folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Yazılımda Kadın Eli ' Ne Destek Ve Önerilerinizi Bekliyoruz.

Yazılımda Kadın Eli ' Ne Destek Ve Önerilerinizi Bekliyoruz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    handemuge
    handemuge's avatar
    Dişi
    Austen bunu yazdı

İlk bakışta sıradan bir blog görüntüsü veriyor.

Sitede içeriğe baktığımızda pek yenilikçi olmadığı görünüyor. İnternette trilyon kere konu edilmiş, hatta aynı üslupla konu edilmiş şeyler tekrarlanmış.

Yazılım derslerinin içerikleri okul ders notlarından alıntılanmış gibi, yeni başlayana öğretmekten ziyade ezberletir vaziyette. Sanırım yazan kişiler de ya yeni öğrendi ya da ezberleyerek ilerliyor.

Genel görüşüme göre öğrencilerin kendi notlarını paylaştığı sıradan bir ortam olmuş. Fakat ötesi değil. Kadın birliği oluşturmak gibi gayelerle hit toplama niyetinde olunduğunu tahmin ediyorum. Seksist bir insan değilim. Kadına ayrı, erkeğe ayrı platformlar kurulması bence saçmalık. Fakat böyle bir şey yapılmak isteniyorsa daha derli toplu olması gerekir diye düşünüyorum.

http://yazilimdakadineli.com/kendi-wikipedia-sayfani-olustur-tuzagi/

Mesela buradaki başlığı ele alalım. Sosyal medyadan duyum alıpta kesin dille yazılan sıradan bir vasat makale. Kaynak yok, ispat yok. Kime göre, neye göre, kim ne gördü, nereden biliyor da bunu böyle söylüyor? Hit gelsin diye mi yazıldı? Bunlar aydınlatılmadıkça belirli kitlelerin ötesine geçmeniz zor. Sadece "kadın" sıfatı üzerinden yürüyerek çok bir yerlere gelemezsiniz diye tahmin ediyorum.

Yazılımcıların sitesinde Türkçe karakter sıkıntıları ve HTML & CSS dersleri yer aldığı halde yapıda genel bozukluklar çok göze çarpıyor.

Erkenden silip atmak taraftarı değilim, hatalar düzeltildiğinde her projenin potansiyeli vardır bu sebeple bu yolda başarılar. Sıkıntılar giderildikten sonra tekrar göz atıp yorumlamak isterim.

Ek olarak bundan 1 ya da  yıl kadar önce benzer bir blog okuduğumu hatırlıyorum. Sanırım yine aynı üniversiteden çıkmıştı. Onunla bir alakanız var mı?

Bunları her nekadar kestirip atar cinsten yazsanızda teşekkür ederim en azından inceleme ve yazma zahmatinde bulunmuşsunuz. Çünkü bu işte profesyonel değiliz. Nelere dikkat etmemiz gerektiğini nelerle karşılaşacağımızı bilmeden bu yola çıktık. ee kızım ozaman ne işiniz var? sorusu canlana bilir fakat başlık altında da belirtmiştim. henüz 1.sınıf olan üniversite öğrencileriyiz bu söyledikleriniz bizim dikkat etmemiz gerekenleri çok açık belirtmiş. elimizden geldiğinde düzeltmeye dediklerinize dikkat etmeye çalışıcaz. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    handemuge
    handemuge's avatar
    Dişi
    Jilet_Boris bunu yazdı

http://www.kadinyazilimci.com/

Şu linkteki insanlara ulaşırsanız onlarda epey yardımcı olurlar çok sıcak kanlı insanlardır.

Teşekkürler :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    handemuge
    handemuge's avatar
    Dişi
    ozgunlu bunu yazdı

Grafiğe falan değsin kadının eli, back-end tarafında çalışamaz kadınlar. Beyin ve düşünce yapınız buna uygun değil.

