Yapacağım Sunum İçin İlginç Kuruluş Hikayesi Olan Bir Marka Lazım
-
evet müritler başlıkta belirttiğim gibi yapacağım sunumda kullanmak üzere çok ilginç yada yaratıcı bir kuruluş hikayesi olan bir marka lazım önerilerinizi bekliyorum.
-
coco cola aspirin diye cıkartmıs adam sonra paranın a.koymus.
-
Headhunterz bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ilgimi çekti okuyorum. opeli araştırdım ilk dikiş makinesi ve ev gereçleri üretiyormuş. Araba üretimine başladığında amblemi bir tekerleğin içinde şemsiyeymiş :)
-
Headhunterz bunu yazdı:
----------------------------- -
UPS kargoyu tavsiye derim bir yerde 4 bisikletle başlamışlar şimdi her 1.5 dk da bir uçak kalkıyor aynı uçak iniş kalkış arası max.15 dk
dieğr bilgileri
1907’de Amerika’da özel ulak ve teslim hizmetlerine çok ihtiyaç vardı. Bu ihtiyacı karşılamak için 19 yaşındaki bir girişimci olan, James E. (“Jim”) Casey, bir arkadaşından 100$ borç alarak Seattle, Washington’da American Messenger Şirketi’ni kurdu. Jim’in verdiği hesaplara göre Seattle bölgesinde halihazırda bazılarında geçmişte kendisinin de çalıştığı, çok az ulak hizmeti vardı.
İlk isim, yeni şirketin iş arayışlarına gayet uygundu. Bodrum kattaki merkezde aldıkları telefon aramalarına karşılık ulaklar getir götür işlerine koşuyor, paket teslim ediyor, not, valiz ve restaurantlardan tepsiler taşıyorlardı. Çoğu teslimatı yürüyerek veya daha uzak mesafeler için bisikletle yapıyorlardı. O zamanlar çok az otomobil vardı ve zamanın büyük mağazalrı bile mal teslimi için at ve vagonlar kullanmaktaydı. ABD Paket Posta sisteminin kurulması altı yıl sonra olacaktı.
Jim ve ortağı, Claude Ryan hizmetlerini kaldırımın altındaki mütevazi bir ofisten vermekteydiler. Jim'in erkek kardeşi George ve bir avuç diğer genç şirketin ulakları olarak çalışmaktaydı. Katı rekabete rağmen büyük ölçüde Jim Casey’in müşteriye karşı kibarlık, güvenilirlik, gece gündüz hizmeti ve düşük fiyat politikası nedeniyle şirket başarılıydı. Bugün UPS’e rehber olan bu prensipler, Jim şu sloganıyla özetlenmektedir: en iyi hizmet ve en düşük fiyatlar.bunlar kısa uzun uzun bulursun tahminimce
ayrıca IKEA da iyi
edit: AKLIMA GELDİ BMW VE MERCEDES UÇAK MOTORU İLE YOLA ÇIKIP ARABADA KALMIŞLAR HALA AMBLEMLERİ DE PLANÖR RESMİ VAR
-
lamborghini :)
-
marlboroyu bi gecede ünlü eden adam vardı hani uçaktan boş buruşmuş paketleri şehire dağıtmış ya falan. Belki şehir efsanesidir bilemem :D
-
Ephesus bunu yazdı:
marlboroyu bi gecede ünlü eden adam vardı hani uçaktan boş buruşmuş paketleri şehire dağıtmış ya falan. Belki şehir efsanesidir bilemem :D
-----------------------------evet hikayeyi okudum gerçekten hrika çok hoşuma gitti :)
-
bayarbatuhan bunu yazdı:
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------evet hikayeyi okudum gerçekten hrika çok hoşuma gitti :)
-----------------------------gercek degil o ayri tabi
-
Absolute Vodka
2 kardesin hikayesi..
Sisesinin neden serum seklinde oldugunu arastir ortaya ilginc bir hikaye cikacaktir :) -
Mc Donalds var ama onu yapan çok olur.
Yanlış bilmiyorsam adidasla nike nın ki de ilginçmiş çünkü bu iki şirketin kurucuları kardeş ama isimler puma falan da olabilir ona bakman lazım tam hatırlayamadım şimdi :)