folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yaşlıllarla Yaşamak

Yaşlıllarla Yaşamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CchaatlakkK
    CchaatlakkK's avatar
    Dişi
    yaşlılarla onların dilinden konuşulursa gayet iyi ilişkiler kurulabilir, çok güzel şirinlikleri vardır.. tanıdığım bütün yaşlılarla içok yi anlaşırım huzur evine gitmekde çok zevk verir bana..

Ümit en son kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır.. F.Nietzche
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Jannisary Hocama katılarak belirtmeliyimki aman dikkat asla ne kadar dolsanda Kötü bir söz etme, Çok hassas yorgun yüreklerini Üzme, Unutma onlar bu gün var yarın yoklar, sonra sözlerin aklına gelir vicdan azabı çekersin.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

İşin gerçekten çok zor ya zumsuk:| Bizim bi arkadaş var 4 senedir kalıyo dedesi ve babanesiyle o da ilk başlarda böyleydi..Artık dedesinin zayıf noktasını keşfetmiş duygu sömürüsü yapıp,geceye kadar bizle beraber takılıyo eve gidincede bişey demiyomuş duygu sömürüsü sayesinde paşalar gbi yaşıyomuş:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    vallaha hocam onları hep el üstünde tutman ve huylarına sularına gitmen lazım

bu çağlar bunak çağları oluyor çok afedersin

çok şükür idolüm dedemde bi sorun yok maşallah 18 lik delikanlı gibi

ama anneannem bunadı yani öyle böyle değil

her boka alınır oldu

ya muhabbet bile edemez oldum karıyla

küçük bir kardeşim var

7 yaşında

seni döverim dedi diye evden gitmeye kalktı zor ikna ettik

yapma etme çocuk diyoruz dinlemiyor :P

küçük bi örnek vereyim dedim herneyse

onların hoşlarına giden şeyleri yaparsan tamamdır açıkcası

bende ilkokulda dedem le pek geçinemezdim

3-4 senedir arada bir görüyorum,özlüyorum bi nevi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

onların şefkatli yüreklerine dalıp gidersen bişey kalmaz.

hepinizin yada çoğunuzun ailesinde nenelerimiz ve dedelerimiz beraber yaşamaktadır. bazı yaşamayanlar da mevcut özellikle şehirlerde.  anadoluda hep beraberdirler.

burdan yola çıkarak yineliyorum > Avrupa bizi bölmedeki en başarılı rolü budur. tam açtığın başlık üzerine oturmuş.

Osmanlı ailesi ile bütün bir halka gibiydi. Yaşlılar ve Çocuklar çok önemliydi. sen hala onların gözünde çocuksun. alttan almaya çalışacaksın . merhametli olacaksın

bişey dedilermi sabredip dayanacaksın. bu böyledir. çocuklar toplumumuzun geleceğini belirler. şimdi bakıyoruzda kırsalda pek yok gibi şehirlerde hep baba anne anne anneler  huzur evine götürülüyor kadın kocasına anneni babanı istemiyorum ya onlar ya ben diye bir cümle bizi bölmeye yetti avrupalılar bunu bizde iyi başardı.

yapmayın derim ailemize sahip çıkalım. bugün sen onlara yarın senden sonra gelecek evlatların sana aynısını yapar. bu bir döngüdür. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi

birde surat yapma sakin çocuk gibi üzülürler :))

bi kere trdeyken dedemin arkadasi gelmisti dedem terligini istedi torunundan 7-8 yaslarinda bi çocuk oda ayagiyla iterek kendince oynayarak verdi terligini.. sonra misafiri gidince bu baya sinirlendi sen nasil öle terbiyesizlik yaparsin vs bütün gün bu olaya kafasi bozuldu sonra ben konustum bilmiyordu simdi ögrendi fln diye bana ne desin :D simdi arkadasim herkese anlaticak bunu iste rezil oldum :(( eheueheeh hakkaten çocuk gibi laa

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------
    belki zoruna gidecek ama sende bu başlığı açarak o çocukluk evresinde olduğunu göstermişsin.çocukluk diyorum ama yaş olarak demiyorum.akıl olarak kastediyorum.zira olgun insan nasıl olur yaşadığı herşeyden ders çıkarmış erdemli kişidir bence.kalkıp onların bu davranışlarının nedenlerini sorgulayıp doğal olduğu sonucuna ulaşıp nabza göre şerbet vermek nasıl ki olgunluksa yaşadığı birkaç fevri olaydan dolayı foruma taşıyıp yaşlılarla yaşamak çok zor dostlar kıvamında yorum yapmak bir o kadar çocukça bir hareket.

merak ediyorum hangimiz çocuk?

ben yaşlılarla o şekilde konuşuyorsam sende benim yaşlı dediğim insanları görmeden konuşuyorsun?

