folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yarın Dan Bir Beklentisi Olanlar Bizi Aydınlatın

Yarın Dan Bir Beklentisi Olanlar Bizi Aydınlatın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ali 3. sınıfa giden zeki bir çocuktur. Birgün öğretmeni Ali'ye siyaset ne diye sorar. Ali düşünür ama cevap veremez. Eve gider kitaplara bakar bişey anlamaz. Babasına sorar. Baba düşünür uygun yolla oğluna anlatır.
    -Bu evde parayı kim getirir?
    Ali:
    -Sen.
    -Ben KAPİTALİST REJİMİM. Peki parayı alıp bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan kim?
    -Annem.
    -O da HÜKÜMET. Peki kardeşinle kim ilgileniyor?
    -Dadım.
    -Dadın İŞÇİ, kardeşin GELECEK, sen de HALKSIN o zaman.
    Ali herşeyi not alır uyur. Gece seslerle uyanır.Kardeşinin ağladığını görür altına pislemiştir. Annesini uyandırmaya çalışır uyanmaz. Salona gelir babasıyla dadısını uygunsuz yakalayan Ali şunları söyler:
    -KAPİTALİST REJİM, İŞÇİYİ sömürüyor, HÜKÜMET uyuyor, GELECEK bok içinde HALK ne yapsın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

3 gün önce 55 lira gelmesi gerekirken yer yer 65 70 60 gelen turkcell' i aradım. Devlet vergi kesiyor dedi, dedim düşürün o zaman paketimi en düşüğüne.

Telefondan en düşük 39 olur, bayiye gitmeniz gerek dedi. Sinirlenip kapattım.

Dün ttnet' i aradım, 100 liraya 50mbit internet alıyorum sözde ama aldığım hız 4-5 gibi olmaya başladı. Bana diyor ki dns kapatın, dedim dns' i kapatıcam da devlet girecek site mi bıraktı ?

Sosyal medyalara zaten kendiniz yavaşlatma uyguluyorsunuz dedim, hayır onu devlet istiyor dedi sonra  pot kırdığını anladı, lafı geveleyip bizden kaynaklı değil dedi. 

Neyse düşürün dedim, sizin tahaütünüzde en düşük 23mbit var dedi, iyi onu verin dedim. Ona geçtim maşallah 1 mbit e düştü sanki, 360p film izleyemez oldum.

Tahaütü yakmak istersem ne kadar vericem dedim, 750 lira dedi. 250' si modem miş. Dedim 1 yıldır ödüyorum modem fiyatında hiç mi azalma yok, meğer yokmuş. 

Neyse o da öyle girdi.

Ardından elektrik faturam geldi, bi bakayım dedim 1+0 evde 1 bilgisayar 1 ampul ayda 1 çalışan çamaşır makinasıyla 50 lira gelmiş. Tabi bunun 25-30' u bilmem ne vergisi.

Doğalgazım 64 liralık kullanmışım ama 115 gelmiş, bilmem ne vergisiyle beraber.

Sonuç : Siken sikene

Bende türkcell kullanmıyorum aldığımdan beri en fazla 47 tl ödedim. Fatura 45 tl. Sana niye o kadar giydirmişler.

Elektirikfaturasına gelince başkası senden kullanıyor olmasın bir bilgisayar ile lamba hayta buzdolabı hatta tv den o kadar gelmez ya senin sayaç bozuk yada başka bişi var.

Bendd doğal olayı yok bişi diyemem ama 64 tllik gaza 115 tl nasıl olur. 

Sanki biraz üfürüyor gibime geldi ;)

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

3 gün önce 55 lira gelmesi gerekirken yer yer 65 70 60 gelen turkcell' i aradım. Devlet vergi kesiyor dedi, dedim düşürün o zaman paketimi en düşüğüne.

Telefondan en düşük 39 olur, bayiye gitmeniz gerek dedi. Sinirlenip kapattım.

Dün ttnet' i aradım, 100 liraya 50mbit internet alıyorum sözde ama aldığım hız 4-5 gibi olmaya başladı. Bana diyor ki dns kapatın, dedim dns' i kapatıcam da devlet girecek site mi bıraktı ?

Sosyal medyalara zaten kendiniz yavaşlatma uyguluyorsunuz dedim, hayır onu devlet istiyor dedi sonra  pot kırdığını anladı, lafı geveleyip bizden kaynaklı değil dedi. 

Neyse düşürün dedim, sizin tahaütünüzde en düşük 23mbit var dedi, iyi onu verin dedim. Ona geçtim maşallah 1 mbit e düştü sanki, 360p film izleyemez oldum.

