folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yapay Zeka Kodlamada Limite Takılmadan Yapmanın Püf Noktası Yok Mu?

Yapay Zeka Kodlamada Limite Takılmadan Yapmanın Püf Noktası Yok Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    serdo
    serdo's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan hayalini kurduğum bir Web projesi var ama malum scripti çok pahalı hele sıfırdan yazmak daha pahalı hele asgari ücret ile çalışırken mümkün değil,  yapay zeka destekli sciripti yazmak daha mantıklı ama chatgpt plus veya claude almak onlarda pahalı ve sürekli limite takılıyor ve proje yarım kalıyor ve her seferinde para vermek zorunda kalıyorsun yokmu bunun başka alternatifi ücretsiz olan yada püf noktası 

"NE MUTLU, İNSANIM DİYENE" ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

Hocam codex için diyorlar ki ChatGPT ye tüm analizi yaptırıp planı kurdurup codex de sol üzerinden kodlatıyorlarmış. Çünkü ChatGPT de kota sınırı yok diyorlar ben denemedim ama bir bakılabilir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    serdo
    serdo's avatar
    Erkek

Hocam bende chatgpt plus vardı sağlasın bir arkadaş verdi 1 aylık promt chatgpt çıkardım sol 5.6 da kodlama yaptım tam sona geldi limit bitti öylece kaldı scripti 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek
    serdo bunu yazdı

Hocam bende chatgpt plus vardı sağlasın bir arkadaş verdi 1 aylık promt chatgpt çıkardım sol 5.6 da kodlama yaptım tam sona geldi limit bitti öylece kaldı scripti 

Ben valla r10 dan 300 tl ye hesap alıyorum plus 4-5 tane anca öyle cıkarıyor, tek sıkıntısı köydeki neneme kadar openai ye telefon doğrulaması için uğraşmam. Her plus için telefon doğrulaması istemekte. 

https://x.com/i/status/2083545774768402673

Bir de şöyle bir şey var ne kadar doğru bilmiyorum 

Headhunterz tarafından 09/Ağu/26 15:58 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

Var hocam, özellikle entegrasyon ve protokollerde kaynakları (markdown, pdf vs) cloude'e veriyorsan deli gibi token yakıyor. Bunun yerine NotebookLLM'de proje oluşturup kaynakları oraya yüklüyorum, claude'da bunu mcp server olarak kullanıyor. Token kullanma maliyeti çok ciddi düşüyor. Bir noktadan sonra düşünme işlemini tamamen chat'e yada nllm'ye yıkıyorum. Dünden beri proje geliştiriyorum bana mısın demedi :)

Acı Çekene Saygı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Hocam istediğin ürünün hazır scripti ne kadar? Scripti çok pahalı demişsin. %99 ihtimalle senin sıfırdan yazacağın ürün hazır olandan daha pahalıya gelecek. Sürdürülebilirlik bu işte en büyük problem.

lrny.app
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    serdo
    serdo's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Var hocam, özellikle entegrasyon ve protokollerde kaynakları (markdown, pdf vs) cloude'e veriyorsan deli gibi token yakıyor. Bunun yerine NotebookLLM'de proje oluşturup kaynakları oraya yüklüyorum, claude'da bunu mcp server olarak kullanıyor. Token kullanma maliyeti çok ciddi düşüyor. Bir noktadan sonra düşünme işlemini tamamen chat'e yada nllm'ye yıkıyorum. Dünden beri proje geliştiriyorum bana mısın demedi :)

Hocam yöntemini yazabilirmisin çünkü bıktım 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    serdo
    serdo's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Hocam istediğin ürünün hazır scripti ne kadar? Scripti çok pahalı demişsin. %99 ihtimalle senin sıfırdan yazacağın ürün hazır olandan daha pahalıya gelecek. Sürdürülebilirlik bu işte en büyük problem.

Hocam x+medium tarzı bir scripti ortaya karışık o yüzden pahalı sordum 35-40 bin arası 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    Erkek
    serdo bunu yazdı

Hocam yöntemini yazabilirmisin çünkü bıktım 

Yazdım ya hocam :)

Ben Zed kullanıyorum, python ile notebooklm-mcp-cli paketini kuruyorum ve login oluyorum, daha sonra bunu Zed'e mcp server olarak ekliyorum. 

{ "context_servers": { "gemini-notebook-mcp": { "command": "notebooklm-mcp", "args": [], "env": {} } } }

bitti gitti.

Acı Çekene Saygı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    Erkek
    serdo bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

Hocam x+medium tarzı bir scripti ortaya karışık o yüzden pahalı sordum 35-40 bin arası 

X ve Medium arası script için 35-40 az değil hocam. Biraz insaf.

Acı Çekene Saygı
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    serdo
    serdo's avatar
    Erkek
    serdo bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

X ve Medium arası script için 35-40 az değil hocam. Biraz insaf.

Bana fazla 😀 asgari ücret ile çalışan biri için fazla

Toplam Hit: 153 Toplam Mesaj: 13
yapay zeka scripti