folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yaş Demokrasi 1 Oy 16 Oyu Nasıl Alt Etti?

Yaş Demokrasi 1 Oy 16 Oyu Nasıl Alt Etti?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

rstr617 bunu yazdı:
    -----------------------------

Prometheus;

Sayın mürid, sana başbakanın oyu daha değerlidir demiyorum. başbakan diğer 16 kişi gibi bir üyedir, oyu da onlarla eşittir. Bunun dışında bir de başkanıdır o toplantının. Anlamayacaksın, o yüzden açıyorum. Ordaki diğer herkesin üstüdür. Oylamaya katılır, oyunu kullanır tamam. Ama oylamayla verilecek kararı değerlendirmek gibi bir de yetkisi vardır başkan olarak. Seçilenleri uygun görürse imzalayıp cb ye gönderir, uygun görmezse onaylamaz. Ben bunda yanlış birşey görmüyorum, sen görebiliyor musun?

her iki durumda da yanlış görüyorum. yani senin dediğin doğruysa da görüyorum, başkanın böyle bir yetkisi yoksa da görüyorum.

önce şunu söyleyeyim ki kanun başkana böyle bir hak vermiyor. iç tüzük veriyor olabilir. konuyu açmadan önce içtüzük metnini aradım bulamadım. sen bulabilirsen beraber bakarız başkanın böyle bi hakkı var mı?

gel gelelim böyle bi hak olsaydı bile neden yapılan yanlıştır :

köşe yazısında milli savunma bakanı dahil 16 üyenin görüşüne karşı başkanın oyu gösteriliyor. bu durumda başkanın oylamayı "kendi istediği oluncaya kadar kabul etmemesi" demokrasi midir? (böyle bit yetkisi olsa bile - ki var mı yok mu bilmiyoruz henüz) böyle bir uygulama ile YAŞ'ın tamamen dağıtılması ve sadece başbakana seçme-karar alma hakkının verilmesi arasında ne fark vardır? 

bu sebeplerle  mantıken de başkanın bu yetkisinin olması asılsız gözüküyor zaten.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

KIDEMSİZLERİN TOPLANTIYA KATILAMAMASI: 

Madde 7 - Yüksek Askeri Şura üyeleri; kendileri, kendilerinden kıdemli veya eşidi olan general ve amirallerin yükselme veya emeklilikleri ile ilgili konularda toplantılara katılamazlar.

maddesinin yanında,

Geçici Madde 1 - (Ek madde: 15/10/1980 - 2317/1 md.; Değişik madde: 29/06/1983 - 88/1 MGK Kararı)

Milli Güvenlik Konseyi'nin devamı süresince Yüksek Askeri Şura'nın Başkanı; Cumhurbaşkanı ve Milli Güvenlik Konseyi Başkanıdır. Şura Üyeleri; Genelkurmay Başkanı ve Milli Güvenlik Konseyi Üyesi, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi Üyesi, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi Üyesi, Jandarma Genel Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi Üyesi, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Donanma Komutanı ile Silahlı Kuvvetler kadrolarında bulunan Orgeneral ve Oramirallerdir.

yani her komutanlık için her general oy veremiyor kardeşim. Sadece öneri sunuyorlar o yüzden komutanlar.
    ayrıca yine kendi görüşüm, Vatan gazetesi hep şüphe uyandırıyor kardeşim. doğan medya grubuna ait çünkü.

Düşünüyorum, o halde varım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

rstr617 bunu yazdı:

Prometheus;

Sayın mürid, sana başbakanın oyu daha değerlidir demiyorum. başbakan diğer 16 kişi gibi bir üyedir, oyu da onlarla eşittir. Bunun dışında bir de başkanıdır o toplantının. Anlamayacaksın, o yüzden açıyorum. Ordaki diğer herkesin üstüdür. Oylamaya katılır, oyunu kullanır tamam. Ama oylamayla verilecek kararı değerlendirmek gibi bir de yetkisi vardır başkan olarak. Seçilenleri uygun görürse imzalayıp cb ye gönderir, uygun görmezse onaylamaz. Ben bunda yanlış birşey görmüyorum, sen görebiliyor musun?

her iki durumda da yanlış görüyorum. yani senin dediğin doğruysa da görüyorum, başkanın böyle bir yetkisi yoksa da görüyorum.

