Yaşamın Başlangıcı Hakkında (Prometheus)
-
Lotus bunu yazdı
ben bu konuya yaratılışla ilgili sözde yaratıcıyla ilgili birşeyler yazsam gene tartışma çıkar sürekli evrim ve din üzerine tartışmaktan yoruldum ama şu filmi izleyem yav güzele benziyor , haa ateizm bir süreçtir hocam bir insan ateistse eğer inan düşünen bir insandır (birşeyler ispatlama derdindeki bir ergen değilse) ve bu düşünen insan eğer yaratıcı varsa ve tek bir işaret görürse emin olun inanır ateist dediğiniz insanlar çok memnun değil hallerinden emin olabilirsin , ben bir allahın olmadığı fikrini düşünürken gecelerce uyuyamadım beynim patlama seviyelerine geldi ölümden sonra bir yaşamın olmadığına dair işaretler olması ne kadar zordur biliyor musunuz siz , burada görenler vardır illa sürekli dini savunan arkadaşlarla tartışıyorum ama kendimle konuşurken inanın umarım bir tanrı vardır deyip rahatlamaya çalışıyorum , ateizm zordur vesselam keşke allah vardır deyip kestirip atmamayı öğrense insan , her neyse akşam akşam kafam bulandı , dini tartışmaya dönmesin gene konu ne ara yazdım bu kadar şeyi anlamadım bende neyse hayırlı geceler efenim
tartışma, sen kesin yanlış fikirdesin vs gibi önyargılardan çıkar hep, yada varsayımdan dolayı. örneğin kesin islam yanlıştır vs. yada ateistler yanlış yolda vs. islama göre pozitif düşünmel gerekir, ölenin arkasından, dirinin arkasından, yada iyilik esastır. yani yüzlerce yıl önce bilim yokken bunlar geçerliydi. o yüzden islam sevildi. sonra her yüzyıl yeni bir yaşayış biçimi ve sosyal düzen kurdu ama o dönemin islam alimleri kurana göre ortaya koydu koyabildi. ama bu yüzyılın fetva verenleri çok büyük yanlış yapıp anlamadığı şeylere ortaçağ insanı gibi şeytandandır vs deyip geçti ama evrenin özü bilmek ve araştırmaktır. bu güdünün kaybolmaması için böyle yasaklarla halledilmez. haram dedikleri şeyide abartırlar, araf suresinde buda bahsedilir. 5-6 haram vardır sadece. yani insanı araştırmaktan düşünmekten uzaklaştıran birşey yok. ama psikolojide ve sosyolojide olduğu gibi kuranda da en önemli şey samimiyet ve dürüstlüktür. pozitif yaklaşmaktır. maddenin hakikati denen konuda, yaratılışın özüyle ilgili konulardan ibaret değilmi? yukarıda samimi bir arkadaş anlatmış kendi tecrübelerini, benimde kendi şahsi tecrübelerim çok fazla, ama kendi iç alemimi kanıtlamak için görünecek şekilde açamadığım için kanıtlayamam. o yüzden samimiyet önemli. neyi savunursa savunsun kişi.
Allah'ı kesin gösterecek delil bulamazsınız, varlığını ıspatlayacak delillerin küçüğü veya büyüğü vardır. ona göre mantık ikna olur veya olmaz. çünkü ya tanrı kavramı başka beklentilerdedir yada varlığıno bilerek istemiyordurki bu inanç zararlı olur.
gerçek müslümanlar, ikna ve kabul derecesine göre inanır. birisi elektronun sonraki konumunun hesaba göre bilinemediği için onu Allah'ın yölendirdiğine inanır ve ikna olur, bazısı anne sevgisinden bazısı nötrino vs nin ışık hızını geçerse ruhun varlığının kanıtı olacağımdam vs. eğer sebebi olmadan inanan varsa taklittir pek kabulde görmez ve laf dalaşına girende onlar olur.
