folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Yaptığım Bir Web Sisteminin Patent , Lisans Vs Gibi Bana Ait Olduğunu Belirten Belgeyi Almak



Yaptığım Bir Web Sisteminin Patent , Lisans Vs Gibi Bana Ait Olduğunu Belirten Belgeyi Almak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2002
    Erkek

    kodları kriptola, kritik alanları kontrol edebileceğin arkakapıyı göm kodların içerisine isteyen istediği patenti alsın bakalım kullanabilecek mi kodu/scripti

     


    Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

    kanka emlak scriptinin mi lisansını alacan lan :D

    :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

    kanka emlak scriptinin mi lisansını alacan lan :D

    direk bunu yazmaya gelmiştim. 

    dedikleri gibi kendi hostun üzerinden pazarlamanı yapabliyorsan yapmaya çalışır onun haricinde yapabilecegin pek bişi yok gibi gpl falan anca

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Postaneyle güvence altına alınabiliyordu sanırım bu tarz şeyler. Çıktısını alıp postaneye veriyor ya da gönderiyorsun bir yere emin değilim. Şu sarı zarflarda. Zarf açılmadığı sürece problem yok. Yani orada önemli olan postanenin gönderiyi etiketlediği tarih. Yani biri kalkıp da senin kaynak kodlarını ya da ne bileyim başka bir uğraşını patentlese bile bu şeyle itiraz edebiliyorsun.

     

    Not: 100% emin değilim. Daha önce denemedim. Daha önce hatırladığım kadarıyla birkaç yerde bu şekilde fikir patenti alınabildiği iddia edildiği için yazıyorum.


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    BuZuL bunu yazdı

    uzun bir aradan sonra merhaba :)

    bişey soracağım arkadaşlar bir sistem üzerinde çalışıyordum ve bitti şuanda baya güzel bir sistem oldu elimde sistem : web sitesi
    çoğu şeye uyuyor çoğu özellik açısından güzel bir düzne yaptım gel gelelimki kaynak kodu olayı.

    öncelikle amerikan tarzı bir sistem yapıp kaynak kodunu vermemeyi düşündüm fakat bir sistemin yayılabilmesi için bu pekde akıllıca değil gibime geldi kaynak kodum özgür olsun fakaaaaat onu ben kodladığım için herkes benim sistemimi kafasına göre sağa sola kuramasın hadi kurdu diyelim sistemin bana ait olduğunu ispatlamam gerekli bunun için araştırma yaptım ve en son kültür bakanlığına başvuru yapıp kaynak kodun bana ait olduğuna dair belge gibin bişey alıyormuşum pek teferruatlı bir belge değilmiş fakat kaynak kodunun benim olduğunu ispatlıyormuşum.

    şimdi size 2 sorum var
    1.si açık kaynak kod politikası doğru bir politikamıdır , kapalı kaynak kod bazen problem çıkartıyor mesela çalıştığım bazı yerlerde sistemin mecbur kendi hostlarında çalışması gerekiyor o yüzden biraz beni zorluyor önemli referansları kaybediyorum.

    2.si açık kaynak kodu ile çalışacağım kültür bakanlığına nasıl bir başvuru yapıp hangi yolları izlemem gerekiyor elimde kendi tasarlayıp kendi yaptığım orjinal bir sistem var sonuçta emeğimin boşuna gitmesini istemiyorum varsın sistem dağılsın insanlar kullansın ama bana ait olduğu belli olsun benim yazdığım sistemi pazarlaması iyi olan kişiler pazarlayarak benim sırtımdan para kazanmasın olay bu öneri ve görüşlerinizi bekliyorum zaman çok kısa gelecek haftaya halletmem lazım bu işi saygılar.

    ooo hacım nerelerdesın sene yahu hoş geldin.

    şimdi fikir ve sınaı haklar ,patent,telif konusunda biraz tecrübe sahibi olarak sana biraz açıklama yapayım.

    müzik , şiir , kitap gibi somut materyallerde basit fotokopi de bile istenirse ciddi yükümlülükle karşı karşıya kalabilirsin. 

    1. Bazen doğru , bazen değil.Sen kapalı kod yazarsın verırsın lisanslama yaparsın . örnegın kutuphanenı kendı sunucundan cektırırsın lısanslama sıstemı yazarsın. 2 3 farklı yerde amazon gıbı asla kapanmayan sıstemde kıyaslama yapar anahtarlar dogru ıse sıstemı calıstırır. 

    bu aralıgı gun yada saat bazlı yapabılırsın. bazı dosyaları kesınlıkle sıfrelı verırsın. dıgerlerınde sıfreleme olur olmaz. 

    scopbin ve ioncube ile şifreleyebilirsin.

    2.olay tırt . ıstedıgın gıbı basvuru yap bugun markafonı cıkıp bu prıvate shoppıng sıstemı bana aıt baska kımse kulanamaz dıye bır kıyaslama yapamaz. sen onun tasarımını kullanabilirsin. #342342 seklınde kullanılan renk kodlarından tek bır sayının yerı degısse bıle markafonın sıtesınden farklı olur. 

    kültür bakanlıgı , yazılı eser , müzik gibi alanlarda iyi . onlar dışında web konusunda pek fonksiyonu yok. 

     


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    Sorulara cevap verememde merak ettigim yazilimla  iligili falan  bi patent olayini neden kultur bakanligi veriyor onu cozemedm 

    Yani aralarnda pek bi  bag  kuramadm da.

    Mesela bilim sanay teknoloji bakanligi desnz bi nevi :) 

    He belki butun her alanda patent isine kultur bakanlgi bakiyorsa o ayri :) 


    Nev-i Şahsına Münhasır.
Toplam Hit: 2238 Toplam Mesaj: 18