Yanlışlıkla Hard Diski Formatladım Verileri Nasıl Kurtarırım
-
Bütün kurtarma programlarında kurtarılacak dosyalar teker teker gösterilir, klasör klasör kurtaranı görmedim daha. Çünkü sil komutunu verdiğinizde dosyanın HDD üzerindeki adresini siliyor ancak dosyanın kendisi kalıyor. Dosyanın yazılı olduğu HDD hücresine başka bir veri bir veya birkaç kez üzerine yazıldığında dosyaya ulaşımınız zorlaşıyor, hatta yaz sil sayısına göre imkansız hale gelebiliyor. Dosyaları seçip kurtarma yapmak ve kurtarılan dosyaların türleri ve niteliklerine göre kendiniz kategorilerine ayırmanız gerekecek. Programlar ancak uzantılarına göre türleri ayırt eder.
Benim en çok kullandığım program GetDataBack for NTFS. Bir de aynı programın FAT32 için olanı var ama HDD'niz büyük olasılıkla NTFS olduğu için denemek isterseniz NTFS için olanını kullanın.
Bazı programlar aynı isimde birden fazla dosya kurtarıyor, bazıları açılmıyor bile. Tek tek incelemeniz gerekir.
Bir de kurtardığınız dosyaları da kurtardıktan sonra açmayı deneyin, bazı kurtarılmış dosyalar bozuk halde elde edilmiş olabiliyor. Bazı kurtarılmış dosyalar açılmazsa nedeni budur.
-
uGuR bunu yazdıNewwarrioR bunu yazdıserhat8102 bunu yazdı
tabi bu programları kullanırken hdd yi başka bir makinaya harici olarak bağla...
yok o cok onemli degil ama aslinda onemli olan kurtarilan dosyalari ayni diske donmemek.
telefon içinde işe yarıyor mu? bugün fabrika ayarına döndürdüm yedek almamış vidyo ve resimler gitti. tel samsung s4
Telefon içinde işe yarıyabilir hocam bir dene bizede bilgi ver.
-
görmüyor telefonu.
-
D yi kesinlikle kullanma.Veriler bozulur,kutaramazsın çoğunu.Bu en önemli nokta zaten arkadaşlar öneriler yapmışlar.
ben de yapayım.R studio.
-
silinmiş dosyaları klasörlu getiriyor da, formatlanmis diskte klasörlu getirir mi bilemem.
fileScavenger