkemiz kisa surece cole donecektir .

    Ileri surdugum ve sizin de ileri surdugunuz fikirler keske baz alinipta ulke yoneticileri tarafindan gerekli uygulamalar baslatilarak Turkiye'yi gelecek kusaklara tasiyacak yaptirimlar yapilabilse . Sizin de dediginiz gibi , Tekel'in bile alel acele satildigi bir ulkede tekrar uretimin hayata gecirilmesi , kaydebilen degerlerin geri gelmesi  eminim yillar alacaktir ... Bize birakilan guzel degerleri malesef koruyamadik .

    Dikkat cektiginiz konular icin ayrica tesekkur ederim .

     


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
Toplam Hit: 5060 Toplam Mesaj: 40