folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yapay Zeka İşbirliği Örgütü

Yapay Zeka İşbirliği Örgütü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    rushOut bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

araba yük asansörü icat edildi ama hammallar işsiz kalmadı.

şişme kadın icat edildi diye sex işçileri işsiz kalmadı.

windows 10 kendikendine format atıyor ama hala formattan para kazanan milyonlarca bilgisayarcı var.

herşey bulut oldu ama hala IT managera deli gibi hiyiyaç var.

neredeyse her hastalığı makinalar buluyor ama doktorlar işsiz kalmadı.

neredeyse kurulumuna kadar kendi kendine mdf yi işleyen makinalar yapıldı ama marangozlar işsiz kalmadı.

insana ihtiyaç kalmayacak diye bir kavramı kabul etmiyorum çünkü insan her zaman var olacak. 

iş modeli değişecek sürekli ama insan herzaman var olacağı için iş tanımında değişiklik olacak.

elektrikli arabalar çıktı ustalar işsizmi kaldı. sökme takma becerileri iyi olduğu için usta oldukları için elektrikli arabayıda sökecek. iş tanımı belkide sök takçı usta olacak.

elleriyle toparı kazan çiftçi şimdi dronla ekim yapıyor. pancar motorunu çalıştıran çiftçi şimdi otomasyonu takip ediyor klimalı odada.

işsiz kalmadı iş tanımı değişti.

Anlatamıyorum bunu anlamıyorlar.. 

Böyle bir oluşum kurulsa ilk yapması gereken bence arkadaş işinizi kaybetmeyeceksiniz evrileceksiniz demek olmalı. 

Yoksa bazı arkadaşlar gibi bakarsak 5 yılda 10 yılda kaybolan meslekler işsiz kalan meslekler aşağıdakiler. Peki sen bu meslekleri duydun mu?

• Bileyicilik
    • Yorgancılık
    • Labut diziciliği
    • Sepetçilik
    • Çömlekçilik
    • Sahaflık
    • Arzuhalcilik
    • Bastonculuk
    • Yemenicilik

Yazılan mesleklerin 4 ü ile bu hafta alışverişim oldu :))

Kurban için bıçakları bilettim

Yorgancıya yorgan diktirdim

Babama Baston aldım sağlamından

Arzuhalci ise meslek icabı hergün insanları yolluyorum :D

50 yıl önce her köşe başında bir tane bu meslek erbabini bulabiliyorken şuan senin gibi nadide insanların bulabildiği iş sahipleri bunlar. Kabul etmedigin şeyin, savundugun şeyin saçmalığının gerçekten farkında değilsin değil mi?

Yapay zeka üzeribe açılan bir konuda verilen gayet de gerçekçi bir örnekti aaaa ben biliyourm var bizim burda Mehmet amca var demek ergen muhabbeti.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Yok yahu bir şey dediğim yok :) Dediklerine katılıyorum. Denk geldi benimkisi ama dedeğin gibi numune olarak kalacak bu meslekler ardından silnip gidicek. 

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Bir kaç yumuta kırmadan omlet yapmazsın,

İşsiz kalanda olur yeni işlerde kurulur,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    balik_ bunu yazdı

Yapay zekanın akıl almaz gelişimine bakılırsa, teknoloji şirketleri 2026'ya kadar yapay genel zekaya, 2030'a kadar da yapay süper zekaya ulaşacaklar. Bu demektir ki, 5 yıl sonra bugün çalışanların çoğu işsiz kalacak. 15 yıl sonra bugün çalışanların yüzde doksanı işssiz kalacak veya yeni işlere yönelecekler. Yeni dünyaya, yeni işlere, yeni eğitime, yeni üretime, yeni tüketime, yeni savunmaya, yeni topluma sancısız bir şekilde entegre olabilmemiz için acilen yapay zeka teknolojileri uzmanı olmamız gerekiyor. Bunun için acilen gönüllülük esasına dayalı bir yapay zeka işbirliği örgütü kurmamız lazım. Başta yapay zeka teknolojileri eğitimi konusunda yardımlaşma olmak üzere yapay zeka ile ilgili her alanda yardımlaşabiliriz. Bu konuda önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

Yapay zeka uzmanları da yapay zeka olacağı için buna gerek yok. Borçlanın toprak sahibi olun. Toprağı olmayan insanın hayvandan farkı kalmayacak.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free99
    Free99's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yapay zeka

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    rushOut bunu yazdı

Yok yahu bir şey dediğim yok :) Dediklerine katılıyorum. Denk geldi benimkisi ama dedeğin gibi numune olarak kalacak bu meslekler ardından silnip gidicek. 

Aynen hocam :) kusura bakma biraz takiğim bu yapay zeka gelecek önce yazılımcıların işini alacak sonra herkesin işini elinden alacak fantazisine :))

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Biraz konu dışı ama

Chatgpt nin "Custom GPT" özelliği chatgpt için çok akıllıca olmuş.

Hem üyelik ücreti verdiriyor hemde 100 GB a kadar pdf vb kaliteli doküman verisi yükletiyor. Ücretsiz olarak kullanıcılarınada test ettiriyor. İnternet teki veriyi topladılar milletin özel yeteneklerini istiyorlar. 

"Asistan başına en fazla 20 dosya ekleyebilirsiniz ve her biri en fazla 512 MB boyutunda olabilir. Kuruluşunuzun yüklediği tüm dosyaların boyutu 100 GB'ı geçmemelidir. Yardım merkezimizi kullanarak bu depolama sınırının artırılmasını talep edebilirsiniz." 

TBT forumunun verisi paylaşılsa süper zeka olurdu :D

DE5TROY3R tarafından 12/Haz/24 22:24 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

abi buna nereden başlayalım yapay zeka nedir? 101 dersi var mı bayramda okuyalım

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    kroo bunu yazdı

abi buna nereden başlayalım yapay zeka nedir? 101 dersi var mı bayramda okuyalım

Python, veri görselleştirme, makina öğrenmesi, derin öğrenme ve yapay zeka büyük dil modelleri öğreneceğiz. Sanırım öğrenme sıralaması böyle gidiyor. 

Bunları öğrenmek istemeyen son kullanıcılar ise, sadece yapay zeka uygulamalarını etkili bir şekilde kullanabilirlerse yine belki bazı işlerin ucundan tutabilirler diye düşünüyorum. Hazır uygulamaların bir listesi için bakınız: https://www.futuretools.io/

Yukarıdaki iki seçenekten en az birisinde becerisi yüksek olan kişiler yapay zeka işbirliği örgütüne katılırlarsa, her konuda birbirlerine yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. 

Benim önerim böyle bir işbirliği örgütünün kurulmasıdır.

balik_ tarafından 14/Haz/24 16:22 tarihinde düzenlenmiştir

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

şu LLMler hakkında tecrübesi olan var mı? LM studio kurdum krucalıyorum, denediklerimin hepsi yamuk yumuk cevaplar veriyor gibi.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 3236 Toplam Mesaj: 23
teknoloji ai yardım yapay zeka chatgpt