folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yaşamın Başlangıcı Hakkında (Prometheus)

Yaşamın Başlangıcı Hakkında (Prometheus)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    CHaRMaNDeR bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    CHaRMaNDeR bunu yazdı
    SUPERBICO bunu yazdı

bu konu neden kitlenmişki acaba?

Tarihi 2008 Çok Eski Bir Konu Hocam...  Anladığıma Göre Eski Konuları Hortlatamıyoruz Artık.. Şahsım Bir Kaç Kez 3 Yıl Önceki Kaldığım Yerden Devam Edesim Gelen Konuları Hortlatmak İstedi İsede Mevzu Teşebbüsten Öteye Gidemedi. :)

Vay be Darvin Hakkındaki Düşüncelerim 4 Yıl Geçti Bir Milim Değişmedi. :)

"Şimdi Arkadaşlar Pek Az Net Bağlantıma Rağmen Bu Gün Girebildimde Gözüme İlişti Konu... BAAL Hocamda yazmış bişeyler Oldukça Mantıklı Demiş. Ancak Darwin Denen Adamın bir Bilim adamı Olarak Soyut Konularda Ortaya Atmış olduğu Vede Kesin Surette İspatlanamamış Bu Hipotezi Hakkında Çok Spekülasyonlar Haberler Ve Yorumlar Yapılmaktadır. Burada Darvin yada Darvincileri Savunmayacam Bilakis Son Derece Fikir Olarak Taban Tabana Zıt Olduğumu Sanırım Dememe Gerek yok.

İnsan Yaratıldığı ilk Andan Bu yana Mutlak Değişim Göztermiştir. Ancak Bu Değişim Bir Mikroorganizma olupta Denizden Çıkıpta İnsana Dönüşme Anlamında değildir. Bu Değişim Dünyanın Fizyolojisine uyum Sağlama Anlamında Bir değişimdir. Ve Bunun Adına Doğal Seleksiyon denilemez. Bu Canlının Programında mevcut olan Korunma Sistemine ait bir yapıdır. Örneğin Eskimoların Bulundukları Ortama Uyum Sağlamaları Gibi. O Yüzden Evrim Denilen Şeyin Darvinin Anlattığı Biçimde Olduğunu Sanmamaktayım. Benim Fikrim Budur. Bence Darvin Maximum Saçmalamış... :)"

Valla Hoş Oldu Eski Bir Yorumumdur. :))

güzel bir tespit ama. değişen canlı türü dönüşümü değil, bulunduğu fizyolojiye uyum sağlamasıdır. oda mutlaka özünde yani ilk programında olacakki uyum sağlasın

Kesinlikle Hocam... Zaten Yaratan da Özüne Gerkeen Cevheri Yerleştiriyorki Gereken Uyum Tepkisi Oluşabiliyor Canlıda.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Abdullah_CAN bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

ben yarattım beyler. şimdi dağılın.

Benim senin gibi bir oğlum yok...

haklısın çünkü babanla oğlun aynı kişi olamaz =P

dağılın lan

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Ayrıca Alien Serisi Filmlerinde Runtime Verdiği Başlangıç Odağını İçinde Barıındırıyor...   Siggorney Viever in Başrolde Oynadığı Alien Filminin İlk Filminde Bu Prometeus Filminde Bulunan Gemiyi Buluyorlar, Ve O Gemideki Şeylerden Bunlara Bir Parazit Bulaşıyor, Ve Alien Yaratığı Kendine Doğum İçin İnsanı Kullanabilecek Duruma Geliyor... İlerleyen Aşamalarda Alien İnsanımsı Doğum Yöntemine Geçiş Gerçekleştiriyor... İnsan Tıp Bilimininde Karıştığı Bu Olayda Alien Gelişmiş Bir Yaratık Olarak Doğuyor Ama Yeni Doğan Mükemmel Varlığı Siggorney Viever in Oynadığı Replay İsimli Karakter Her Ne Kadar Yaratığın Annesi Konumunda da Olsa Bu Yaratılışı Red Ediyor Ve Kabullenemiyor, Bu Yeni Türü Uzayın Boşluğuna Yolluyarak Öldürüyor...

