folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yaş Demokrasi 1 Oy 16 Oyu Nasıl Alt Etti?

Yaş Demokrasi 1 Oy 16 Oyu Nasıl Alt Etti?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

http://ajanstakip.blogspot.com/2010/08/yas-demokrasi-1-oy-16-oyu-nasl-alt-etti.html

YAŞ demokrasi: 1 oy, 16 oyu nasıl alt etti?

Hatırlarsınız; manken ve oyuncu Aysun Kayacı bir televizyon programında, “Niye ‘dağdaki çoban’la benim oyum eşit? Hiç vergi vermeyen biriyle niye benim oyum eşit?” diye sorunca; başına gelmedik iş kalmamış, hakkında dava bile açılmıştı...
    Başbakan da, “Demokrasi, her seviyeden, her gelir grubundan, kökeni, ırkı, dini ne olursa olsun, her bir vatandaşın eşit oy hakkına sahip olmasıdır” diyerek Kayacı’ya ders vermişti!

Sonra da, bu mankenimize tepki göstermeyen diğer siyasi partilerin liderlerine fırça atmıştı:
    “Demokrasinin bu en asli unsurunu tartışmaya açanlara karşı siyasi partilerden hiçbir tepkinin gelmemesi çok manidardır!”
    Bu polemiği neden mi anımsattım...
    Bizim gibi tatlı su demokrasilerinde aslında her oyun eşit olmadığını, aslolanın “Başbakan’ın oyu” olduğunu, önceki gece açıkça gördük ve yaşadık da ondan!

Biliyorsunuz; yaklaşık iki yüze yakın subay, halen çeşitli “darbe girişimi” soruşturmalarında şüpheli ya da sanık durumunda...
    Yüksek Askeri Şûra, böyle bir dönemde ordunun yeni komuta kademesini belirlemek için 1 Ağustos’ta toplandı...
    Terfilerin ve atamaların nasıl yapılacağı, 17. 7. 972 tarih ve 1612 sayılı Yüksek Askeri Şûra’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un ikinci maddesinde açıkça tanımlanıyor:
    “Yüksek Askeri Şûranın üyeleri; Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Ordu Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile Silahlı Kuvvetler kadrolarında bulunan orgeneral ve oramirallerdir.
    Yüksek Askeri Şûra üyelerinin terfi işlemleri ile ilgili konulardaki oy hakkı ve değerlendirme notu eş değerdedir.”

Yukarıdaki tanıma uyan 17 kişi var... Onlar da bugünkü YAŞ’ın üyeleri...
    Sivil üyelerin biri Başbakan, diğeri Milli Savunma Bakanı...
    Diğer 15 üye ise yasada belirtilen görevlerdeki orgeneral ve oramiraller...
    Aynı maddeye göre; terfi ya da emeklilik için “oy çoğunluğu”yla karar verilmesi gerekiyor...
    Alınan karar da daha sonra Cumhurbaşkanı’nın onayına gönderiliyor!
    Sadece Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının ataması Milli Savunma Bakanı’nın, Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’nın üçlü kararnamesi ile yapılıyor.

Son YAŞ’ın dördüncü gününde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın ataması, geleneklere aykırı bir şekilde “daha sonra”ya bırakıldı.
    Diğer terfiler konusunda ise Milli Savunma Bakanı, 15 asker üye ile birlikte hareket etti.
    Yani o da asker üyeler gibi, darbe girişimi soruşturmalarında sanık ya da şüpheli durumunda olan 13 general ve amiralin terfi etmesinde hiçbir sakınca olmadığını söyledi. Terfileri için “Evet” dedi. 
    Sadece Başbakan, “Hayır, bu komutanlar AKP’ye karşı eylem planı yapmışlar, ben bunları terfi ettirmem” diye diretti...
    Ve...
    Onun dediği oldu!
    Yani; yasaya göre birbiriyle “tamamen eşit 17 oy”un kullanıldığı bir “demokratik” seçimde...
    16 oy, 1 oya yenik düştü!
    Bu 1 oyla; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sadece bugünkü değil, belki de önümüzdeki 30 yılının komuta kademesinin kaderi yeniden çizildi!

Yığınlara demokrasi konusunda ahkâm kesmekle demokrat olunmaz...
    Başkalarına talkını verip, salkımları yutmakla hiç olunmaz...
    Gerçek demokrasi; düşüncelerini açıklayan bir mankeni fırçalamakla değil, Başbakan’ın 1 oyunun, gerçekten 1 oy olmasıyla hayata geçer!
    Eğer o 1 oy, 17 oydan üstün oluyorsa, o rejimin adı...
    FAŞİZMDİR!

