folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yanlışlıkla Hard Diski Formatladım Verileri Nasıl Kurtarırım

Yanlışlıkla Hard Diski Formatladım Verileri Nasıl Kurtarırım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bütün kurtarma programlarında kurtarılacak dosyalar teker teker gösterilir, klasör klasör kurtaranı görmedim daha. Çünkü sil komutunu verdiğinizde dosyanın HDD üzerindeki adresini siliyor ancak dosyanın kendisi kalıyor. Dosyanın yazılı olduğu HDD hücresine başka bir veri bir veya birkaç kez üzerine yazıldığında dosyaya ulaşımınız zorlaşıyor, hatta yaz sil sayısına göre imkansız hale gelebiliyor. Dosyaları seçip kurtarma yapmak ve kurtarılan dosyaların türleri ve niteliklerine göre kendiniz kategorilerine ayırmanız gerekecek. Programlar ancak uzantılarına göre türleri ayırt eder.

Benim en çok kullandığım program GetDataBack for NTFS. Bir de aynı programın FAT32 için olanı var ama HDD'niz büyük olasılıkla NTFS olduğu için denemek isterseniz NTFS için olanını kullanın.

Bazı programlar aynı isimde birden fazla dosya kurtarıyor, bazıları açılmıyor bile. Tek tek incelemeniz gerekir.

Bir de kurtardığınız dosyaları da kurtardıktan sonra açmayı deneyin, bazı kurtarılmış dosyalar bozuk halde elde edilmiş olabiliyor. Bazı kurtarılmış dosyalar açılmazsa nedeni budur.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Erkek
    uGuR bunu yazdı
    NewwarrioR bunu yazdı
    serhat8102 bunu yazdı

tabi bu programları kullanırken hdd yi başka bir makinaya harici olarak bağla...

yok o cok onemli degil ama aslinda onemli olan kurtarilan dosyalari ayni diske donmemek. 

telefon içinde işe yarıyor mu? bugün fabrika ayarına döndürdüm yedek almamış vidyo ve resimler gitti. tel samsung s4

Telefon içinde işe yarıyabilir hocam bir dene bizede bilgi ver.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uGuR
    uGuR's avatar
    Erkek

görmüyor telefonu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

D yi kesinlikle kullanma.Veriler bozulur,kutaramazsın çoğunu.Bu en önemli nokta zaten arkadaşlar öneriler yapmışlar.

ben de yapayım.R studio.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    silinmiş dosyaları klasörlu getiriyor da, formatlanmis diskte klasörlu getirir mi bilemem.

fileScavenger

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2785 Toplam Mesaj: 16
geri getirme