Yaşanılası Bir Ülke Arıyorum
-
norveç'ten şaşma
sonra avustralya ve ingiltere olabilir...
-
Polonya
polonyanın bağımsızlıgını kabul eden ilk ülke osmanlıdır..bu yüzden polonyalılar türkleri sevmeyen ülkelerden değildir..en azından dışlanmadıgını düşünerek bişeyler yapabilrsin..
ben hep almanyada yaşamak istemişimdir..adamların teknoloji ve mühendislikleri çok farklı ve kusursuz ne biliyim onların yanında çıraklık etsem bişeyler öğrenerek yaşlansam çok hoşuma gider zevk alırdım.ama almanya işte malum türklere bakış açıları...
-
şu an nerdeysen orası en güzel yer,
otur oturduğun yerde
-
Avrupa bu onumuzdeki 10 yil ekonomik anlamda sakat.abd.kanada.yok ben bambaska bir kultur ve daha akilli saygili insanlar ve gelismis ekonomi ve canli bir sehir istiyosan ozaman japonya-tokyo.fakat cok kalabalik ve uyumayan sehirde adaptasyon sikintisi yasayabilirsin. Dilde bir baska problem tabiki,
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------iskandinavya ülkeleri aynen böle,hele fillandiya,
eski fillandiya askeri ateşesi hocam anllatı adamların milletvekili maaşları ile öğretmen maaşları aynıymış.Adamlar ayrıcalık için değil hizmet etmek için milletvekili oluyormuş.Daha çok anlattıda şimdi burda olmaz çok uzun.Çok ütopik şeyler var.Mesela evlerin önündeki arabaların hepsi bir fiş ile prize bağlı,devletin ücretsiz verdiği bu hizmet ile arabalarda 7/24 ısıtma sistemi çalışıyormuş.(kışın çok soğuk memleket orası)
-----------------------------
Dedigin gibi devletin saglik egitim ulasim vb alanlarda cok ustun bir hizmeti var.fakat inanilmaz yuksek vergilerle yapiliyor bu isler.yani kisacasi o herifin elinde iphone, ipad,mac,3d tv goremezsin,alir tuslu telefonunu kitabini sesiz sakin huzurlu yasar -
isviçre hakkında çok iyi yorumlar okudum
-
Kanada Vancouver-Toronto
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------Polonya
polonyanın bağımsızlıgını kabul eden ilk ülke osmanlıdır..bu yüzden polonyalılar türkleri sevmeyen ülkelerden değildir..en azından dışlanmadıgını düşünerek bişeyler yapabilrsin..
ben hep almanyada yaşamak istemişimdir..adamların teknoloji ve mühendislikleri çok farklı ve kusursuz ne biliyim onların yanında çıraklık etsem bişeyler öğrenerek yaşlansam çok hoşuma gider zevk alırdım.ama almanya işte malum türklere bakış açıları...
-----------------------------
Polonya konusunda çok haklısın, çok ucuz ülke, her şey güzel, kızları muhteşem ve bizi çok seviyorlar. Ama doğru düzgün iş yok çalışabilecek.
Ayrıca Almanya'da da 6 ay kaldım ve gözlemlerim şudur ki, bizi sevmemelerinin nedeni oradaki zamanınla iltica ile giden kürtlerin her türlü pisliğe bulaşmış olması, istisnasız hepsinin pkkyı desteklemesi ve bir olay olduğunda kendini hemen Türk olarak göstermesidir. -
kendi milletini aşağılayan başka bir millet daha tanımıyorum.
-
http://www.turizmgazetesi.com/articles/article.aspx?id=24002
şöyle bir yazı buldum norveç hakkında
edit : bulgaristan çifte vatandaşıyım avrupa ülkelerinde ne gibi haklarım var? bg avrupa birliğinde