GÜNÜN SORUSU
    Başbakan’ın, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ı ekarte ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasını istediği Jandarma Genel Komutanı Org. Atilla Işık sürpriz bir çıkışla emekliliğini istedi. Bir anlamda, “AKP’nin planlarına alet olmayı” reddetti.
    Yoksa, adına “onur” dediğimiz “dinozor duygu” hâlâ hayatta mı?

Önce ‘ayrı bayrak’, sonra camiye pankart!
    Gündemin yoğunluğundan tek satır yazmaya bile fırsat bulamadım ama; Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Türk bayrağının yanında neden bir de Kürt bayrağı olmasın” diyerek, 30 yıldır peşinde koştukları gerçek hedefi itiraf etti...
    Böylece; bizim on yıllardır yazıp söylediğimiz, “Bunların gerçek amacı demokrasi falan değil, ayrılmak” tezimiz, resmi ağızlardan doğrulanmış oldu!

İlginç bir diğer gelişme de dün Denizli’de yaşandı:
    Başbakan, programını değiştirip son anda Denizli’de referandum mitingi yapmaya karar verince, AKP İl Başkanlığı kentteki bir camiye, “Başbakan Geliyor. Denizli ‘Evet’ Diyor” yazılı bir pankart astı.
    Böylece; camilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu kadar açık bir şekilde siyasete alet edildi!
    Yani; bir anlamda, “dinci siyaset” de, gerçek amacını itiraf etmiş oldu.

Sorum; ayrılıkçıların ve din devleti isteyenlerin gerçek amaçlarını her yazdığımda beni, “provokasyon” yapmakla suçlayanlara:
    Şimdi ne diyorsunuz bre gafiller?

Mustafa MUTLU

Vatan

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

bunun üzerine daha ne denilebilir ki ?

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

ellerine saglık mustafa hocanın..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

dört dörtlük yazı.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

yaş'ta demokrasi olamaz. demokrasi devlet birimlerinin işleyişinde olmaz, askeriyede hiç olmaz.

orada başbakanın yetkisi atamaları onaylamak veya onaylamamak. oyla işleyen bir birim değil orası.

bunun böyle işlediğini bilmeyen biri yazmış.

Düşünüyorum, o halde varım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

CHaRMaNDeR bunu yazdı:
    -----------------------------

yaş'ta demokrasi olamaz. demokrasi devlet birimlerinin işleyişinde olmaz, askeriyede hiç olmaz.

orada başbakanın yetkisi atamaları onaylamak veya onaylamamak. oyla işleyen bir birim değil orası.

söylediğin şeyi somut olarak gösterirsen ben de öğrenmiş olurum zira kanunda göremedim.

tam aksine tüm oylar eşittir diyor.

atama onaylama işlemini ise cumhur başkanına veriyor ki o YAŞ'a katılmıyor bile. yani biraz da göstermelik bi onay.

YÜKSEK ASKERİ ŞURANIN KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/494.html  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

CHaRMaNDeR bunu yazdı:

söylediğin şeyi somut olarak gösterirsen ben de öğrenmiş olurum zira kanunda göremedim.

tam aksine tüm oylar eşittir diyor.

atama onaylama işlemini ise cumhur başkanına veriyor ki o YAŞ'a katılmıyor bile. yani biraz da göstermelik bi onay.

YÜKSEK ASKERİ ŞURANIN KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/494.html  

verdiğin metinde yaş'ın atama görevi bile yazmıyor, oy hakkının oranı vs. yazsın. en yakın madde şu:  e) Diğer kanunlarla verilen görevleri yapmak,. bu maddede bahsedilen konuyu kapsamıyor.

Ayrıca kendi görüşümü belirtmek istiyorum, ığsız gibi şüpheli birisi geleceğine tsk tamamen özelleştirilsin daha iyi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

CHaRMaNDeR bunu yazdı:

verdiğin metinde yaş'ın atama görevi bile yazmıyor, oy hakkının oranı vs. yazsın. en yakın madde şu:  e) Diğer kanunlarla verilen görevleri yapmak,. bu maddede bahsedilen konuyu kapsamıyor.

Ayrıca kendi görüşümü belirtmek istiyorum, ığsız gibi şüpheli birisi geleceğine tsk tamamen özelleştirilsin daha iyi.

ideolojin yanlışları doğru yapmaz.

olan şeyi desteklediğini söyleyebilirsin ama doğru olduğunu söyleyemezsin.

yukarıda tamamen yanlış birşey söyledin. kanunda ise senin iddianın tam aksi var. 

ayrıntılı görevler içtüzükte yazar ancak iç tüzükte yazan şeyler kanuna karşı olamayacağından cümlelerin oldukça anlamsız.

ve şimdi bambaşka yere çekerek geçiştiriyorsun.

veerdiğin metin dediğin şey adalet bakanlığının sitesindeki kanun metnidir dikkatini çekerim.

iyi olmuş dersen görüşüne saygı gösteririm ama yanlışı makul göstermeye çalışırsan göstermem.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Şu yazıyı yazanda zerre beyin yok ya, buna inananda var mıdır acaba merak ediyorum.

