Yarın Dan Bir Beklentisi Olanlar Bizi Aydınlatın
-
Austen bunu yazdı
Peki 400 lira nereden çıktı? Tüm haberleri okudum hiç birisinde 400 ibaresi yok? Hepsindeki ortak nokta 5 yıl meselesi.
Mart 2014 seçimlerindeki sonuçlara ve seçmen rakamlarına bakarsak bazılarını provokatif olduğu da ortada.
Antalya içerisinde ismini vermek istemediğim bir firma suriyeli çalıştırdı. işe girerken adam " 400Tl verince kimlik çıkartabiliyorum" dedi. bu sebeple firma elemanı işe aldı 1 ay kadar çalıştırdı ama suriyeli vatandaş daha sonra 400TL nin çok para olduğunu ve vermeyeceğini söyleyince firmada " ben kaçak işçi çalıştırmam " diyerek adamı kovdu. Bizzat şahit olduğum olay.
binlerce suriyelinin T.C.'de bizim bile giremediğimiz yerlerde çalışması bizden daha iyi paralar alması. bizlerin sınavla girebildiği ama onların sınavsız okuyabildiği.. tüm bunlar senin deyiminle provokatif değildir herhalde.
can498 tarafından 08/Mar/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
@can498
Yemlemiş olabilir. Sonuçta ortada alınmış yine resmi bir şey yok? Böyle diyerek 1 ay da olsa çalışmayı başarabilmiş. İnsanlar çaresizlikten her şeyi yapabilir/söyleyebilirler. O bunu dedi, bu şunu dedi üzerinden polemik yaratmamak lazım.
Fırsat eşitsizliğine katılıyorum. Ama üniversite öğrencilerini ya da okumak isteyenleri sığınmacı olduğu içni tekrar sınava sokup sürecinden mahrum bırakmakta çok mantıklı değil. Ama mesela onlara daha fazla burs verilmesini ve bunun karşılıksız yapılmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Suriyelinin girdiği yere giremiyoruz diye üzülmektense oraya girmek için gerçekten bir şeyler yaptım mı bunu düşünmek lazım. Gerçekten orada torpil vs. gibi üçüncü etmenler varsa dediğine tamamen katılıyor, hak veriyorum. Ama mesela asgari ücretle çalışan hatta daha altına çalışan Suriyeliler bizim iş frısatımızı ortadan kaldırıyorlar diyorsan muhtemelen kalifiye bir birey değilsin. Sonuçta asgari ücretli iş arıyorsun. Çok mecbur durumda değilsen oraya uygun olduğun için o işi peşliyorsundur.
Haberlerdeki içeriğe bakarsak evet, provokatif diyorum. İki tarafı da desteklemeyen, üçüncü bir göz ile olaya bakmaya çalışıyorum. Verdiği linklerden ikisinin kronik muhalif olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Bu hallerine rağmen metin aralarında söyledikleri çok yuvarlak ve temelsiz iddia.
Austen tarafından 08/Mar/16 14:12 tarihinde düzenlenmiştir -
biz burada istediğimiz kadar debelenelim. bu ülkede artık dürüst insanlara yer yok gibi birşey. Eşim 3 üniversite bitirdi iş bulamadık. şuan asgari ücretle çalışıyor. Ben desen 3 yıldır aynı şirketteyim asgari ücretin çok az fazlasını alıyorum. bir ton arkadaşımda işsiz. Filler tepişir çimenler ezilir...
-
Ben seni severim sevmesine de toplum buna hazır değil
Nükleer denemeler kyoto sözleşmesi küresel ısınma falan.
Belki sen çok küçüksün belki benim ruhum ölü
Biraz Nietzsche biraz Kant kafan karışmış belki
Parlıamanet'i de bozdular tutunacak dalımız mı kaldı?
Pavyonda tanıdığım bilge bir pezevenk vardı!
Kötü kitaplar okumak kötü yaşamak gibidir derdi.
İyi kitaplar okudum bir b.ka yaramadı..
Ben seni severim aslında da düzenim bozulur diye korkuyorum
Durduk yere başımıza saçma sapan bir aşk çıkar
Sinemaya gitmeye ele ele tutuşmaya falan kalkarız
İşin yoksa çiçek al,saç tara, parfüm sık.
