folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yarın Türkiyede Yas İlan Edildi?

Yarın Türkiyede Yas İlan Edildi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

Oncelikle sunu belirteyim ki olen kralin vasiyeti uzerine suudi arabistanda yas bu sabaha kadar ilan edilmemisti ancak bugun ogleden sonra yarindan gecerli olmak uzere 1 haftalik yas ilan edildigi duyuruldu.

Turkiyede yas ilan edilmesi konusuna gelirsek; Cumartesi zaten tatil, yas ilan etsende etmesende ulke icinde isleyis olarak hic bir sey degismezken, ulke cikarlari adina "yaninizdayiz, acinizi paylasiyoruz" mesaji verilmesinde pekte bir sakinca yokmus gibi geliyor bana. soz konusu yas hafta ici olsaydi yine ayni sekilde, seyimde olmazdi. hatta DJ_Alper'in dedigi gibi olabilir; "hafta sonuna gelmeseydi edilmez di :)"

Olayi "arap aski" gibi yorumlamamak gerekir, bu zamana kadar devletin cikari icin gun yuzune cikmis yada cikmamis bircok olayin yasanmis olduguna inanmak ve bu olayida bu sekilde yorumlamak yanlis mi olur_?

VisualBoy tarafından 24/Oca/15 18:48 tarihinde düzenlenmiştir

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı

Oncelikle sunu belirteyim ki olen kralin vasiyeti uzerine suudi arabistanda yas bu sabaha kadar ilan edilmemisti ancak bugun ogleden sonra yarindan gecerli olmak uzere 1 haftalik yas ilan edildigi duyuruldu.

Turkiyede yas ilan edilmesi konusuna gelirsek; Cumartesi zaten tatil, yas ilan etsende etmesende ulke icinde isleyis olarak hic bir sey degismezken, ulke cikarlari adina "yaninizdayiz, acinizi paylasiyoruz" mesaji verilmesinde pekte bir sakinca yokmus gibi geliyor bana. soz konusu yas hafta ici olsaydi yine ayni sekilde, seyimde olmazdi. hatta DJ_Alper'in dedigi gibi olabilir; "hafta sonuna gelmeseydi edilmez di :)"

Olayi "arap aski" gibi yorumlamamak gerekir, bu zamana kadar devletin cikari icin gun yuzune cikmis yada cikmamis bircok olayin yasanmis olduguna inanmak ve bu olayida bu sekilde yorumlamak yanlis mi olur_?

yav geç bunu geç kardeşim. korsan bayrağımı yarıya indirdim bekliyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı
    VisualBoy bunu yazdı

yav geç bunu geç kardeşim. korsan bayrağımı yarıya indirdim bekliyorum.

Adam şu veya bu nedenle ilan edildi diye kaç satır yazı yazıyor, cevabın "geç bunu kardeşim" mi ?

Neden arap aşkı olarak yorumlamak gerekir veya neden öyle yorumlamamak gerekir gibi fikirlerinizi paylaşsanız fena mı olur ?

Saçma sapan üsluplarınız var, biri diyor "kafanızı sikeyim hemen muhalefet olun", öbürü diyor "arap sevicileri yine savunma hattına dizilmiş", düzgün düzgün tartışın işte bizde birşeyler öğrenelim.

Mesela benim düşüncem arap kralına yas ilen edilmesinin 2 şekilde tepki toplayacağı,

1- herkes biliyor ki otu boku satın alıyor bu adamlar, fakat kötü iş güvenliği şartları nedeniyle sadece madende değil çok iş kolunda çok fazla kişi ölüyor, televizyonun karşısında burnunu karıştıran mahalle bakkalı olsam "elin zengini bizim fakirden daha değerli" derdim.

2 - Olayın zengin ve fakirlik kısmı dışında devlet politikasıyla alakası da var, devletimizin bu tarz hassasiyetleri sadece arap ülkelerine gösterdiğini biliyoruz. Tamam diğer ülkelerle iyi ilişkimiz olsun ne güzel fakat bu hareketin batmasının bir sebebi de gezi de kendi vatandaşını öldüren adamın o sırada ülke sınırları dışında ki insanlara ağlaması, bunu sembolleştirmesi ve ekmeğini yemesi idi. Yani insanlar "arap" gördü mü bu işte bir "ekmek" derdi var diyor, kötü siyaset bekliyorlar.

Şahsi fikrim: İktidar ne yaparsa yapsın götün teki, baş düşmanım olduğu için kötü bir hareket. Fakat işin analiz boyutunu yazalım ki dediğim gibi belki birşey öğreniriz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

30 tane karisi sayisiz cocuklari olan bir kral.. 30 milyar dolar serveti olup. Tuvaleti altindan olmazsa sicamiyor beyefendi..

Sen  birde utanmadan 12 milyon taseron iscisine 10 milyon aclik sinirinin altinda yasayan insanlara kralimiz oldu ulusal yas tutuyoruz diyeceksin..

Senide senin kralininda  ben ta ......! Serefsiz adiler

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    basligi acildigindan beri yeni turkiyede diye okuyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Hadi akpyi anladık, adamların ekmeği suyu araplardan, adamlar arap sevici de ya chp? 

http://www.chp.org.tr/?manset=chp-lideri-kemal-kilicdaroglu’ndan-suudi-krali-salman-bin-abdulaziz-el-suud’a-taziye-mektubu…

"halkının refahı için hayatını vakfeden"

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

askjdhqwudhasd

aklı sıra ayar verdi işte

bu aynen kktc baskanı oldugunde bizim yas vermemiz gibi bişey

suudlar 100 yıldır birleşik krallığa sakso çekiyor 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jizz_jix
    jizz_jix's avatar
    Erkek

elini börüne vura vura yas tutuyomus tayyip :) yazık laa adam çok üzülmüş

TURKCELL
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Erkek

Yahu bunlar politik şeyler. politika gereği siyaseten bir mesele. Arabistan kralı sanki Tayyip'in şeyindemi:)  Türkiyede hiçkimsenin mikinde değil. sinsi bir devlet kralı  bunu herkes biliyor, tayyipte biliyor. ölmüş gitmiş adam, başsağlığı dilemek, yalandanda olsa bügün milli yas ilan ettik demekle birşey kaybetmezsin, bu sana zarar vermez. liseliler gibi olay çıkartmaya, abartılmaya gerek olmayan bir durum...  Türkiyede hemen herşeye azıtan, azıtmak için yer arayan analitik zekadan yoksun kesim hala mevcut malesef. (sözüm meclisten dışarı)

ProBilisim tarafından 26/Oca/15 04:02 tarihinde düzenlenmiştir

Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
Toplam Hit: 10070 Toplam Mesaj: 82