önce şunu söyleyeyim ki kanun başkana böyle bir hak vermiyor. iç tüzük veriyor olabilir. konuyu açmadan önce içtüzük metnini aradım bulamadım. sen bulabilirsen beraber bakarız başkanın böyle bi hakkı var mı?

köşe yazısında milli savunma bakanı dahil 16 üyenin görüşüne karşı başkanın oyu gösteriliyor. bu durumda başkanın oylamayı "kendi istediği oluncaya kadar kabul etmemesi" demokrasi midir? (böyle bit yetkisi olsa bile - ki var mı yok mu bilmiyoruz henüz) böyle bir uygulama ile YAŞ'ın tamamen dağıtılması ve sadece başbakana seçme-karar alma hakkının verilmesi arasında ne fark vardır? 

bu sebeplerle  mantıken de başkanın bu yetkisinin olması asılsız gözüküyor zaten.

Kardeşim, bunu mantıkla çözebiliriz

Demokrasi ile yönetilen bir ülkede askerin çoğunluk olduğu bir alanda Başkanın dahi yoksayılabilmesi demokrasi sayılmaz. Sivil irade, yani cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık daima üstündür diğer kurumlardan. Böyle olması, askeriyenin içine Allah korusun 16 hain sokmakla ülkenin 100 yılının yok edilmesi manasına gelir bununda yasalarda yer edineceğini sanmıyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

CHaRMaNDeR bunu yazdı:

Demokrasi ile yönetilen bir ülkede askerin çoğunluk olduğu bir alanda Başkanın dahi yoksayılabilmesi demokrasi sayılmaz. Sivil irade, yani cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık daima üstündür diğer kurumlardan. Böyle olması, askeriyenin içine Allah korusun 16 hain sokmakla ülkenin 100 yılının yok edilmesi manasına gelir bununda yasalarda yer edineceğini sanmıyorum

1) "

bununda yasalarda yer edineceğini sanmıyorum

demen yer etmediği anlamına gelmez

2) adı bile "Yüksek Askeri Şura" olan bir kurumda demokrasiyi geçtim hadi de asker olmayan birinin diğer tüm herkese üstün sayılması ne kadar mantıklıdır?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

CHaRMaNDeR bunu yazdı:

1) "

bununda yasalarda yer edineceğini sanmıyorum

demen yer etmediği anlamına gelmez

2) adı bile "Yüksek Askeri Şura" olan bir kurumda demokrasiyi geçtim hadi de asker olmayan birinin diğer tüm herkese üstün sayılması ne kadar mantıklıdır?

Sanmıyorum benim görüşüm evet, kendi adma söyledim.

Ama Askeri olması onların sözü geçeceği manasına gelmez, başındaki kişi de milletin iradesi ile başa geçen birisi. Küçümsemek gibi olmasın ama Asker gibi hayatında 4-5 sınav ve birkaç mülakat sonrasında her 3 ile 6 yıl süresini doldurup rütbe alan kişiler değil.

Şu anki iç hizmete göre her rütbe süresini dolduran rütbe alır. ne sınav nede başka birşey.

Kardeşim şu anda hepimiz aynı durumdayız %100 bilgiye sahip değiliz o yüzden kendi düşüncemize yakın olan tarafı tutuyoruz, sözlerime kendi ideolojini katıyorsun derken sende mantıkla ulaşmaya çalışıyorsun birçok şeye. yüzlerce çeşit mantık yürütebilirsin ama gerçek tekdir. Ve eğer sorun olsa ne genel kurmay nede medya sözlü olarak buna izin vermezdi. Vatan gazetesinin bu yazdığında artniyet görüyorum çünkü başbakanın her konuşmasından sonra konuştuklarının sadece eleştirilecek veya amerika ile israil ile ilgili olan bunun yanında türkiyenin %98ini oluşturan müslüman kesimin ağzından düşürmediği "inşaallah, maaşallah, Allah'ın izniyle" gibi sözleri dahi filtreleyip, maneviyattan uzak konuları seçip haber yapıyorlar. Onları okuyanda istesede istemesede sıradan bir insan görüyor. Ufacık bir dikkatle anlarsınız bu 3 gazeteyi: hürrüyet milliyet ve vatan

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

rstr617 bunu yazdı:

Prometheus;

köşe yazısında milli savunma bakanı dahil 16 üyenin görüşüne karşı başkanın oyu gösteriliyor demişsin. İşte yazar burda sizi kandırmaya çalışıyor. Bu atamalara engel olan başbakanın oyu değildir. Oylama yapılmış bitmiş karar alınmıştır. Başbakan, YAŞ BAŞKANI olarak alınan kararları değerlendirmiş, onaylamıştır. Sadece kara kuvvetleri komutanı atamasını reddetmiştir. Bunu '1 oyu olan üye' olarak değil, YAŞ BAŞKANI olarak yapmıştır. Üyelik ve oylamalar başkadır, başkanlık başkadır.

