Yaşlıllarla Yaşamak
-
@Triumph, iletilerin insanları aşağılamaya yönelik. Tek bu konu için geçerli değil, aynı tutumu diğer konulardada gösteriyorsun. Eleştirmek ve insanı küçük görmek kavramlarını ayırt etmeli, hakaret ettiğin insanları iyi seçmelisin.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------ahh yavrucum belli oluyor ne kadar olgun olduğun kalkıp çektiğin dertlerle sidik yarışına giriyorsun.ama dediğim gibi hala çocuksun şayet çocuk olmasan yaşadığın şeylerin doğal olduğunu,herkelerin bir sürü derdi olduğunu anlardın.ben kalkıp senin gibi neler çektiğimi tek tek anlatmıyacağım nitekim çektiğim eziyetleri bir ben bilirim.ama kalkıp senin gibi dövünecek isyan edecek,dertlerimle hava atıcak yaşı geçtim.şimdi geriye bakıyorum çektiğim sıkıntıların beni dahada olgunlaştırdığını görüp zaman zaman iyikide yaşamışım dediğim oluyor.sende bu çektiğini sandığın sıkıntıları birkaç yıl daha yaşayıp dövünmenin faydasız olucağını görüp hayatın gerçekleri olduğunu kabullendiğin an benim ne demek istediğimi anlayacaksın.o
şayet senin teorine göre olgunluk; çekilen sıkıntılarla ifade edilseydi.bu dünyanın en mutlu insanı müslümcüler yada küçük emrah olurdu.ama tanrı hiç bir kuluna kaldıramayacağından fazla dert vermez.kalkıp 15 çocuklu karslı bir aşiretin yalınayak çöp toplayan 14 çocuğu 5 yıl sonra inşaatda amelelik yapıp müslüm,ibo,ferdi dinleyerek efkarlanıp,1 çocukda yaşadıklarından ders alıp bu bişlerin böyle gitmeyeceğine dair kafa patlatıp okulunu okuyup müdür oluyorsa sorarım sana hangisi olgunlaşmış olur?
o zaman bu diyaloğu hatırlarsın kereste...kereste dedim çünkü bu mesajımı hatırlaman için böyle farklı bir kelime kullandım.3 yıl sonra bile hatırlamana yardımcı olacaktır.unutma kereste:)
-----------------------------fark ettin mi doal olmadığını söylemedim??Sadece sıkıcı bir drum anlattım.Tahribata durumu açıkladım.Demiştim tahribat değişiyor diye...İŞte önceden olsa
bir durum hakkında konu açsam saçma birşeyden tutum ahh yavrum bu çocukluk işte... diye saçma bir kelime kullanan olmazdı.Sıkıntı??MAddi sıkıntılar.Bunları geç hocam önemli olgunluk pisikolojiktir.Pisikolojin kadar olgunsundur.
Arkadaşım var kız kafenin ortasında kavga etmiş orospu çocuğum bir daha görüşürsem dedi ilk gün kafeye gittik kız benden 2 yaş büyük 21 yaşında.
sonuçmu??Böyle bir nsanla hayatta dolaşmam.BittiFAkat ben dayımın arkadaşlarıyla dolaşıyordum.Onlarla konuşuyor tartışıyordum.okul müdürlerinden tut müfettişlere kadar tonla adam var.
Hepsi hakkımda konşurken olgun çocuk diyorlar.Senin düşüncen sana göre ama 100 kişinin içinden kalkıp 3 ü beşi çocuk diyorsa aldırmam.Aldırış etmem.
Bİlesin ki dediğin herhangi bir lafada inanmam.Çünkü benim için çoğunluk olgun demiştir.Senin olgunuk kavramın farklıdır.Demek ki toplumdan da uzaktır.
O halde sorun olmayacaksın benim için.Daha doğrusu sorun olamayacaksın.
Yaşlıların böyle olacağına ve devam edeceğini bilecek kadar akıl ve zekaya sahibim.Bu yüzden başlık yada mesajlar arkadaşlar bunlar böyle mi devam edecek
gibi saçma bir şey değildir.Sadece yaşlılardan sıkıntı çekenlerle konuşmak istedim.Saçındaki joleye kadar laf söyleyen iki insana ısrarla bağırmıyorsam, kavgacı kişiliğime ramen ses çıkartmıyorsam merak etme saygımda vardır.
Yani hayatın gerçeğinden de haberdarım hayattanda.Nede hatırlanacak mesajlara ihtiyacım var.Özellikle günümüzde ilerdeki özgürlüğüm tehlikedeyken
kalkıp seninle aman be olgunum sen çocuksun yok bunlar böyle mi gidecek diye tartışmaya girmeyeceğim.Yeri kadar tartışmalara katılıyorum.Şunu söyliyim %97 lik kısım varken benim için % 3 lük kısım sadece havadır.Derim ki bir şekilde bana bok atmak isteyenlerdir..
ve bu konuşmayıda sonlandırırım.Her laf atanla tartışsaydım işim vardı.
