Yazılım Mühendisliği Okuyan Birisi İçin Win7 32 Bit Mi 64 Bit Mi?
-
Programcı aday adayı kuzenime hediye bir makine aldım, 32 bit mi 64 bit mi kursam noktasında kilitlendim. 2008 den beri yazılımla ilgilenmiyorum;
1. 64 bit sorun çıkarır mı?
2. java, csharp, rackets(scheme) öğrenecek birine neler kurmalıyım?
kaynak da verebilirseniz onları da belgelere atacağım.
-
64 tabi hocam.En son hatırladığım kadarıyla CS6 serisinde ilk çıktığında x32 yoktu adobe programlarında hatırladığım kadarıyla.Sonradan eklenmiştir belki.
-
makine özellikleri ? 2gb ve üzeri her zaman 64.
-
RETRET bunu yazdı
Programcı aday adayı kuzenime hediye bir makine aldım, 32 bit mi 64 bit mi kursam noktasında kilitlendim. 2008 den beri yazılımla ilgilenmiyorum;
64 bit windows sorun çıkarmaz da mesele o değil. Makinada 4 gb ın üzerinde ram varsa zaten 32 bit olmaz. 32 bir mimarisi itibariyle 4 gb üstünü görmez. 64 bit candır.
-
8gbramli 2. i5 li bir makine.
-
opusdei bunu yazdıRETRET bunu yazdı
64 bit windows sorun çıkarmaz da mesele o değil. Makinada 4 gb ın üzerinde ram varsa zaten 32 bit olmaz. 32 bir mimarisi itibariyle 4 gb üstünü görmez. 64 bit candır.
Benim tek derdim bu çocuk her programını açsın, başıma ekşimesin, sonradan pişman olmayayım. :) başka bir şey istemiyorum.
-
8gb ram için 64bit
-
Senin ne kurduğun farketmez, yazılım mühendisliği okuyacak kadar akıllı birisiyse o zaten kendisi istediğini kurar kullanır. Değilse zaten gelir burda konu açar yeni laptopa xp kurdum çalışmıyor diye.
Yine de tavsiye; ubuntu + win8 (x64) dual boot kur ver.
-
trampfd bunu yazdı
Senin ne kurduğun farketmez, yazılım mühendisliği okuyacak kadar akıllı birisiyse o zaten kendisi istediğini kurar kullanır. Değilse zaten gelir burda konu açar yeni laptopa xp kurdum çalışmıyor diye.
Yine de tavsiye; ubuntu + win8 (x64) dual boot kur ver.
makine al kur diye hediye edilmez, kurulu vereceğim, sonra problem yaşayıp da hediyene de sanada demesin.
64bit win7 çalışan link atabilecek var mı?
-
Yıllar önce XP 64 bit çıktığında geçmiştim x64 e. Taa o zamandan beri sorun yaşamadım.
Yıl 2013 hala soruyorlar 32 mi 64 mü diye=) tabiki 64. Hem 32 bit uyumlu hemde tüm yeni donanıma, yüksek rame tam destek. Daha ne arıyonuz?
Bazı taşdevri programlarını açmayabilir onlar içinde 32 bit Os kurarsın Virtualboxa tamamdır.
-
Tavsiyem w8 x64 haci.