Yasi İlerlemis Abilerimizden Tavsiyeler
-
kalemlik bunu yazdı
çok güzel tavsiyeler verilmiş bence şu an için yapman gereken şey özellikle bölümünü öğrendikten sonra kpss çalışmak ve bir devlet kurumuna girebilecek puan kazanmak aynı zamanda ingilizceni geliştirmek yds toefl gibi sınavlarda en az %50 yapman lazım bunları yap okulda daha fazla kişiyle tanış kızlarla tanışmak için kulüplere katıl mezun olunca askerliği ertelettir gerekiyorsa kpss dersanesine git gerekmiyorsa haftaiçi çalışacağın iş bul hafta sonu bir kursa git son yıl çok önemli hiç boşlama
Abi o hep aklimda ya... bu yaz bakacaktim ramazan girdi tembellikten yapmadim simdi staj gene ayni. Ingilizce sart bi ara ruscaya heveslendim sonra dedim iki tane yarim yamalak dil ogrenecegine bi tane tam ogren. O konuda cok haklisin. Kpss bana sicak gelmiyor abi ozel sektor dusunuyorum belki bunun uzerine soyleyeceklerin vardir
-
kaygusuz bunu yazdı
yazacak çok şeyim var ama
hayatın a.koytamam abi nasıl olcak o iş :d
-
ne yaparsan yap kararsız olma.
ne yaparsan yap parasız kalma. para silahtan daha güçlüdür. hep cebınde olsun hep para kazanacak ufak tefek işlerde bulun.
ne yaparsan yap ticaretin bir köşesinden tut.
ne yaparsan yap edebini adabını bozma herzaman kazanırsın.
ne yaparsan yap uyanık ol bu hayatta. uyanık ol arkadaş dost diye birşey yoktur olmayacakta.
ne yaparsan yap kimseye güvenme. kendine güven kendin yap. herşeyi kendin yap herzaman hayata hazır olursun.
ne yaparsan yap duygusal asla olma. mantığın her zaman bir adım önde olsun.
ne yaparsan yap yapılması gereken işi çabuk yap sakın sallama.
ne yaparsan yap sırlarını kimseye verme. herşeyi bir adım önceden planla. bu arkadaşına gidip bir çay içmek bile olsa.
ne yaparsan yap halk içinde kullanılan kalıplaşmış cümlelerden uzak dur kendi konuşma tarzını yarat. saygınlık kazanır güven verirsin.
ne yaparsan yap asla ihanet saygısızlık yapma. ama bunları yapanlarında yanında durma telefonlarını açma.
ne yaparsan yap biri sana bir iyilik yaptığında karşılığını mutlaka ver. beleşçi olma beleşçi olanıda tersle koavala gitsin.
ne yaparsan yap sevgilinle sex arkadaşınla hayat arkaşınla duygusal takılma kaybeden sen olursun.
ne yaparsan yap herşeyi önceden konuş insanlarla. asla zarar etmezsin. herşeyi baştan hesabına geldiği gibi konuş.
ne yaparsan yap evleneceğin kişiyi önceden test et. mutlaka onu birkaç testten geçir hesabına gelirse evlen. vay aşık oldum vay sütten çıkmış ak kaşık vay bu bildiğin kızlardan değil vay bu kızın bu hatasını af edeyim vay şöyle vay böyle ile olmaz.
yan yattı çamura battı teker patladı şöför atladı ile uğraşma.
ne yaparsan yap herşeyi kısa kes anında görüntü yap.
unutma cenazeyi çok yıkarsan ya osurur ya sıçar.
-
blackhawkmilan bunu yazdıkalemlik bunu yazdı
çok güzel tavsiyeler verilmiş bence şu an için yapman gereken şey özellikle bölümünü öğrendikten sonra kpss çalışmak ve bir devlet kurumuna girebilecek puan kazanmak aynı zamanda ingilizceni geliştirmek yds toefl gibi sınavlarda en az %50 yapman lazım bunları yap okulda daha fazla kişiyle tanış kızlarla tanışmak için kulüplere katıl mezun olunca askerliği ertelettir gerekiyorsa kpss dersanesine git gerekmiyorsa haftaiçi çalışacağın iş bul hafta sonu bir kursa git son yıl çok önemli hiç boşlama
Abi o hep aklimda ya... bu yaz bakacaktim ramazan girdi tembellikten yapmadim simdi staj gene ayni. Ingilizce sart bi ara ruscaya heveslendim sonra dedim iki tane yarim yamalak dil ogrenecegine bi tane tam ogren. O konuda cok haklisin. Kpss bana sicak gelmiyor abi ozel sektor dusunuyorum belki bunun uzerine soyleyeceklerin vardir
Özel sektörde asgari ücretle işe başlayan, devlette 4000 tl ile işe başlayan inş. mühendisi arkadaşlarım var. Sonuç olarak şimdiki deneyimlerime göre üni 4. sınıfta olan halime ya kendi işimikurmayı ya da devleti tavsiye ederdim :D
-
kaybeden adam cok ogut verir. o yuzden cevrede cilgin gibi ogut sacan adamlardan uzak dur. su yolunu bulur misali sen de yolunu bulacaksin. benim gozlemledigim kadariyla bu ulke gencliginin en buyuk 3 problemi.
1. gecici heves kurbani olmalari(butceyi zorlayip gitar, oyun, kol vs.. alip 2 ay sonra kenara atmak)
2. herseyi yapmak istemek (kitap okumak, dil ogrenmek, photoshop ogrenmek, boks ogrenmek vs..hersey olunmaz, bir sey olunur)
3. kotu ekonomi yonetimi(daha elzem seyler dururken ivir zivira para sacmak)
-
Saglam yorumlar var, seviyorum bu tarz konulari..
-
Triumph bunu yazdı
kaybeden adam cok ogut verir. o yuzden cevrede cilgin gibi ogut sacan adamlardan uzak dur. su yolunu bulur misali sen de yolunu bulacaksin. benim gozlemledigim kadariyla bu ulke gencliginin en buyuk 3 problemi.
1. gecici heves kurbani olmalari(butceyi zorlayip gitar, oyun, kol vs.. alip 2 ay sonra kenara atmak)
2. herseyi yapmak istemek (kitap okumak, dil ogrenmek, photoshop ogrenmek, boks ogrenmek vs..hersey olunmaz, bir sey olunur)
3. kotu ekonomi yonetimi(daha elzem seyler dururken ivir zivira para sacmak)
-
bir cok ders cikardim bubhayatan. unutmazsam yazacagim sonra. temel iki seyi yazayim.
1- para
2- ailen haric hic ama hic kimseye guvenme -
O kızla konuş.
-
Cizik