folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yaptigim Bir Ceviriyi Nasil Fiyatlandirmaliyim

Yaptigim Bir Ceviriyi Nasil Fiyatlandirmaliyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Sevgili dostlar ceviri isiyle daha once hic ugrasmadim. Lakin bir sirket benden yazdiklari bir sistemi Turkce'ye cevirmemi istediler.

Takildigim nokta ise adamlardan ne kdr para isteyecegim. 

Bu isle ugrasan bilen var mi nasil bir yol belirlemeliyim ? Ne adamlari kaziklayayim ne de bedava calisayim...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

kelime başı fiyat çek hocam.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

boyle bişey buldum

http://www.ceviriuzmani.com/fiyat-listesi.html

1000 karakter 10 tl diyore

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Kelime sayisi uzerinden fiyatlandir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Peki kelime basina fiyat uygun gibi...

Bazi cumleler var ayni alt alta onlari tek mi yani atiyorum 2 tane 5 kelimelik ayni cumleyi tek cumle gibi mi hesaplamaliyim...

Kelime basina fiyat kac eurodan olabilir 0,0... ?? 

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Bazi cumleler var ayni alt alta onlari tek mi yani atiyorum 2 tane 5 kelimelik ayni cumleyi tek cumle gibi mi hesaplamaliyim...

bana göre tek cümle gibi hesaplatma hocam.

trde 100 kelime 1 tlye yazılıyor ortalama buda 0.35 euro gibi bir miktar eder 100 kelime için. bu yazıdaki resim sayısı,etiket girimi vs özelliklerine göre değişebilir.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    insidae bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

bana göre tek cümle gibi hesaplatma hocam.

trde 100 kelime 1 tlye yazılıyor ortalama buda 0.35 euro gibi bir miktar eder 100 kelime için. bu yazıdaki resim sayısı,etiket girimi vs özelliklerine göre değişebilir.

Hocam kelimeleri saydim 1179 tane ve eger 1179 x 0,00125 euro = 1,47375 euro eder 4 saat ugrastim :) uymaz bana

yoksa yanlismi yapiyorum

Ben su sekilde bir hesapyaptim

dakikasi 0,125

Ben 3 saat 50 dk yaptim

230dk x 0,125 = 28,75 euro

bu bana kurtariyor 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

verdiğin fiyat fazla (ne çevirdiğine bağlı teknik terim çoksa bilemem ama gene de fazla)

piyasanın içinde değilim ama şöyle örnek vereyim

1 bölüm anime / dizi vs çevirmek senin söylediğin süreye benzer süreye denk geliyor

ücretiyle çevirenler senin hesaba göre zengin olmalıydı şimdiye

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    wert bunu yazdı

boyle bişey buldum

http://www.ceviriuzmani.com/fiyat-listesi.html

1000 karakter 10 tl diyore

güzel hazır liste işte

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

verdiğin fiyat fazla (ne çevirdiğine bağlı teknik terim çoksa bilemem ama gene de fazla)

piyasanın içinde değilim ama şöyle örnek vereyim

1 bölüm anime / dizi vs çevirmek senin söylediğin süreye benzer süreye denk geliyor

ücretiyle çevirenler senin hesaba göre zengin olmalıydı şimdiye

Hocam arastiriyorum da ozelsektor. Tama Yunanca-Turkce biliyorum ve bu sektorde calisiyorum da; Bazikelimeleri ariyorum duzgun olasun diye. Direkt bakip yazmiyorum yani.

Sence kac almaliyim peki ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

Sevgili dostlar ceviri isiyle daha once hic ugrasmadim. Lakin bir sirket benden yazdiklari bir sistemi Turkce'ye cevirmemi istediler.

Takildigim nokta ise adamlardan ne kdr para isteyecegim. 

Bu isle ugrasan bilen var mi nasil bir yol belirlemeliyim ? Ne adamlari kaziklayayim ne de bedava calisayim...

düz metin çevirmiyorsun sanırım sıstem dedıgın web sıtesı ya da program cevırıyorsan fıyatlar standart tercume fıyatlarını baz almaz olmaz. satır basına fıyat cekebılırsın standart cevırı fıyatının uzerındedir.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 1404 Toplam Mesaj: 18