folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yaşamın Sırları....

Yaşamın Sırları....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

insanoğlu yaşar doğar büyür ve ölür.ama istekleri nedense bitmez .bu yaşam sürecinde ise çoğu başına gelecek ve kendi geleceğini kendi hazırlar gider.

bizim farkına varamadığımız ancak derin bir düşünce ile keşfedilebilecek sadece bir kaç tespitim var. sizlerle paylaşmak istedim.

dünya kainat her türlü varlık muaazam bir dengede yaşıyor.ancak insanoğlunun müdahelesi ile yaşanmaz bir duruma geliyor. ve dengeler bozuluyor.aynı makro denge kavramı gibi kendi içimizde de mikro denge söz konusu.aslında kendi kaderimizi kendimiz hazırlıyoruz. diyelimki arabesk tarzı bir insansak başımıza gelen olaylarda arabesk türü bir şey oluyor.çok neşeli etrafına neşe saçan biri isek esprili bir hayatta peşimizi bırakmıyor. dava adamı ve diyalektik insanı isek bunu hakedecek bir şeylerle karşılaşıyoruz. kara kuşak karateci isek başımızdan döğüş eksk olmuyor. yani kısaca sahip olduğumuz yapıya göre hayat tarzı peşimizi bırakmıyor. inandığımız hayatın bir şekilde gerçekçiliğe yakın olması gerekiyor. sürekli yalan söyleyen biri isek başımızda bereketsizlik hakim oluyor. yani yaşadımız hayat tarzı aslında bir nevi dua olup istedimiz şey faydalı yada zararlı veriliyor. sonuçta bunların sonucuna katlanmakta gerekiyor.bunada sabretmek deniyor. sabretmek ise gerçekten samimi olarak başına geleni içten ve dıştan metanetle karşılamak ve en ufak bir isyan etmemekle geçiyor. sonundada sabrın neticesinde muhakkak bir güzellik karşımıza çıkıp unutturuyor herşeyi.

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    bunu keşfetmen ilginç :D bilinen birşey çünkü
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    saol hoca güzel tespit
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Sabır + Dua + Şükür bu üçlüyü uygula.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Odysseus bunu yazdı:
    -----------------------------

mayrip bunu yazdı:
    Sabır + Dua + Şükür bu üçlüyü uygula.

soyut değilde daha somut yöntemler öneririm

Bu senin karakterinle ilgili birşey. yapıp yapmaman seni ilgilendiren bir durum.

soyut yaşıyorsan orası ayrı mesele yapcak birşey yok.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

ben zor olanı tercih ediyorum hep nedense. kolay olan insana haz vermiyo. hazırda olan değersiz oluyo. gidip ulaşılması imkansıza ulaşmak istiyo insan. onun için her işim çok zor oluyo. tam umudu kesmişken bi bakıyorum ki olmuş. ama çok sabır gerek.

dua+sabır+şükür işte buna inanıyorum ;)

///______________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    para seks kariyer güç

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    hocam nedense son zamanlar böyle şeylere pek katılamıyorum mantığım kabul etmiyor bi aralar çekim yasasından bahsediliyodu ya da şöyle diyeyim pozitif düşünürsen pozitif olaylar gelişir hayatında negatif düşünr... buna kendini aşırı kaptıran insanlar gördüm bunlara inanmak tamamen aptalca geliyor bana bu dünyada adalet yok yalancı olsada bi insan çok iyi bi yaşam sürebiliyor o yüzden ben hayata insanlara bilumum mahlukata iyi hoşgörülü olayım olaylar benim lehime gelişir vs vs gibi düşünceler sanki insanın tüm olumsuzluklara katlanmasına motive olmak için geliştirilmiş bi düşünce gibi geliyor adalet olsa şu dünya şöylemi olur neyse umarım yanılıyorumdur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    dua+sabır+şükür manevi kısmı işin. sadece bunlarla anca havayı alırsın :) bide bu işin maddi kısmı var. azim + çalışma + motivasyon vb vb biliyosunuz ...

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

yazılanları pek okumadım ama, hayatın sırlarıyla ilgili şunu söyleyeyim..

evrende yapılan kötülüklerin sayısı,seviyesi,ağırlığı cartı curtu, yapılan toplam iyiliklere eşittir..

ayrıca şunu belirteyim, etrafa ne kadar kötülük yaparsan,zarar verirsen hayatta başına o kadar iyi şeyler gelir.. tabi bundan kastım gidip adam öldürmen değil :) o zaman hapse girersin ziki tutarsın.. demek istediğim şey ne kadar negatif olmaya çalışırsan o kadar yarar sağlarsın..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    hocam nedense son zamanlar böyle şeylere pek katılamıyorum mantığım kabul etmiyor bi aralar çekim yasasından bahsediliyodu ya da şöyle diyeyim pozitif düşünürsen pozitif olaylar gelişir hayatında negatif düşünr... buna kendini aşırı kaptıran insanlar gördüm bunlara inanmak tamamen aptalca geliyor bana bu dünyada adalet yok yalancı olsada bi insan çok iyi bi yaşam sürebiliyor o yüzden ben hayata insanlara bilumum mahlukata iyi hoşgörülü olayım olaylar benim lehime gelişir vs vs gibi düşünceler sanki insanın tüm olumsuzluklara katlanmasına motive olmak için geliştirilmiş bi düşünce gibi geliyor adalet olsa şu dünya şöylemi olur neyse umarım yanılıyorumdur
      dünyada işleyen kanunlar var ; fizik,kimya,matematik vb kanunlar dışında dünyamızda bir oluşum olmaz .

birde görünen 2*2= 4  eder dışındaki yasalar zaten yıllardır filozofların incelemesi ve değerlendirmesi altında değişik fikirlerle bir hakikat tarzı ortaya koynaya çalışmışlar ancak dünyada şu ana kadar gelen her kutsal kitaptada aslında verilmiştir. aşağıda özet olarak bulduğum iyi yaşamanın sırları ;

Çelebi’nin ayetlerden çıkardığı mesajlar

İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

En’am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

En’am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana ‘off‘ bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan

Temel adalettir .
Toplam Hit: 3352 Toplam Mesaj: 25