Neyse hayırlı olsun :)

Umuyorum ki birgün size bunun böyle olmadığını gösterebilelim. iyi günler

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Grafiğe falan değsin kadının eli, back-end tarafında çalışamaz kadınlar. Beyin ve düşünce yapınız buna uygun değil.

hocam bunu aşağılanma olarak algılıyorlar, oysa o şekilde değil en azından ben o şekilde düşünmüyorum. Kadının beyni ile erkeğin beyni arasındaki farklar bellidir. Kadınlar aşırı detaycıdır, işte bu noktada yazılımda kaybediyorlar. Ben çok kez ders verdim ve bunu iyi gözlemlediğime inanıyorum. Her şeyin çok detayına iniyorlar ve konudan kopuyorlar çünkü akılları hala eskisinde kalıyor, olmadık ilişkiler kurmaya çalışıyorlar v.s. v.s. o yüzden fazla ilerleyemiyorlar.. Şuan çalıştığım yerde benimle birlikte 7 tane yazılımcı var hepsi erkek, daha önce çok firmada çalıştım hepsi erkekti :) Hadi türkiye şartlarında kadınlar okumadılar v.s. diyebilirler ama isviçre gibi bir ülkeden bahsediyorum. Buradaki şirketlerin çoğu böyle.En basitinden sınıfımızda da kız sayısı bir iki tane bu da yönelmediklerini gösteriyorlar.. Yönelenlerde bilişimi farklı alanlarına kayıyor.. 

Bu gerçeği aşağılanma olarak kabul ediyorlar oysa kadının yapısal farklılığıdır, kadın ve erkek eşit değildir hem fiziki olarak hem düşünce bazlı olarak. Kadınlar daha duygusladır, ayrıntıcıdır v.s. v.s. Bu farklar onu kimi alanlarda çok üstün varlık yapıyor kimi alanlarda yapmıyor. Olay bundan ibaret.. Şuana kadar tanıdığım çok iyi yere gelmiş bir tane kadın yazılımcı var o da şuan google da google drive ı geliştiriyor ve türk.. 

Onun dışında büyük yerlerde çalışan birini tanımıyorum kadın olarak.

unbalanced tarafından 29/Haz/15 14:46 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

hocam bunu aşağılanma olarak algılıyorlar, oysa o şekilde değil en azından ben o şekilde düşünmüyorum. Kadının beyni ile erkeğin beyni arasındaki farklar bellidir. Kadınlar aşırı detaycıdır, işte bu noktada yazılımda kaybediyorlar. Ben çok kez ders verdim ve bunu iyi gözlemlediğime inanıyorum. Her şeyin çok detayına iniyorlar ve konudan kopuyorlar çünkü akılları hala eskisinde kalıyor, olmadık ilişkiler kurmaya çalışıyorlar v.s. v.s. o yüzden fazla ilerleyemiyorlar.. Şuan çalıştığım yerde benimle birlikte 6 tane yazılımcı var hepsi erkek, daha önce çok firmada çalıştım hepsi erkekti :) Hadi türkiye şartlarında kadınlar okumadılar v.s. diyebilirler ama isviçre gibi bir ülkeden bahsediyorum. Buradaki şirketlerin çoğu böyle.En basitinden sınıfımızda da kız sayısı bir iki tane bu da yönelmediklerini gösteriyorlar.. Yönelenlerde bilişimi farklı alanlarına kayıyor.. 

Bu gerçeği aşağılanma olarak kabul ediyorlar oysa kadının yapısal farklılığıdır, kadın ve erkek eşit değildir hem fiziki olarak hem düşünce bazlı olarak. Kadınlar daha duygusladır, ayrıntıcıdır v.s. v.s. Bu farklar onu kimi alanlarda çok üstün varlık yapıyor kimi alanlarda yapmıyor. Olay bundan ibaret.. Şuana kadar tanıdığım çok iyi yere gelmiş bir tane kadın yazılımcı var o da şuan google da google drive ı geliştiriyor ve türk.. 

Hocam tam olarak anlatmak istediğim buydu ama açıklamaya üşendim. Çünkü her seferinde bi el arabası laf yiyorum, bunu dediğimde. 

Kadınların araba kullanamayacağını da iddia ediyorum ve tamamen aynı sebeplerden. Kadınlar birşeye odaklanmak yerine onlarca şeye aynı anda odaklanıyorlar.

Aşırı detaycılar, bu da tam olarak senin anlattığın şeyleri açıklıyor.

