Yasi İlerlemis Abilerimizden Tavsiyeler
-
Kendini tanit diyenler olmus cok gereklimi bilmiyorum ama tanitayim.insaat muhendisligi son sinif ogrencisiyim istanbulda oturuyorum ankarada okuyorum. Anne babam isci. Tatil falan nedir bilmeyiz bizim icin tatil koye gitmek cok sosyal biri degilim ama sosyal fobim yok. Kolaylikla muhabbete girebilirim staj yerimi de oyle ayarladim zaten sadece etkinlik ve eglenme olarak parasizliga bagliyorum bisey yapamiyorum belli bi yastan sonra baba bana para demek insani kanser ediyor.Kiz arkadasim yok okudugum bolume bagliyorum. Dinime bagliyimdir cok sukur herhangi bi cemaatlede isim olmadim okul bittikten sonrasi kafami bulandiriyor.cunku bugune kadar cizilmis bi yol vardi ve o yolu dogru git diyolardi peki bundan sonrasi nolacak. Bu yaz bunu sorgulamak icin cok vaktim oldu
Stajda bi insaat teknikeri abimiz var ona bakiyorum ne bileyim cok hayatta bi amaci yok gibi duruyor veya isciler tek amaci o gun yevmiyesini almak. Alt ust iliskimizden dolayi sefle cok samimiyete giremiyoruz ama o da iskolik gibi duruyor. Stajdan geliyorum saat 6.40 oluyor ne disari cikacak gucum var yoruluyorum ne de ciksam ne yapacam ki yapcak bisey yok. Hayatim su an boyle :) okul acilsin gene yuksek tempo dersler devam :)
-
ölmemiş yazarın kitabını okuma
dünya klasikleriymiş falan tarzda kitap okuma
100 farklı kitap okuyacağına
faydalı bir kitabı 3 kez oku ve öğrendiğin şeyleri uygula ,
başkalarınada öğret -
Bi de dikkatimi ceken artik cevremden akil verecek kimsem kalmadi gibi. Mesela sorsam ki yuksek lisans mi yapmaliyim yoksa yurt disimi falan diye"E sen bilirsin" diyorlar. Cunku onlarinda bir bilgisi yok. Bunca yil tek ugrastiklari is ev arasi dengeyi kurmak olan ailesini doyurmak olan insanlarin arasinda buyudum. Birinin size akil verebilmesi icin en az sizin kadar bilgisi veya tecrubesi olmali. Sadece egitim konusunda dusunmeyin. Ben su kucuk dunyamdan biraz acilmak istiyorum acikcasi ama bu demek degil ki her gece kollarim da bi hatun olsun nerde gece orda sabah. Sadece ayagi yere saglam basan sorumluluklarini bilen biri olabilmek bu fani dunya icin yeterli. Kibirli biri degilim ya o ne bilir benim dedigim dogru demem. O yuzden herkesin bu hayatta vardir edindigi tecrubeler
Onlari ogrenmek istiyorum. Biraz konu ozelime indi gibi :)
Abi bu arada sigara konusunda haklisin ayda 250 lira veriyorum cebimi sarsiyor okul bitince birakmayi dusunuyorum
-
güzel anlatmışsın kendini.
abi demişsin ama abladan tavsiyeler olacak bundan sonrası :)
1 yıl sonra mühendissin. öncelikle hangi bölüm olursa olsun ben herkese şunu söylüyorum:
1- İŞ SAHİBİ OLMAK İLK YAPMAN GEREKEN
aynı bölümü bitirip biri yüksek maaşla bir yerde çalışırken aynı bölümü biteren başka bir kişi daha sıkıntılı başlıyor hayata.
o yüzden senin seninle aynı bölümü bitirenler karşısında 1 yıl sonra bir farkın olmalı.
mesela devlet işi istiyorsan şimdiden ufaktan derslere çalışmalı
özel şirketse mesela yabancı dil öğrenmeli, fırsat varsa belki yurtdışında çalışmalı 1 haftada olsa.
yada bilemiyorum mesleğinin gerektirdiği önemli birşeyi okul bitmeden öğrenmelisin.
kendi bölümünün iş ilalarına bakarak fikir sahibi olabilirsin. mezunmuşsunda sanki iş arıyormuşsun gibi düşün.
