Yemek Ver Lan!!
-
Toplumun geneli hayvanlardan uzak yaşıyor.
gördüğümüz hayvanlar sadece sokak hayvanları olduğu için çocukluğumuzdan beri "yaklaşma ıssırır" " elleme cırmalar" gibi hep korkutulduk.
Ailesinde hayvan besleyen azınlıkta. sadece onlar bu konuya duyarlı davranabiliyor.
Anne babalar ne ise çocuklarda öyle oluyor.
okullara bununla ilgili bir ders konulursa biraz düzelebilir sanıyorum.
illa birşey alamıyorsanız , yemeklerden ayırıp versenizde fayda faydadır.
-
Delegado_Zero bunu yazdı
İşyerinin kapısının önünde 2 ay önce bir kedi ağzında bir yavruyla bekliyordu, hava da yağmurlu. Açtım kapıyı içeri girdi arkasından bakıyorum bende. Gitti kolilerin oraya köşeye bıraktı yavruyu geri çıktı ben kapı açık bakıyorum. 2 dakika sonra bi yavru daha getirdi aynı yere bıraktı. 1 ay kadar orada besledik annelerini, anneler de yavruları. Sonra alt depoda onlara yer yaptım mama ve konserve aldım. Anneleri iki hafta sonra kayıplara karıştı :( Herhalde bu yavrular artık başlarının çaresine bakar diye düşündü gitti. Şimdi sabah erkenden onlar için gelip ilk iş mamalarını ve sularını veriyorum. Onları yemek yerken veya oynarken zıplarken seyretmek bile benim için ayrı bir terapi oluyor. Bir arkadaşım şöyle yazmıştı geçenlerde kendi kedisinin fotoğrafının altına: "Sevmeyi sevenler kedileri, sevilmeyi sevenler köpekleri, sevgi dünyası sınır tanımayanlar her ikisini de sever. Gerçek insan sevgisi, o en saf sevgi -en derindeki sevgiden bahsediyorum-, kendinden güçsüz olana, örneğin hayvanlara olan sevgide gizlidir. Bu nedenle bir primat olarak insan türü yenilmiştir. Bu öyle bir yenilgidir ki diğer tüm yenilgiler kaynağını buradan alır."
helal olsun hocam ama benim kedilerle ilgili düşücem kediler ve kadınlar aynı yapıdalar :P kedilerin içinde uzaylı var ama seviyorum şerefsizleri :)
kedi diyince aklıma alf geldi nedense :)