Küsmesi,barışması,ayılması,bay ılması
Hatta eninde sonunda kaçınılmaz ayrılması
Meyhanede tanıdığım gerzek bir filozof vardı!
Güzel kadınlar insanın ömrünü uzatır derdi.
Bir sürü güzel kadın girdi hayatıma
Hepsi ağzıma s.çtı..
Ben seni severim belki de rabbim buna hazır değil.
Her şeyin güzelini sever o ideal birliktelikler ister
Seninle benim yan yana oturacağımız çekyata
Ne ilahi adalet sığar ne de diyalektik..
İçime çöreklenmiş sığ bir sığır var benim.
Ben seni severim sevmesine de
İş çıkarmasana şimdi ne gerek var güzelim.. -
can498 bunu yazdıx-files bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Bende türkcell kullanmıyorum aldığımdan beri en fazla 47 tl ödedim. Fatura 45 tl. Sana niye o kadar giydirmişler.
Elektirikfaturasına gelince başkası senden kullanıyor olmasın bir bilgisayar ile lamba hayta buzdolabı hatta tv den o kadar gelmez ya senin sayaç bozuk yada başka bişi var.
Bendd doğal olayı yok bişi diyemem ama 64 tllik gaza 115 tl nasıl olur.
Sanki biraz üfürüyor gibime geldi ;)
bende ev geçindiriyorum ve en son 140tl elektrik faturam geldi. bunun içinde 75TL'si elektrik kullanımı geri kalanı o, şu, bu vergileri... ödediğiniz faturaları iyi inceleyin (öğrenci arkadaşlarım veya ev geçindirmeyen kesim bu konularda biraz bilgisiz olabilir, yaşadıkları evlerin elektrik su doğalgaz gibi faturaları inceleyip görebilirler.) bu sistem hem sen maaş almadan önce maaşından vergi keser, hemde vergi kesilen maaşını harcarken vergi keser. genel bir bakış açısı ile ayrıntılı bir hesap yapınca brüt maaşımızın %50den fazlası vergi olarak tekrar devletin cebine girer.
Faturalara bakiyim duruyorsa resmini atıcam size, devlet herşeye x2 yapıyor. Bi aylık faturan aslında 2 aylık faturan, mesela bi bilgisayar alıyorsan aslında 2 bilgisayar o ya da bi telefon ya da bi araba.
hatta arabada çok daha çılgın olması lazım, kimsenin dünyadan haberi yok hocam. söyleyince de bana kızıyorlar :/
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Ne Mutlu Türk'üm diyene.
Bence devletin %1453 vergi almasını yargılamak yerine neden alıyor diye sorgulamak gerekiyor. Biz Bu devlete ne yaptık.. Gelişmemiş diyor birçok kişi. Ülkeye.. Gidip Afrika da yaşasın? Türkmenistan da yaşasın. Burda vergi varsa birşeylerin olaması için vardır. Kötü niyetli biri yönetiyor ise ülkeyi oy vermeyin (Amacım AKP yi. Küçümsemek değil. Parti tutmuyorum ve genelde saadet partisine oy veriyorum. Ülkücü ve aşırı dindar biriyim). Herşey bizim elimizde değil mi. 10 mb internet geliyorsa ve kural da kesin 100 mb gelecek ibaresi vs vs varsa mahkemeye dava açın 5 sene sonra da olsa elbet açıklanır. . . Hakkınızı arayın orta da laf cambazlığı varsa tekrar açın. Böyle bir. Oyun var deyin. Birşey kaybetmezsiniz hayatı kurallarına göre oynamak gerekiyor macera aramaya gerek yok. Güzel Türkiyemi eleştirmek yerine. Türkiye'yi nasıl büyütebiliriz diye düşünsek keşke... Savaşmak kanımızda var biryerde haksızlık var ise savaşın cevabı mantıksız gelirse de karşı çıkın. Fikrinizi savunun bizim ecdadımızın bile yaptıkları yeterli biz Fatihin torunlarıyız. Eğer bi haksızlık var ise sonuna kadar savaşırız. Olmayacak şey yok sadece uğraşmak gerekiyor. Memnun değilseniz ya tepedeki indirin yada ülkeyi terk edin. Burda RTE ye hakaret savurmuyorum. Adam bence gayet iyi yönetiyor gayet de memnunum. Terör olayı dışında ülkem de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ve gün gelecek gene dünyaya biz hükmedeceğiz o zaman da :) sipahiler gelip tarlalarınız dan vergi almadın aman dikkat edin de 10 sene ekiyorum hepsini alıp gidiyorlar demeyin..
