folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yaşça Büyüklere Neden Saygı Duyulur?

Yaşça Büyüklere Neden Saygı Duyulur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

tugrulbaba "yerden göğe" tanımına uygun bir yazı yazmıştır, hakkı vardır. eğitim sistemimizde ve aile benliğinde aynı anda yer alan sayılı şeylerden bir tanesidir. 

türksün, doğrusun, çalışkansın. ilken, küçüklerini korumak, büyüklerini saymak... 

bu kültürdür, özniteliktir, ayrıcalıktır. neden aranmaz. sorunun "neden anamıza bacımıza sikimiz kalkmaz" dan bi farkı yoktur. 

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AgiL3
    AgiL3's avatar
    Erkek
    oskitciğim ben bu sorunun cevabını kendimi bildim bileli arıyorum. ama hala arıyorum

"bir gün öldürmediğim her bir yahudi için bana sitem edeceksiniz." GosteResim.Net kullanın hocalar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    En basitinden bir minibüste,otobüste yaşlıdır diye yer vermeniz ve bazılarının bir teşekkür bile etme gereği duymadan babasının yeriymiş gibi oturması insanın sinirini bozuyor.Böyle insanları gördükçe büyüklere olan saygım her geçen gün yıpranıyor.

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

belki biraz ağır olacak ama o saygı meselesi bazen yaşça büyüklerin g.tunu öle bir kaldırırki karşısındaki küçüğü hizmetçi olarak görmeye başlar (bknz. abla-kardeş abi-kardeş) o an da saygı diye bişi kalmaz ortada

şunlar olası şeylerler 

-sen küçüksün aklın ermez böle şeylere(akıl yaşda değil baştadır şeklinde cvp verili)

-abinin/ablanın dediğini yapacaksın (yokya o benim dediklerimi yapsın benim elimdemiydi onda küçük olmak HAYIR)

-küçükler öle herşeye karış(yapılacak şey beni ve hayatımı etkileyecekse nasıl karışılmaz)

-büyük yaparsa kaza küçük yaparsa hata olur meselesi

bunlar birkaç örnek durum budur büyük herşeyi bilir meselesi tamamen yukarıda blirttiğim olaydır başka açıklaması yoktur

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

bende şuna bi anlam veremiyorum ..yaşça büyüklere abi/abla demeye
    ...kendimi bildim bileli bana yaş farkı takmış adamlarla takıldım
    ..okulda bile dersler harici üst sınıflarla muhabbette ve muhattaptım belki bundan kaynaklanıyo
     ..yeni tanıştığım adamlarada abi diyemiyorum ..yani bu saygısızlığımdan deil

..demekte istiyorum ama ne bilim çıkmıyo işte :)

..arada kendimi kötü hissettiğimde oluyo ama uzun sürmüyo :D

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    wallla tanıştığım ortama göre abi tada abla derim arkadaş ortamında tanışsaydım(üniversite) demem ama abimin yada bir büyün arkı olur ozaman derim

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thevatan
    thevatan's avatar
    Erkek
    ben herkese abla diyom ağzım alışmış dükkana gelenlerden ne yapayım kaç defa evde babama bile tamam abla hallederiz kafanı yorma dedim

daha da önemlisi ...........
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek
    ilerde sende yaslanıp zorluk çekicen için fiziksel olarak onlara öncülük verirsin saygı ise senden daha akıllı oldugu ve daha görmüş geçirmişliğinden dolayı geliyo... benim düşüncelerim böle
Toplam Hit: 3760 Toplam Mesaj: 19