-
senden başka böyle düşünen varsa özür dilemesinide bilirim ama önceki başlıktan ufak çaplı bir atışmamız olduğu için bu eleştriyi objektif olarak yaptığını düşünmüyorum.hakaret yok ortada sadece sinir bozucu yorumlara sinir bozucu cevaplarla karşılık veriyorum.kaldı ki dünyada kimse durduk yere hakareti haketmiyor ki ayırım yapayım.
ayrıca zumsuk hala yaşadığın olayları buraya taşıyıp farklı frekans'dan konuşuyorsun.senin ki neye benzedi biliyor musun?hani büyükler kavga ederken nasıl sadece vurucu sözleri kullanarak kavga ederler.küçük çocuklarda kavga ederken serseri nuri amcalarını,murat abilerini,balici mustafa abilerini,babalarını,dedelerini olaya katarak dolaylarak en güçlü benim izlenimi yaratmak isterler ya aynen sende böyle davranıp dialog yollarını tıkıyorsun.
-
Triumph bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
ahh yavrucum belli oluyor ne kadar olgun olduğun kalkıp çektiğin dertlerle sidik yarışına giriyorsun.ama dediğim gibi hala çocuksun şayet çocuk olmasan yaşadığın şeylerin doğal olduğunu,herkelerin bir sürü derdi olduğunu anlardın.ben kalkıp senin gibi neler çektiğimi tek tek anlatmıyacağım nitekim çektiğim eziyetleri bir ben bilirim.ama kalkıp senin gibi dövünecek isyan edecek,dertlerimle hava atıcak yaşı geçtim.şimdi geriye bakıyorum çektiğim sıkıntıların beni dahada olgunlaştırdığını görüp zaman zaman iyikide yaşamışım dediğim oluyor.sende bu çektiğini sandığın sıkıntıları birkaç yıl daha yaşayıp dövünmenin faydasız olucağını görüp hayatın gerçekleri olduğunu kabullendiğin an benim ne demek istediğimi anlayacaksın.o
şayet senin teorine göre olgunluk; çekilen sıkıntılarla ifade edilseydi.bu dünyanın en mutlu insanı müslümcüler yada küçük emrah olurdu.ama tanrı hiç bir kuluna kaldıramayacağından fazla dert vermez.kalkıp 15 çocuklu karslı bir aşiretin yalınayak çöp toplayan 14 çocuğu 5 yıl sonra inşaatda amelelik yapıp müslüm,ibo,ferdi dinleyerek efkarlanıp,1 çocukda yaşadıklarından ders alıp bu bişlerin böyle gitmeyeceğine dair kafa patlatıp okulunu okuyup müdür oluyorsa sorarım sana hangisi olgunlaşmış olur?
o zaman bu diyaloğu hatırlarsın kereste...kereste dedim çünkü bu mesajımı hatırlaman için böyle farklı bir kelime kullandım.3 yıl sonra bile hatırlamana yardımcı olacaktır.unutma kereste:)
-----------------------------hehe ne güzel yazmışsın ya valla forumda rep olsa heppsini sana verirdim 3 sene sonra ben bile hatırlarım bunu :)yazdıklarının dorulugu yanlışlıgı deil şekli hosuma gitti kereste:D
-
Hoja değişen tahribat değil, bazen bu tür karşıtlıklar yaşanabiliyor. Burası bir forum ve forumun amacı paylaşımdır, sen içinde bulunduğun psikolojik durumu bizimle paylaşmıssın, seni eleştiren insanlarda olabilir haklı olduğunu düşünen insanlarda. Yalnız tek sorun, eleştiri ve aşağılama kavramlarını hala ayırt edemiyor olmamız.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
Hoja değişen tahribat değil, bazen bu tür karşıtlıklar yaşanabiliyor. Burası bir forum ve forumun amacı paylaşımdır, sen içinde bulunduğun psikolojik durumu bizimle paylaşmıssın, seni eleştiren insanlarda olabilir haklı olduğunu düşünen insanlarda. Yalnız tek sorun, eleştiri ve aşağılama kavramlarını hala ayırt edemiyor olmamız.
-----------------------------bir üstteki yorumu okuyabiliyorsan yukarıda dediğim ihtimal oldu.yani farklı düşünen birileride varmış.yukarıdaki yorum diğer başlıkta bana olan sinirinin geçmediğini gösteriyor.ama dediğim gibi çok etkilendiysen özür dilemesinide biliriz.kimsenin kalbini kırmak istemem.ama iki başlıktır senin eleştrilerin yüzünden 'kıl adam' imajı oluştu forumda. üzerime döktüğün kahve sadece elbisemi kirletti dahası yok verdiğim tepki sana göre ağırsa dediğim gibi tekrardan özür dilerim.şu saatden sonra beni sevmeni beklemiyorum ama en azından sana karşı hiç bir kötü duygu beslemediğimi bilmeni istiyorum.brotherhood of tarikat diyip kenara çekiliyorum
-
yaslılarla yasamak gercekden bazen cok cekılmez oluo.
helede bılg konusundamesela ben ananemle yasıyorum we bana saat 11 de baslıo hadı artık kapat dıe ben 2 ye kadar fln dıretıorm ama geenede her gece kawga cıkıyor anlamıyorum ne ıstıyor su bılgısayardan^o)?
ama bazende gusel oluo ya ıyı yanlarıda cok kotu yanlarıda cok anlat anlat bıtmez en ıyı yasayanlar bılır.
ama yaslıların bazen su teknolojıye karsı olan dusmanlıkları ınsanı olduruoo:S:Stabıkıde elımzden geldıı kadarda saygıda kusur etmemlyz orası ole katlıorm tamemen Triumph sana
ılerde 80 yasıma geldıımde bı park'ta oturupda kuslarla konusan bırı olmak ıstemem!!