Yaşça Büyük Olanlar Yaşça Küçük Olanlardan Daha Mı İyi Bilir?
-
akıl yasta degıl bastadır ama yaslı olanda tecrube daha fazladır
-
Bir de aklı başa yaş getirir!!
-
muhbir bunu yazdı:
-----------------------------
MESELA BEN bir çok büyüğümden dah çok şey biliyorum ;)
-----------------------------hah işte en tehlikelileride bu şekilde kendilerini bi bok sananlardır...
Çünkü karşıdakinden kendini üstün gördüğün sürece, hatalarınıda onun söylediği doğrularıda göremezsin...
-
Yaşça büyük olanlar yaşça küçük olanlardan daha mı iyi bilir?
el cevap:
genellikle doğru bir varsayımdır, lakin hayat tecrübesi, yaşamınızı harcadığınız mecralarla alakalıdır. Bu bakımdan her varsayım doğruluk payında dalgalanma gösterebilir.
-
saygı adı altında korku aşılayan baskıcı zihniyetin ürünü bunlar yaz bunuda ingilizceye cevirip
edit: tabi yıllar gectikten sonra geriye dönüp neler yaşamışım keşke o günlere dönsem bu kafamla dedigin oluyosa yaşın getirdiği tecrübedir ona bişey diyemem
-
Analitik bunu yazdı:
-----------------------------
Bir de aklı başa yaş getirir!!
-----------------------------ıyıde benım gıbı kımı 19 yasındada olgun olabılır kımısı 40ında bıle cocuk ccocuk hareketler yapar
bkz:meriç erkan
-
Şimdi Beni Dinle Ve Münazara'yı kazanmanın keyfini çıkar :)..
Yaşı büyük olan küçük olandan daha iyi bilmez..yani demek istediğim şu : Yaş-ı büyük olan diil..yaş-ayan bilir..bu yüzden tecrübe ön plandadır..
ülkemizde çok vardır..büyüğünden daha cok bildiğini söyleyen..kaldı ki doğru olabilir de..ancak bunu gidip büyüğüne ben senden daha çok şey biliyorum diyen biri aslında küçüktür çünki saygı nedir bilmiyo ?..
tecrübeliler tecrübesizleri tabiki de alt eder..örnek veriyim.. futbol sahalarından verebiliriz... 2 oyuncu düşün bunlardan biri şifo mehmet diğeri gs li küçük emre..
emre gelir mehmet e takar..mehmet der ki : abisi dikkat et bidaki sefere...mehmet gelir emreye takar emre: başlarım oynıcagın oyuna derse o küçüktür...abi napıyoun dikakt et demesini bilen biri yaşça küçük olsa bile aslında büyüktür..örnek saçma farkındayım :F çaktırma..
aslında böyle gider bu mesele..özet olarak şunu diyebilirim ki..büyüklük her alanda farklılık gösterebilir..önemli olan tecrübedir. -
genellikle, her zaman değil
-
konusuna yerine vs. göre degişir.
kimseyi küçük görmenin luzumu yok.
kafası çalısan her zaman kazanır bunnun akılla basla yasla ilgisi yoktur..
ben herseyi bilirim diyyede hava atmamak lazım..
ne kadar ÇOK fikir alış verişi yaparsanDA kafan o kadar dagılır kendi bildigin dogruyuda unutursun..!
-
tecrübe yeteneği ytener ;)