2- TABİ İŞLE BERABER PARA KAZANMALI
bazen ne gerek var deriz öğrenci parasıyla geçinir gideriz ama öyle değildir mesele
bir fırsat çıkar ama işin ucu paraya dayanır kalırsın. okul bitmeden part time yada alternetif okulunu aksatmayacak bir iş bul
küçük küçük para biriktir ne zararı var. hem ilerde cv de güzel durur. mümkünse işinle alakalı bir şey yap.
pek anlamıyorum ama bir markette çalışmada mesela inşaat malzemesi satan bir yerde bulun gibi
3-ASKERLİK
erkeklerin önemli meselesidir. eğer okul biter bitmez hatırı sayıslır bir yerde iş bulmuşsan kaçırmamamk adına tercihini kullanabilirsin
yada soğumadan kpss için uzatabilirsin
ancak eğer hiç plan yoksa bir an önce onu aradan çıkarmanda fayda var.
çünkü bütün ilanlarda " askerliğini yapmış" yazısı bulunacak baktın süper tam senlik iş sırf bundan dolayı kaçıracaksın. tabi askerlik olmayınca evlenmeyide unut.
4- ne iş yaparsan yap sevidğin iş olsun
5- anne baba ya aileye herkese karşı saygılı sevecen ol. arkadandan bir Allah ın kulu sana kötü birşey diyemesin.
6- dinini ihmal etme ama dünya dan da elini çekme. Hiç bir konuda fanatik olma.
simyacıda bir söz vardır " hayat elindeki yağı dökmeden çevredeki güzellikleri görebilmektir"
okumadıysan " SİMYACI" kitabını oku
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=43749
7-hocanın bir sözü var bir adam çok fazla para ve karı peşinden koşuyorsa sonu iyi değildir :)))
hala gülüyorum ama doğru biraz.
Çünkü işimi yapayım para kazanyım demek çok doğru , ama para için herşeyi yapmaya çalışmak yanlış
evlenmek için kızların peşinden koşmak doğru, hayatımı yaşayacağım tutmayın beni diyerek 40 yıllık hapisaneden boşalamışlar gibi kız peşinden koşmak yanlış.
sonrasında buraya gelir doğru düzgün kız kalmadı hepsi bilmemne olmuş diye dert yanarsın.
şimdiden sebebini söyleyim. sen bir defa serseri diye mimlendiğinden iyileri seni göreünce çil yavrusu gibi dağılacak geri kalan kaşarlarda seni mutlu etmeyecek ondan :)
hadi sağlıcakla kal.
futurist tarafından 07/Ağu/14 21:39 tarihinde düzenlenmiştir -
aslında çok basit
paran olacak
sağlıklı olacan
yakışıklı olacan
terbiyeli olacan
eşin olacak
çocukların olacak
araban olacak
evin olacak
arkadaşların olacak
80 gibi bb.
-
Underzero biri seni çağırdı heralde :):):):)
-
her şeyi siktir et, taviz verme. dik dur amına koyim, fikrin neyse zikrinde o olsun. karşımdaki kırılırmış alınırmış diye düşünme aşağılık bir insan olarak gör onu, sonra ağzına geleni savur.
hep kaybeden olacaksın böyle yaparsan ama seni anlayan kişi de yanından ayrılmaz. -
yazacak çok şeyim var ama
hayatın a.koy -
Şehrin gelişeceği taraflardan arazi al, mesela çanakkale, boğazı var, marmaring gibi projelere gebe, üstüne bi köprü koydun mu, 2.istanbul olur, yeri müsait yani. Toplamak lazım. Borsada da çok güzel kağıtlar var upucuz al 10 sene koynunda sakla. Ha bi de en önemlisi, ihtiyacın yokken çalıştığın paranın değerinin 10x fazla olması. Yaş kaç dersen 22.
-
çok güzel tavsiyeler verilmiş bence şu an için yapman gereken şey özellikle bölümünü öğrendikten sonra kpss çalışmak ve bir devlet kurumuna girebilecek puan kazanmak aynı zamanda ingilizceni geliştirmek yds toefl gibi sınavlarda en az %50 yapman lazım bunları yap okulda daha fazla kişiyle tanış kızlarla tanışmak için kulüplere katıl mezun olunca askerliği ertelettir gerekiyorsa kpss dersanesine git gerekmiyorsa haftaiçi çalışacağın iş bul hafta sonu bir kursa git son yıl çok önemli hiç boşlama