Film Adeta Yaratılış Destanı Sunuyor, Yaratımlar Hakkında Kafalarda Fikir Oluşturmaya Yönelik Hazırlanmış Bence..  Dolayısıyla "Alien"  Filmi ile Bağlantılarıda Vardır...

bu prometheus u alien in öncesi diye biliyorum yani öyle sanıyorum doğru mudur :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mhasan
    mhasan's avatar
    Erkek

Yaıpılan uzay çalışmalarında uzay araçlarının yüzeylerine uzay yolculuğuna dayanacak bazı canlılar koyulumuş. bazı bakteriler ,sporlar, polan tarzı canlı ve canlı taslakları lakin 8 saat içinde hepsi ölmüş. Şuanda bilim dunyasında bir ateist olsun yaratılışcı olsun bir çok bilim adamın Rachert beye kadar canlıların dünyada var olduğunu burada başladığını söylüyrlar. Çünkü astronomik çamurlarda bir canlılın böyle bir yolculuğa dayanması nerdeyse imkansız. Yüksek ve alçak basınç yakıcı ve dondurucu sıcaklıklar... Bati bri yaratan taktir eder varlık öylede var olabilir. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    mhasan bunu yazdı

Yaıpılan uzay çalışmalarında uzay araçlarının yüzeylerine uzay yolculuğuna dayanacak bazı canlılar koyulumuş. bazı bakteriler ,sporlar, polan tarzı canlı ve canlı taslakları lakin 8 saat içinde hepsi ölmüş. Şuanda bilim dunyasında bir ateist olsun yaratılışcı olsun bir çok bilim adamın Rachert beye kadar canlıların dünyada var olduğunu burada başladığını söylüyrlar. Çünkü astronomik çamurlarda bir canlılın böyle bir yolculuğa dayanması nerdeyse imkansız. Yüksek ve alçak basınç yakıcı ve dondurucu sıcaklıklar... Bati bri yaratan taktir eder varlık öylede var olabilir. 

hasan öğrendiğin şeyleri yarın yamalak aktarıyorsun bu da düşünceni yanlış gibi gösteriyor adam akıllısı şöyle olur. usaydan geldiğimizi savunan teroisyi çürütmek için uzay araçlarının önüne bu canlılardan konmuştur ama canlıların hepsi kısa bir üsrede ölmüşlerdir . ama bir uzay aracının içinde basit canlılar bile değil çok daha karmasık olan insan yaşayabiliyor 

NOT: .... ayısı vardı uzaya dayanabilen 2 mm kalınlığında tek hücreli bir canlı idi ama tam adı aklıma gelmedi 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

şimdi izledim. zaten fragmanlardan belli oluyordu berbat konulu muhteşem görselli bi film olduğu. yine de önyargısız izledim ama tam da tahmin ettiğim gibi çıktı. sayısız şey yazasım var film hakkında. zamanıma yazık diye yazmıyorum, zoruma gider yazmak için zaman harcamak. 

izlemek isteyen varsa sadece görsellik beklesin. resim slaytı izliyor gibi düşünsün. o zaman bi derece zevk alınabilir.

bazı enteller de beğenmeyenlere filmi anlamadınız yea diyor. ekşide gördüm bunu. dertleri cool görünmek mi bilmiyorum ama yine de söyleyeyim; birçok kültürün mitolojisinin amına koymuş biri olarak daha da nefret ettim filmden. 2 satır okuyup "mitoloji biliyom işte bak filmde de bunu anlatıyo" diye satmaya çalışanlar var.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Film sadece film yapalım diye yapılmış. Çok yavan bi' film ama görsellik açısından harikulade diyebilirim. B*ktan filmlerde bile olaylar açısı geçişler çok güzel kurgulanıyor ancak bunda öyle değil.

-# spoiler #-
    yaşlı morukla beraber muhteremi ziyaret esnasında ben gemiden çıkıştan hemen sonra bir olay daha bekledim ama bi' baktım ki direkt olarak muhteremin köşküne gelmişler. Yine o robotun öyle her yere kafasına göre ulaşabilmesi de cabası. Bi' kaç aksiyon sahnesi ne bileyim işte "Aksiyon olsun la birazda filmde." edasıyla yapılmış gibi. O enfeksiyondan sonra canavarlaşan adamın gemiyi basması, fırtına vs. bunlar çok sırıtıyor.
    -# spoiler #-

Yaşamın başlagıcı içinse de karanlık diyebilirim oralar için ve karanlıktayken yön tarifinde bulunmam. Ya da karanlıktayken burnunun ucunu bile göremeyen birinden yol tarifi almak ne kadar mantıklı?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Bir film propagandayı bedavaya getirmek hatta para kazanmak ve belkide birazda sanat icraa etmek için yapılır

Propagandanın iyisi; iz bırakanı bir başka deyişle yara açanı,acı vereni ise travma yaratanıdır

Konu altında devam edecek yorumlara, sadece okuyup vay beee diyebiliyorum

aliyk tarafından 13/Kas/12 21:43 tarihinde düzenlenmiştir

Lekum Dinikum Veliye Din ...
Toplam Hit: 4542 Toplam Mesaj: 39