Tahaütü yakmak istersem ne kadar vericem dedim, 750 lira dedi. 250' si modem miş. Dedim 1 yıldır ödüyorum modem fiyatında hiç mi azalma yok, meğer yokmuş. 

Neyse o da öyle girdi.

Ardından elektrik faturam geldi, bi bakayım dedim 1+0 evde 1 bilgisayar 1 ampul ayda 1 çalışan çamaşır makinasıyla 50 lira gelmiş. Tabi bunun 25-30' u bilmem ne vergisi.

Doğalgazım 64 liralık kullanmışım ama 115 gelmiş, bilmem ne vergisiyle beraber.

Sonuç : Siken sikene

Bende türkcell kullanmıyorum aldığımdan beri en fazla 47 tl ödedim. Fatura 45 tl. Sana niye o kadar giydirmişler.

Elektirikfaturasına gelince başkası senden kullanıyor olmasın bir bilgisayar ile lamba hayta buzdolabı hatta tv den o kadar gelmez ya senin sayaç bozuk yada başka bişi var.

Bendd doğal olayı yok bişi diyemem ama 64 tllik gaza 115 tl nasıl olur. 

Sanki biraz üfürüyor gibime geldi ;)

bende ev geçindiriyorum ve en son 140tl elektrik faturam geldi. bunun içinde 75TL'si elektrik kullanımı geri kalanı o, şu, bu vergileri... ödediğiniz faturaları iyi inceleyin (öğrenci arkadaşlarım veya ev geçindirmeyen kesim bu konularda biraz bilgisiz olabilir, yaşadıkları evlerin elektrik su doğalgaz gibi faturaları inceleyip görebilirler.) bu sistem hem sen maaş almadan önce maaşından vergi keser, hemde vergi kesilen maaşını harcarken vergi keser. genel bir bakış açısı ile ayrıntılı bir hesap yapınca brüt maaşımızın %50den fazlası vergi olarak tekrar devletin cebine girer.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yarından bir beklenti mi?

Az önce bir haberde Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampta günlük 130 bebek doğuyormuş.

Ben doğurmasınlar demiyorum ama sen savaştan kaçmış gelmiş birisin. 

Kaba bir hesapla sadece kaçanlar ürese ve başka sığınmacı gelmese bile bu durumda ülkede resmen azınlık haline geleceğiz. Ha onları TC kimliği verilir mi bilinmez. Ne tür bir kolaylık sağlanır o da bilinmez!!!

Renenin deyişiyle "herşeyin hayırlısı, rampanın bayirlisi."

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    yazipcikacak bunu yazdı

Az önce bir haberde Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampta günlük 130 bebek doğuyormuş.

Kaba bir hesapla sadece kaçanlar ürese ve başka sığınmacı gelmese bile bu durumda ülkede resmen azınlık haline geleceğiz. Ha onları TC kimliği verilir mi bilinmez. Ne tür bir kolaylık sağlanır o da bilinmez!!!

Vay. Bunu hiç düşünmemistim.

Ayvayı yedik

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

Suriyelilere 400Tl karşılığında TC kimliği veriliyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı

Bunun dayanağı nedir? Örnek teşkil edecek bir haber vs. var mı?

Austen tarafından 08/Mar/16 11:29 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    can498 bunu yazdı

Bunun dayanağı nedir? Örnek teşkil edecek bir haber vs. var mı?

http://www.sozcu.com.tr/2013/gundem/binlerce-suriyeli-tc-vatandasi-yapildi-413296/

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/3-bin-suriyeli-turk-vatandasi-oldu-h33562.html

http://www.hurriyet.com.tr/iste-3-yil-sonunda-turkiyedeki-suriyelilerin-durumu-29098215

http://odatv.com/suriyeliler-bakin-nasil-tc-vatandasi-oluyor-2709131200.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Peki 400 lira nereden çıktı? Tüm haberleri okudum hiç birisinde 400 ibaresi yok? Hepsindeki ortak nokta 5 yıl meselesi. 

Mart 2014 seçimlerindeki sonuçlara ve seçmen rakamlarına bakarsak bazılarını provokatif olduğu da ortada.

Austen tarafından 08/Mar/16 13:39 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    yazipcikacak bunu yazdı

http://www.habervaktim.com/haber/460371/cinsel-gucu-artiriyor-diye-mama-yiyor.html

طדṮ
Toplam Hit: 9962 Toplam Mesaj: 74
tecrübe aydınlanma