Edit: @handemuge, her konuda elimden geldiğince destek vermeye çalışırım sizlere..

ozgunlu tarafından 29/Haz/15 14:44 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    handemuge
    handemuge's avatar
    Dişi
    ozgunlu bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

hocam bunu aşağılanma olarak algılıyorlar, oysa o şekilde değil en azından ben o şekilde düşünmüyorum. Kadının beyni ile erkeğin beyni arasındaki farklar bellidir. Kadınlar aşırı detaycıdır, işte bu noktada yazılımda kaybediyorlar. Ben çok kez ders verdim ve bunu iyi gözlemlediğime inanıyorum. Her şeyin çok detayına iniyorlar ve konudan kopuyorlar çünkü akılları hala eskisinde kalıyor, olmadık ilişkiler kurmaya çalışıyorlar v.s. v.s. o yüzden fazla ilerleyemiyorlar.. Şuan çalıştığım yerde benimle birlikte 6 tane yazılımcı var hepsi erkek, daha önce çok firmada çalıştım hepsi erkekti :) Hadi türkiye şartlarında kadınlar okumadılar v.s. diyebilirler ama isviçre gibi bir ülkeden bahsediyorum. Buradaki şirketlerin çoğu böyle.En basitinden sınıfımızda da kız sayısı bir iki tane bu da yönelmediklerini gösteriyorlar.. Yönelenlerde bilişimi farklı alanlarına kayıyor.. 

Hocam tam olarak anlatmak istediğim buydu ama açıklamaya üşendim. Çünkü her seferinde bi el arabası laf yiyorum, bunu dediğimde. 

Kadınların araba kullanamayacağını da iddia ediyorum ve tamamen aynı sebeplerden. Kadınlar birşeye odaklanmak yerine onlarca şeye aynı anda odaklanıyorlar.

Aşırı detaycılar, bu da tam olarak senin anlattığın şeyleri açıklıyor.

Edit: @handemuge, her konuda elimden geldiğince destek vermeye çalışırım sizlere..

Bu dediklerinizedeki kadinlar hakkındaki yorumlarınıza bende katılıyorum evet cok fazla detaycı ve her adımı neden diye sorguluyoruz. Fakat takılmadan ilerleyebilenler var. Söylediklerinizi anliyorum fakat bende bu alanda egitilen biriyim ve şuan bunu sen zaten yapamicaksın olarak soylemeniz nekadar doğru? bu kadın erkek farklılıklarının var olduğu var bu yapısal düşünceler doğrultusunda oluşan fikirleri yıkmak gerek. Yapan az kişi olduğunu biliyorum belkide bu düşüncelerden sıyrılamadığı için ?  bu zihnin arka planda çalışanı anlayabilmesi mantık kurabilmesiyle alakalı birsey cinsiyetiyle değil. Umarım bu sektörde daha fazla görünür olabiliriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    handemuge bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Bu dediklerinizedeki kadinlar hakkındaki yorumlarınıza bende katılıyorum evet cok fazla detaycı ve her adımı neden diye sorguluyoruz. Fakat takılmadan ilerleyebilenler var. Söylediklerinizi anliyorum fakat bende bu alanda egitilen biriyim ve şuan bunu sen zaten yapamicaksın olarak soylemeniz nekadar doğru? bu kadın erkek farklılıklarının var olduğu var bu yapısal düşünceler doğrultusunda oluşan fikirleri yıkmak gerek. Yapan az kişi olduğunu biliyorum belkide bu düşüncelerden sıyrılamadığı için ?  bu zihnin arka planda çalışanı anlayabilmesi mantık kurabilmesiyle alakalı birsey cinsiyetiyle değil. Umarım bu sektörde daha fazla görünür olabiliriz.

Dediğim gibi yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve olurum. Benim bahsettiğim şey genel gözlemdi. Herkes öyledir diyemem tabiki. 

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    handemuge
    handemuge's avatar
    Dişi
    ozgunlu bunu yazdı
    handemuge bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Dediğim gibi yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve olurum. Benim bahsettiğim şey genel gözlemdi. Herkes öyledir diyemem tabiki. 

Gerçekten teşekkür ederim. Bu farklılıkları dezavantajliktan çıkartıp avantaja dönüştürebiliriz inşallah. Bizimle iletisime gecerek fikirlerinizi yansıtabilirsiniz burda belirttikleriniz güzel şeyler. Sanırım bunlarla karşılaşmaya alışmak lazım. Neticede bende kadin erkek eşitligini savunan biri değilim. Sadece kesin ve net yargilarla yazılımda kadın OLAMAZ fikrine karşıyım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

İtiraf ediyorum baktığım ilk sayfa "hakkımızda" sayfası oldu, fotoğraflarınız var mı diye :(

...said addicted.