En ufak bir saygısızlığım yok, çok seviyorum küçüklükten beri baktılar.Fakat bazen çok fazla sabır istiyor onlarla ilgilenmek.

Yani merak etme senden daha olgun olduğumdan eminim.1.5 yaşında annem ve babam ayrıldı anneannem ve dedem baktı bana.

Aile hayatını anneannem ve dedemde gördüm.Tam bunlar olurken tekrar evlendiler.Sonra tam alıştım tekrar boşandılar.

babamla uzun süre görüşmedim başkasıyla evlenmiş.Annem başka şehire gitti vs.

Hayatımda belki parasal olarak değil fakat pisikolojik olarak senden çok çok kötü olduğuma eminim.3-4 sene paranoyak oalrak gezdim.

kimseye güvenmedim.Herkezin kameralarla beni izlediğini sanıyordum.Trumen show vardı onu izledikten sorna oldu.

Bunu tek başıma yendim 4 sene gibi bir sürede.Yani merak etme olgunluk diyorsak senden kat kat olgun olduğumu biliyorum.

Kimse hakkında önceden konuşmam ama burda 3 kelimemden bunları çıkartıyorsan çocuğun kim olduğunu rahatlıkla fark edebiliyorum.

Bak kaç kişi var burda yaşlılarla yaşamak zor diyor hepsi mi çocuk?Bunu algılaman zor laf anlatmaya çalışmayacağım..

ayrıca bir kaç olay değil kendimi bildim bileli terstiler fakat son zamanda inanılmaz ilerledi bazı huyları.Gerçek anlamda sabır taşı olmak lazım.

Annem ve babam birlikteyken anneannem gerekli kaynanalığıda yaptı sen ne biliyorsun ki konuşuyorsun?Ben 3-5 olay yüzünden sızlanacak biri değilim.

anlıyorum ki sen ufak bir durumda hemen millet için yargı oluşturuyorsun.ÜZGÜNÜM yargın yanlış.Şimdi bende senin için oluşturdum.Sende yanlışsın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

arada densizler çıkıyor sinirleniyorum asıl konuyu yazamadım başta hp32 ve diğer müridlere

çocuk birşey yaptığında höd sus konuşma dersin geçer.Olmadı ağlar bi çikolata ile kalbini alırsın fakat yaşlılar??

Olmuyor işte her şeye alınıyorlar öyle olmadığını anlatmak için bir kaç gün harcıyorum.Altı üstü bir konu anlatıcam hemen lafı çeviriyorlar.

diyorum ki anne-baba konusunda ayrılar iki tarafta bir birini yanlış anladı ondan oldu.

Dedikleri laf ne?Biz herşeyi yanlış anlıyrouz zaten hep onlar doğru anladı.

Şimdi ne dediğimi anlatabilmek bir kaç gün harcamam lazım.KArdeşim çeviriyorlar lafı işin kötüsü höd deyice susturamıyorsun :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

arada densizler çıkıyor sinirleniyorum asıl konuyu yazamadım başta hp32 ve diğer müridlere

çocuk birşey yaptığında höd sus konuşma dersin geçer.Olmadı ağlar bi çikolata ile kalbini alırsın fakat yaşlılar??

Olmuyor işte her şeye alınıyorlar öyle olmadığını anlatmak için bir kaç gün harcıyorum.Altı üstü bir konu anlatıcam hemen lafı çeviriyorlar.

diyorum ki anne-baba konusunda ayrılar iki tarafta bir birini yanlış anladı ondan oldu.

Dedikleri laf ne?Biz herşeyi yanlış anlıyrouz zaten hep onlar doğru anladı.

Şimdi ne dediğimi anlatabilmek bir kaç gün harcamam lazım.KArdeşim çeviriyorlar lafı işin kötüsü höd deyice susturamıyorsun :) 

vallaha zumsukcum aslında istediğini anlatmak için uzun zaman harcamana gerek yok

sempatik olman yüzünün sürekli sırıtması ve doğrucu konuşman yeterli olur

mesela anlatırken gidip öpebilirsin

yani istedikleri şey sevgi sonuçta torunusun
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Triumph bunu yazdı:
    belki zoruna gidecek ama sende bu başlığı açarak o çocukluk evresinde olduğunu göstermişsin.çocukluk diyorum ama yaş olarak demiyorum.akıl olarak kastediyorum.zira olgun insan nasıl olur yaşadığı herşeyden ders çıkarmış erdemli kişidir bence.kalkıp onların bu davranışlarının nedenlerini sorgulayıp doğal olduğu sonucuna ulaşıp nabza göre şerbet vermek nasıl ki olgunluksa yaşadığı birkaç fevri olaydan dolayı foruma taşıyıp yaşlılarla yaşamak çok zor dostlar kıvamında yorum yapmak bir o kadar çocukça bir hareket.

merak ediyorum hangimiz çocuk?

ben yaşlılarla o şekilde konuşuyorsam sende benim yaşlı dediğim insanları görmeden konuşuyorsun?

