Yapay Zeka Kodlamada Limite Takılmadan Yapmanın Püf Noktası Yok Mu?
-
merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan hayalini kurduğum bir Web projesi var ama malum scripti çok pahalı hele sıfırdan yazmak daha pahalı hele asgari ücret ile çalışırken mümkün değil, yapay zeka destekli sciripti yazmak daha mantıklı ama chatgpt plus veya claude almak onlarda pahalı ve sürekli limite takılıyor ve proje yarım kalıyor ve her seferinde para vermek zorunda kalıyorsun yokmu bunun başka alternatifi ücretsiz olan yada püf noktası
-
Hocam codex için diyorlar ki ChatGPT ye tüm analizi yaptırıp planı kurdurup codex de sol üzerinden kodlatıyorlarmış. Çünkü ChatGPT de kota sınırı yok diyorlar ben denemedim ama bir bakılabilir.
-
Hocam bende chatgpt plus vardı sağlasın bir arkadaş verdi 1 aylık promt chatgpt çıkardım sol 5.6 da kodlama yaptım tam sona geldi limit bitti öylece kaldı scripti
-
serdo bunu yazdı
Hocam bende chatgpt plus vardı sağlasın bir arkadaş verdi 1 aylık promt chatgpt çıkardım sol 5.6 da kodlama yaptım tam sona geldi limit bitti öylece kaldı scripti
Ben valla r10 dan 300 tl ye hesap alıyorum plus 4-5 tane anca öyle cıkarıyor, tek sıkıntısı köydeki neneme kadar openai ye telefon doğrulaması için uğraşmam. Her plus için telefon doğrulaması istemekte.
https://x.com/i/status/2083545774768402673
Bir de şöyle bir şey var ne kadar doğru bilmiyorum
Headhunterz tarafından 09/Ağu/26 15:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Var hocam, özellikle entegrasyon ve protokollerde kaynakları (markdown, pdf vs) cloude'e veriyorsan deli gibi token yakıyor. Bunun yerine NotebookLLM'de proje oluşturup kaynakları oraya yüklüyorum, claude'da bunu mcp server olarak kullanıyor. Token kullanma maliyeti çok ciddi düşüyor. Bir noktadan sonra düşünme işlemini tamamen chat'e yada nllm'ye yıkıyorum. Dünden beri proje geliştiriyorum bana mısın demedi :)
-
Hocam istediğin ürünün hazır scripti ne kadar? Scripti çok pahalı demişsin. %99 ihtimalle senin sıfırdan yazacağın ürün hazır olandan daha pahalıya gelecek. Sürdürülebilirlik bu işte en büyük problem.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
Var hocam, özellikle entegrasyon ve protokollerde kaynakları (markdown, pdf vs) cloude'e veriyorsan deli gibi token yakıyor. Bunun yerine NotebookLLM'de proje oluşturup kaynakları oraya yüklüyorum, claude'da bunu mcp server olarak kullanıyor. Token kullanma maliyeti çok ciddi düşüyor. Bir noktadan sonra düşünme işlemini tamamen chat'e yada nllm'ye yıkıyorum. Dünden beri proje geliştiriyorum bana mısın demedi :)
Hocam yöntemini yazabilirmisin çünkü bıktım
-
Hannibal_King bunu yazdı
Hocam istediğin ürünün hazır scripti ne kadar? Scripti çok pahalı demişsin. %99 ihtimalle senin sıfırdan yazacağın ürün hazır olandan daha pahalıya gelecek. Sürdürülebilirlik bu işte en büyük problem.
Hocam x+medium tarzı bir scripti ortaya karışık o yüzden pahalı sordum 35-40 bin arası
-
serdo bunu yazdıFrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
Hocam yöntemini yazabilirmisin çünkü bıktım
Yazdım ya hocam :)
Ben Zed kullanıyorum, python ile notebooklm-mcp-cli paketini kuruyorum ve login oluyorum, daha sonra bunu Zed'e mcp server olarak ekliyorum.
{ "context_servers": { "gemini-notebook-mcp": { "command": "notebooklm-mcp", "args": [], "env": {} } } }
bitti gitti.
-
serdo bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Hocam x+medium tarzı bir scripti ortaya karışık o yüzden pahalı sordum 35-40 bin arası
X ve Medium arası script için 35-40 az değil hocam. Biraz insaf.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdıserdo bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
X ve Medium arası script için 35-40 az değil hocam. Biraz insaf.
Bana fazla 😀 asgari ücret ile çalışan biri için fazla