Başbakanın prensibi belli, yaşadışı işlere karışmış komutanların önemli görevlere getirilmesini istemediğini söylüyor. Hükümeti yıkmaya çalışmış bir generali benim önüme getirmeyin, başka adam mı yok koca tsk da diyor. Sence bir başbakanın bunu deme hakkı yok mudur?

Gkb olacak olan koşaneri de tanıyoruz. Hükümete karşı pek sıcak olmadığını herkes biliyor. Ama başbakan tereddüt dahi etmeden onu komutan yapacağını söylüyor. Neden? Çünkü hiçbir kanun dışı işe, çetelere, yolsuzluğa karışmamış bir komutan.

Ben başbakan olsam, asıl görevlerini bırakıp terörle mücadele etmek yerine hükümeti düşürmekle meşgul olmuş birinin kara kuvvetleri komutanı yapılmaya çalışılması zoruma gider. Asla kabul etmem. Teröristler her gün saldırırken devletin hükümetini tehdit olarak görüp terör yerine hükümetle mücadeleye girişen komutanın terörle mücadelenin birinci unsuruna komutan olmasını istemem. Peki bu tayyip erdoğana neden çok görülüyor? Obama iki laf etti diye afganistandaki komutanı görevden aldı, Türkiye'de neden generallere dokunulamıyor?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

http://www.haberturk.com/yazarlar/539573-turkiyede-neler-oluyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

rstr617 bunu yazdı:

olayı saptırdınız. bir yazarın görüşleri ile demokrasinin ezilmesi haklı gösterilemez.

verdiğin yazıda sivillerin askeri otoriteyi belirlemesi gerektiği söylenmiş sanki normalde böyle bişey olmuyormuş gibi. oysa onay yetkisi zaten sivil olan cumhurbaşkandadır. başbakanın diktatörcesine demokrasiyi işine geldiğinde ezip geçmesi işine geldiğinde ağzından düşürmemesi hangi haklı gerekçeye dayanabilir?

bir kere de düşüncenizi savunmak için değil de işinize gelmese bile demokrasiyi savunmak için hareket edin. 

çünkü ilerde karşıt görüşte bir otorite yerleşirse kıvranacaksınız demokrasi diye.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

rstr617 bunu yazdı:

olayı saptırdınız. bir yazarın görüşleri ile demokrasinin ezilmesi haklı gösterilemez.

verdiğin yazıda sivillerin askeri otoriteyi belirlemesi gerektiği söylenmiş sanki normalde böyle bişey olmuyormuş gibi. oysa onay yetkisi zaten sivil olan cumhurbaşkandadır. başbakanın diktatörcesine demokrasiyi işine geldiğinde ezip geçmesi işine geldiğinde ağzından düşürmemesi hangi haklı gerekçeye dayanabilir?

bir kere de düşüncenizi savunmak için değil de işinize gelmese bile demokrasiyi savunmak için hareket edin. 

çünkü ilerde karşıt görüşte bir otorite yerleşirse kıvranacaksınız demokrasi diye.

“Ağustos Şurası ağırlıklı tayin ve terfilerin yapıldığı toplantılardır. Genelkurmay Başkanımız teklifini yapar ve Milli Savunma Bakanı inhasını yapar. Ben de Cumhurbaşkanımıza imzalar gönderirim veya imzalamadığım takdirde gerekirse geri iade ederim. Bu yılki teklifte Milli Savunma Bakanımızın inha etmediği ve benim de uygun bulmadığım bazı teklifler olmuştur. Bu teklifler dışında diğer bütün tayin, terfi olayı Şûra’da görüşüldüğü şekilde imzalanmıştır. Onlar bitmişti ve bizler imzaladığımız gibi Cumhurbaşkanımız da bunu onamıştır. Şu anda Genelkurmay Başkanlığı konusunda 30 Ağustos’a kadar Genelkurmay Başkanımızın görev süresi vardır. 30 Ağustos’ta emekliliği söz konusudur. Genelkurmay Başkanımızdan sonra görevi devam ettirecek orgeneralimizin, ki bu yasalarımıza göre kuvvet komutanlarımızdan biri olabilir. Genelkurmay Başkanı biliyorsunuz Bakanlar Kurulu kararıyla atanır. Konuyla ilgili şu anda görüşmelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor.” Tayyip Erdoğan

Bişey demiyorum sana kardeşim. Cevap verebilirsen üstteki mesajıma cevap ver.

Toplam Hit: 2938 Toplam Mesaj: 30