Arkadaş sana lafım değilde , şu fatihin torunu falan yapmayın ya nerden türedi bu osmanlıcılık fatihin torunu fatihin torunu / ecdadımız fatih pfff şiştim yeminlen , 2. şişirilen balonda muhsin yazıcıoğlu pffffffffffffffffffffff
Atatürk diyin yahu bir kerede
-
Her zaman 140 küsür gelen fatura şubatta 350 geldi.
Hadi diyelim iki kat kullandım olsun fazlasıyla 300...
Arkadaş 350 nedir lan?? Yapımda ve yönetimde emeği geçen hepsinin a.a.g.g.s.s.k.k.7c.e.e.a.k.k.k.kç. kanırtarak sikiyim...
(edit eksik küfür, arttırdım da...)
Noyan tarafından 08/Mar/16 19:03 tarihinde düzenlenmiştir -
LaNCeLoT bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Ne Mutlu Türk'üm diyene.
Bence devletin %1453 vergi almasını yargılamak yerine neden alıyor diye sorgulamak gerekiyor. Biz Bu devlete ne yaptık.. Gelişmemiş diyor birçok kişi. Ülkeye.. Gidip Afrika da yaşasın? Türkmenistan da yaşasın. Burda vergi varsa birşeylerin olaması için vardır. Kötü niyetli biri yönetiyor ise ülkeyi oy vermeyin (Amacım AKP yi. Küçümsemek değil. Parti tutmuyorum ve genelde saadet partisine oy veriyorum. Ülkücü ve aşırı dindar biriyim). Herşey bizim elimizde değil mi. 10 mb internet geliyorsa ve kural da kesin 100 mb gelecek ibaresi vs vs varsa mahkemeye dava açın 5 sene sonra da olsa elbet açıklanır. . . Hakkınızı arayın orta da laf cambazlığı varsa tekrar açın. Böyle bir. Oyun var deyin. Birşey kaybetmezsiniz hayatı kurallarına göre oynamak gerekiyor macera aramaya gerek yok. Güzel Türkiyemi eleştirmek yerine. Türkiye'yi nasıl büyütebiliriz diye düşünsek keşke... Savaşmak kanımızda var biryerde haksızlık var ise savaşın cevabı mantıksız gelirse de karşı çıkın. Fikrinizi savunun bizim ecdadımızın bile yaptıkları yeterli biz Fatihin torunlarıyız. Eğer bi haksızlık var ise sonuna kadar savaşırız. Olmayacak şey yok sadece uğraşmak gerekiyor. Memnun değilseniz ya tepedeki indirin yada ülkeyi terk edin. Burda RTE ye hakaret savurmuyorum. Adam bence gayet iyi yönetiyor gayet de memnunum. Terör olayı dışında ülkem de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ve gün gelecek gene dünyaya biz hükmedeceğiz o zaman da :) sipahiler gelip tarlalarınız dan vergi almadın aman dikkat edin de 10 sene ekiyorum hepsini alıp gidiyorlar demeyin..
Arkadaş sana lafım değilde , şu fatihin torunu falan yapmayın ya nerden türedi bu osmanlıcılık fatihin torunu fatihin torunu / ecdadımız fatih pfff şiştim yeminlen , 2. şişirilen balonda muhsin yazıcıoğlu pffffffffffffffffffffff
Fatih deyince Türklük anlaşılıyor Atatürk deyince farklı bir durum oluyor . Siyasi bir kavram ortaya çıkıyor yada ben mi yanlış anlıyorum ?
-
Sen uçmuşsun hocam
-
MhmdAlmz bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Ne Mutlu Türk'üm diyene.
Fatih deyince Türklük anlaşılıyor Atatürk deyince farklı bir durum oluyor . Siyasi bir kavram ortaya çıkıyor yada ben mi yanlış anlıyorum ?
Cumhuriyet ve Atatürk hakkında kitap oku bol bol üstadım. eski Savaşları anlatan Çanakkale savaşı ile ilgili kitap muhakkak oku.. Çok feci derecede bilgi eksikliğin var.