En ufak bir saygısızlığım yok, çok seviyorum küçüklükten beri baktılar.Fakat bazen çok fazla sabır istiyor onlarla ilgilenmek.

Yani merak etme senden daha olgun olduğumdan eminim.1.5 yaşında annem ve babam ayrıldı anneannem ve dedem baktı bana.

Aile hayatını anneannem ve dedemde gördüm.Tam bunlar olurken tekrar evlendiler.Sonra tam alıştım tekrar boşandılar.

babamla uzun süre görüşmedim başkasıyla evlenmiş.Annem başka şehire gitti vs.

Hayatımda belki parasal olarak değil fakat pisikolojik olarak senden çok çok kötü olduğuma eminim.3-4 sene paranoyak oalrak gezdim.

kimseye güvenmedim.Herkezin kameralarla beni izlediğini sanıyordum.Trumen show vardı onu izledikten sorna oldu.

Bunu tek başıma yendim 4 sene gibi bir sürede.Yani merak etme olgunluk diyorsak senden kat kat olgun olduğumu biliyorum.

Kimse hakkında önceden konuşmam ama burda 3 kelimemden bunları çıkartıyorsan çocuğun kim olduğunu rahatlıkla fark edebiliyorum.

Bak kaç kişi var burda yaşlılarla yaşamak zor diyor hepsi mi çocuk?Bunu algılaman zor laf anlatmaya çalışmayacağım..

ayrıca bir kaç olay değil kendimi bildim bileli terstiler fakat son zamanda inanılmaz ilerledi bazı huyları.Gerçek anlamda sabır taşı olmak lazım.

Annem ve babam birlikteyken anneannem gerekli kaynanalığıda yaptı sen ne biliyorsun ki konuşuyorsun?Ben 3-5 olay yüzünden sızlanacak biri değilim.

anlıyorum ki sen ufak bir durumda hemen millet için yargı oluşturuyorsun.ÜZGÜNÜM yargın yanlış.Şimdi bende senin için oluşturdum.Sende yanlışsın.

ahh yavrucum belli oluyor ne kadar olgun olduğun kalkıp çektiğin dertlerle sidik yarışına giriyorsun.ama dediğim gibi hala çocuksun şayet çocuk olmasan yaşadığın şeylerin doğal olduğunu,herkelerin bir sürü derdi olduğunu anlardın.ben kalkıp senin gibi neler çektiğimi tek tek anlatmıyacağım nitekim çektiğim eziyetleri bir ben bilirim.ama kalkıp senin gibi dövünecek isyan edecek,dertlerimle hava atıcak yaşı geçtim.şimdi geriye bakıyorum çektiğim sıkıntıların beni dahada olgunlaştırdığını görüp zaman zaman iyikide yaşamışım dediğim oluyor.sende bu çektiğini sandığın sıkıntıları birkaç yıl daha yaşayıp dövünmenin faydasız olucağını görüp hayatın gerçekleri olduğunu kabullendiğin an benim ne demek istediğimi anlayacaksın.o

şayet senin teorine göre  olgunluk; çekilen sıkıntılarla ifade edilseydi.bu dünyanın en mutlu insanı müslümcüler yada küçük emrah olurdu.ama tanrı hiç bir kuluna kaldıramayacağından fazla dert vermez.kalkıp 15 çocuklu karslı bir aşiretin yalınayak çöp toplayan 14 çocuğu 5 yıl sonra inşaatda amelelik yapıp müslüm,ibo,ferdi dinleyerek efkarlanıp,1 çocukda yaşadıklarından ders alıp bu bişlerin böyle gitmeyeceğine dair kafa patlatıp okulunu okuyup müdür oluyorsa sorarım sana hangisi olgunlaşmış olur?

o zaman bu diyaloğu hatırlarsın kereste...kereste dedim çünkü bu mesajımı hatırlaman için böyle farklı bir kelime kullandım.3 yıl sonra bile hatırlamana yardımcı olacaktır.unutma kereste:)

Toplam Hit: 3895 Toplam Mesaj: 28