Herif resmen başbakanı generallerle eşlemiş.

Bu ülkeyi generaller değil, başbakan idare ediyor yobaz herif!

Başbakan 1 oy değil, YAŞ'ın başkanı!

Kararnameyi onaylamamak da onun anayasal yetkisi. Kendine görev uydurmuş değil başbakan. Sana sunulan kişileri "uygun görüyorsan onayla" diyor yasa ona. Sen 1 oy'sun demiyor.

Ya artık gerçekten gülme durumundan ağlama durumuna geçiyorum, nasıl bir nesil yetişiyor artık gerçekten merak ediyorum.

Hükümeti düşürmek için plan yapan general 400 bin kişilik kara kuvvetlerine komutan yapılacak, başbakan da öyle angut angut bakıp önüne koydular mı imzalayacak öyle mi?

Genelkurmayın bu memlekete açtığı zarar artık yeter. Geçen hafta herkes izledi, hantepedeki saldırıyı canlı yayında izlemişler. Ellerinde dünyanın imkanı. 7 mehmet şehit düştü orda... Nalet olsun diyorum böyle düzene. Bu ordu bizim ordumuz, generallerin değil. Dağlarda keklik gibi avlanmaya gönderilenler biziz.

Hükümetin artık yapması gereken TSK yı yeniden "silahlı kuvvet" yapmaktır. Genelkurmay başkanlığı komutanlık konumundan sembolik konuma indirilmeli, operasyonel düzen "kuvvet komutanlıkları > milli savunma bakanlığı > başbakan" şekline getirilmeli, devlet içinde devlet düzenine son verilmelidir.

Yaş'taki 16 oyun anlamını merak edenler için:

Altay Tokat: Terörü bitirmek iş değil ama bitmesini istemeyenler var dediği için korgeneral rütbesindeyken yaş kararıyla emekli edildi.

Atilla Kıyat: Rüşvet yemediği, yüzlerce milyon dolarlık gemi alımı ihalesine 'ihtiyacımız yok, alınması millete ihanettir' dediği için donanma komutanı olacakken yaş kararıyla koramirallikten emekli edildi. Onun yerine yükselen ilhami erdil yolsuzluklarıyla gündemden düşmedi, askeri mahkeme rütbelerini alıp er rütbesine indirdi.

Edip Başer: Kara kuvvetleri komutanı ve devamında genelkurmay başkanı olması beklenirken, darbe yanlısı olmadığı için yaş kararıyla emekli edildi. Döneminin en başarılı subayıydı.

Avni Atilla Işık: 1993 yılı yaş kararıyla 1. sıradan tuğgeneral oldu. (Osman pamukoğlu 3. sıradaydı) Aynı yıl son sıralarda tuğgeneral olan hasan ığsız, bugün kkk yapılmak isteniyor ama daima ondan başarılı olmuş olan atilla ışık'ın kkk'yı haketmediği söyleniyor. Yorum yok.

İşte o 16 oy üstte tarif ettiğim şeyleri yapmış oylardır. Akıl var mantık var, daha bişey demiyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

rstr617 bir üstteki mesajım (cevabım) senin için de geçerli. hakaretlerle ve göz önünde olanları bile reddetmekle hiçbir yere varamazsınız.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

CHaRMaNDeR bunu yazdı:

ideolojin yanlışları doğru yapmaz.

olan şeyi desteklediğini söyleyebilirsin ama doğru olduğunu söyleyemezsin.

yukarıda tamamen yanlış birşey söyledin. kanunda ise senin iddianın tam aksi var. 

ayrıntılı görevler içtüzükte yazar ancak iç tüzükte yazan şeyler kanuna karşı olamayacağından cümlelerin oldukça anlamsız.

ve şimdi bambaşka yere çekerek geçiştiriyorsun.

veerdiğin metin dediğin şey adalet bakanlığının sitesindeki kanun metnidir dikkatini çekerim.

iyi olmuş dersen görüşüne saygı gösteririm ama yanlışı makul göstermeye çalışırsan göstermem.

oku bana yönlendirmişsin de, sana tüm metni tek tek inceleyipte cevap yazdım haksızlık olmasın diye ve verdiğin metine yazdığım cevaba karşılık gelen dayanağımı söyledikten sonra kendi fikrimide belirttim. senin kendini savunmaktaki dayanakların neler? madde verir misin kanundaki

Toplam Hit: 2937 Toplam Mesaj: 30