Yapay Zeka Hakkinda

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek

    teknik terimlere yabancıyım bu konuda ancak çok merak ettiğim bir konu. mesela facebook bir kız ile erkeğin sohbetinde konunun nereye gideceği, işte sevgili olup olamayacağı hakkında önceden analiz yapabiliyormuş.

    Şimdi mantıken düşünüldüğünde, hem erkeğin hem kızın profilini analiz edip, ortak ve zıt kutuplarını, sohbette geçen kullanılan kelimeleri, hatta birbirilerine cevap verme hızı ( değer verdiği insana daha önce ve daha hızlı cevap vermek) gibi bir çok etkeni baz alarak bunu dökmesi mümkün.

    Bunun ucu en ileri neye gidebilir.

    Aklımda deli sorular yapay zeka denilince :)


    imza.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    Hocam ne uzunlukta bir dokuman hazirlayacaksin bilmiyorum ama en temel kavramlardan baslayip ilerlemek daha guzel olur bence. Ornek bir uygulama da dahil olabilir.

    Dokumanin sonunda da  bunu 1 adim oteye tasimak icin basvurulmasi gereken kaynaklari vs. eklersen guzel bir calisma olur bence

    EDIT: Temel kavramlardan once genel olarak yapay zekanin kapasitesi, geldigi ve gelebilecegi noktalardan bahsedip konsept olarak tanitilabilir.

    Lightsaber tarafından 10/May/16 06:46 tarihinde düzenlenmiştir

    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    hitap edecegin seviye onemli hocam, tahribat'a yonelik yapiyorsan buradaki yorumlardan ne kadar kisinin olaylardan haberi var ona gore hesap et. turkce bir seyler yapacaksan ve bizdeki arastirmacilari da kapsayacaksa belki biraz daha ilerl seviye konulara yonelmek daha dogru olabilir. amazon ec2 kullanmak mantikli ama birden fazla kisi ayni anda ec2 makinelere baglanmiyor diye biliyorum, bir session varken digeri dusuyor (belki vardir bir yolu bakmak lazim)

    kolay gelsin umarim guzel seyler cikar calismalarindan :)

     

    Docker ile çözülebilir o problem sanırım. 


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Yapay zekayla ilgilendiysen, illa bilimsel tarafına da bakmışsındır.

    Şunu merak ediyorum :

    "Benim ben olduğumu nereden anlıyorum ?"

    Yani insan en başından beri biliyor mu kendisini yoksa yepyeni bir arabaya oturtulmuş şofor gibi, kendi bedeniyle vakit geçirdikçe sonradan mı ısınıyor kendi bedenine :D

     

    ozgunlu tarafından 10/May/16 09:59 tarihinde düzenlenmiştir

    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Daha önce bulanık mantıkla çalışmıştım. Bu alanda önemli eksiklik örneklerin az olması. Kısaca "x firması y'de bulanık mantık kullanmış" gibi bilgilere ulaşabiliyoruz, bu kadar. Akademik metinler ise daha sıkıntılı. Bu konudaki son söz ise inverted pendulum ve crane harici güzel bir örnek olmaması.


    Olaylara karışmayın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam Temelden başlamak hem iyi hem kötü. Ayrıca genel olarak online derslerde gördüğüm dersler çok fazla teorik ve pratiği eksik bırakıyor. Yani sen HMM'dan Bayes'den bahsettikten sonra gidip bir cümle ile örnek verdiğinde kafada oturmuyor. Bence temelde bunların hepsinin çok iyi oturması gerekiyor ki yaptığın şeyi anlayabilesin. Bunları gözönüne almanı öneririm.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 2322 Toplam Mesaj: 17
yapay zeka dokuman