sözün özeti samimiyet önemli
CHaRMaNDeR tarafından 22/Eki/12 23:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Lotus bunu yazdı
ben bu konuya yaratılışla ilgili sözde yaratıcıyla ilgili birşeyler yazsam gene tartışma çıkar sürekli evrim ve din üzerine tartışmaktan yoruldum ama şu filmi izleyem yav güzele benziyor , haa ateizm bir süreçtir hocam bir insan ateistse eğer inan düşünen bir insandır (birşeyler ispatlama derdindeki bir ergen değilse) ve bu düşünen insan eğer yaratıcı varsa ve tek bir işaret görürse emin olun inanır ateist dediğiniz insanlar çok memnun değil hallerinden emin olabilirsin , ben bir allahın olmadığı fikrini düşünürken gecelerce uyuyamadım beynim patlama seviyelerine geldi ölümden sonra bir yaşamın olmadığına dair işaretler olması ne kadar zordur biliyor musunuz siz , burada görenler vardır illa sürekli dini savunan arkadaşlarla tartışıyorum ama kendimle konuşurken inanın umarım bir tanrı vardır deyip rahatlamaya çalışıyorum , ateizm zordur vesselam keşke allah vardır deyip kestirip atmamayı öğrense insan , her neyse akşam akşam kafam bulandı , dini tartışmaya dönmesin gene konu ne ara yazdım bu kadar şeyi anlamadım bende neyse hayırlı geceler efenim
Hocam belli ki uzun arastirmalar yapmis ince eleyip sik dokumussun, konuyla ilgili detayli bi yazi falan hazirladiysan pmler misin?
-
dün aşam seyrettim güzel bir film
-
a.q. filmin ne kadar spoiler varsa verdin
-
ben yarattım beyler. şimdi dağılın.
-
Prometheus bunu yazdı
buraların allahi sen misin ben misin ?
-
Prometheus bunu yazdı
başlıgı görünce, pro, yaşamın başlangıcı hakkındaki fikirleri yazmış sandım :D
film ilgimi cekti izlerim.
-
Hayır hocam filimi anlamamışsın.Filimde kilit iki şey var.. İnsanlığı yaratanlar neden yok etmek istiyor ? Kız bunun üstüne gidiyor.Mağara sahnesinde Hz.İsa'nın çarmağa gerildiği bir resim ya da çıkıntı var.. Öncelikle film kesinlikle yaratıcıyı reddetmiyor.Aksine var olduğunu iddia ediyor..
Benim filimden anladığım kadarıyla bunlar insanları bilimsel olarak yarattılar.Daha sonra doğruyu bulmaları için Hz.İsa'yı gönderdiler.Ama biz Hz.İsayı çarmağa gerince bizi yok etmek için Allianları ürettiler..O gezegen üst bölgesiydi.Bizi yok etmek için onları göndereceklerdi ama bir terslik oldu başaramadılar.
-
Prometheus bunu yazdı
Benim senin gibi bir oğlum yok...
-
CyberAngel bunu yazdı
Hayır hocam filimi anlamamışsın.Filimde kilit iki şey var.. İnsanlığı yaratanlar neden yok etmek istiyor ? Kız bunun üstüne gidiyor.Mağara sahnesinde Hz.İsa'nın çarmağa gerildiği bir resim ya da çıkıntı var.. Öncelikle film kesinlikle yaratıcıyı reddetmiyor.Aksine var olduğunu iddia ediyor..
Benim filimden anladığım kadarıyla bunlar insanları bilimsel olarak yarattılar.Daha sonra doğruyu bulmaları için Hz.İsa'yı gönderdiler.Ama biz Hz.İsayı çarmağa gerince bizi yok etmek için Allianları ürettiler..O gezegen üst bölgesiydi.Bizi yok etmek için onları göndereceklerdi ama bir terslik oldu başaramadılar.
Filmi anladım hocam , sadece anlatırken okadar da filmi izlemiş kadar olmasın diye arkadaşlar bazı yerleri atladım tabi.
Kızın merak ettiği ilk başta bizim kim yarattı , sonrada olayı çözünce bizi neden yok etmek istediler. Bana göre kıymetini bilmediğimiz için , yaşamın ve dünyanın. Ve onları orda durduran şey tanrı olabilir.
Birde şurası vardı.
Robot ile adam tartışırken
Adam - Bizi yaratmalarının bir sebebi olmalı.
Robot- Siz beni neden yaptınız ?
Adam - Yapabileceğimiz için.
Bide şu yön var.
Bence o üstün varlıklarda bizi yapabilecekleri için yaptılar ve bir gün gelip onları bulabileceğimizi anladılar , bu sefer de yok etmek istediler. (yüzleşmemek için )
Zeytun-i bunu yazdıHocam yazıklarının tamamını okudum. :)
PanxeR tarafından 23/Eki/12 01:29 tarihinde düzenlenmiştir