folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yaşamanızın Bir Nedeni Var Mı ?

Yaşamanızın Bir Nedeni Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı
    Spyware__007 bunu yazdı

ölmek için tabiki bırak hocam böyle saçma şeymi olur

insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar hiç ölümle mücadele ettiğin oldu mu yaşamın değerini görebildin mi yada öylebir  anda hayatın film şeridi gibi gözünün önünden geçtimi benim geçti ve yanımda sevdiklerimide ölüme götürürken ayağın birden inanılmaz birşekilde frene basıyor ozaman yaşamanın önemini kavrıyorsun

Kusura bakma ama sende okuduğunu anlamama gibi bir durum var. Adam hayatın anlamını nedenini sormuş. Insan önce kendisi sonra sevdikleri için yaşar demişsin. Evet bu bir neden olabilir. Ama bu nedeni sen koyuyorsun? İşte adam bu noktada tıkanıyor zaten.

Kısaca, yaşamın hiç bir anlamı yok. Insana bu tuhaf geliyor. Hani bunca yıl yaşadın hemen öleceksin, başka şeyler olmalı diyor. Yok. Yerden bir karınca al onu öldür. İşte onun ne kadar değeri varsa seninde o kadar değerin var. Bu kadar basit ölüm.

aynen dostum benim düşündüğüm de bu. hayat nefes almaya bile değmez. çünkü kısa bir süre sonra öleceğiz. ne gereği var ki ama ben bu durumdan hoşnut değilim ve gördüğün gibi burada bir şeyler arıyorum çünkü düşünerek başka bir rotaya sapamadım bir türlü.

Arkadaşlara derdimizi anlatamadık ki dostum. Bende senin gelip böyle bir cevap yazmanı bekliyordum ki yazmışsın. Hatalı olduğunu kabul etmemek için o kadar çaba sarfediyor ki "herkes okuduğunu farklı anlayabilir" diyor. Zaten karşımızdakini eleştirdiğimizde olabilecek en uç ihtimaller hep bunları buluyor :)

Sen hayatın anlamını soruyorsun. Hayatın anlamı yok. Buna bir anlam katmadan yaşarsan, her gün uyandığında "neden yaşıyorum?" dersin. Şuan yaşadığın depresyonda 6 ay-1 yıl sonra geçecek büyük ihtimal. Bence kendini öldüremiyorsan, hayatına bir anlam kat. Acı çekmeye gerek yok.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    var hocam neden cok basit. Kimini mutsuz kimini mutlu etmek icin geldik bu dunyaya herkes birbirine bagli bu hayatta ,biz kendimize degil baskalarina anlam katmak icin yaratildik baskalarida bize anlam katmak icin yasiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

1 yıl sonra hayatın anlamını açıklayan kitabımı en kötü ebook olarak yayınlayacağım hocam az sabret :) 

hocam sabırsızlıkla bekliyorum o zamana kadar bu tarz önerebileceğin kitaplar varsa belki ?

hacım biz mi seçtik doğmayı ? ben şahsen seçtiğimi hatırlamıyorum.

Hocam önerebileceğim kitap yok , herkezin kendi düşüncesini oluşturur o kitaplar.

Bana göre hayatın anlamı 3 bakış açısıyla incelenebilir. 1. Biyolojik  2. Dini 3. Felsefi.

araştırmalarımı da bu 3 öğeye göre yapıyorum. 

Bu arada , sen üstüne alınmasan bile , yerine getirmesem bile bu hayatta olmanın sebepleri var orda duruyorlar. Sadece göremiyorsun , görmek istemiyoruz bazen.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Arslan25 bunu yazdı

doğmamızında bi sebebi yoktu 

Sebebi olmaz olur mu hocam. Etkiye tepki olarak doğdun sen :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Arslan25 bunu yazdı

Demek istediğini anladım ama adam mantıklı bir sebep arıyor :) ve onu bulamayacak çünkü mantıklı değil saçma. Yaşıyoruz ve ölüyoruz. Neresi mantıklı bunun?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    Arslan25 bunu yazdı

Demek istediğini anladım ama adam mantıklı bir sebep arıyor :) ve onu bulamayacak çünkü mantıklı değil saçma. Yaşıyoruz ve ölüyoruz. Neresi mantıklı bunun?

Hocam biraz zaman  : )  şimdi burada parça parça yazmak yerine totan vericem cevapları size.

edit : ama şunu diyeyim , siz ısrarla keyif almamaya (dünya adil bir yer değil kötü bir yaşamınız olabilir ) veya negatif düşünmeyey yorarsanız kendinizi hiç bir sebep bulamazsın tabi.

PanxeR tarafından 01/Ağu/13 08:35 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

filmin sonunu görmeden gitmek istemem her ne kadar olmazsa olmaz hedeflerim yaşama nedenim olmasa da bir neden ararım 24 senedir bulursam bağlanırım bulamazsam koy götüne gitsin gittiği yere kadar derim akışına bırakırım

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

hayır bi anlamı yok mecburiyetten yaşıyorum.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

kimileri buna hayatın anlamı der ama açık olsun diye böyle yazdım. Yaşamanızın bir nedeni var mı ? Yoksa, mecbur geldik, ölmeye de gerek yok durduk yere, nolursa olsun yaşayalım da modunda mısınız ?

once neden yasamaman gerektigini sorgula, sonra neden yasaman gerektigini anlarsin

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    Arslan25 bunu yazdı

Hocam biraz zaman  : )  şimdi burada parça parça yazmak yerine totan vericem cevapları size.

edit : ama şunu diyeyim , siz ısrarla keyif almamaya (dünya adil bir yer değil kötü bir yaşamınız olabilir ) veya negatif düşünmeyey yorarsanız kendinizi hiç bir sebep bulamazsın tabi.

Diyorum ya demek istediğini anladım. Ben negatif bakmıyorum. Bence yaşamın anlamını arayan herkes ilk baş bir bunalım yaşar.

Toplam Hit: 10590 Toplam Mesaj: 92