folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Anayasa Taslağı Hazır

Yeni Anayasa Taslağı Hazır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Creature19s bunu yazdı:
    -----------------------------

Türban siyasi simge değildir diyen arkadaşlar allah aşkınıza bir düşünün ?

Elhamdülillah Müslümanız ama türban siyasi simgeden başka birşey değil.Belki türbanı takanlar için değil ama yönetenler için türban bir simgedir.

Bir etrafınıza bakın daha kişiliği oturmamış gençler için ne türlü tuzaklar var.Akp döneminden önce bu olaylar böylemiydi ? Yok "Abilerdir" Yok "Ablalardır" önceden bu kadar rahat değillerdi.

Ne istiyorsunuz iran gibimi olalım ? Saçı az olsa görünen kadın "Günahlar savaş derneği"nemi gönderilsin ?

Haberleri açın hangi kanal kimi kanal türban yasağı der kimi kanal başörtü yasağı der bunudamı farketmediniz ?

Stv,Kanal7 gibi kanallar Türban yasağı derler.

Bunların karşıtı kanallar Başörtü yasağı derler.

Hakkında soruşturma açılan adam Başbakan olursa.(Aklanmadı sadece zaman aşımına uğradı pehh)

O çoook sevdiğiniz Akp iktidar olduğu dönemde neyi başardı ?

"Ouuouo fabirak açtı" diye atlamayın sakın.

Haberlerde bi anons:

Başbakanımız 85456543212 tane fabrika açtı oleyyy.

Neyine açıyor amk temeli atılıyor sadece.Ve çoğuda sadece temel atılıp bırakılıyor.Ufak bir araştırmayla bunu sizde öğrenebilirsiniz.

Eminim Asil milletimizin bir gün gözü açılacak ama umarım o gün çok geç olmaz.Akp gibi dini sömüren yöneticilere pabuç bırakılmamalı.

hoca çok haklısın.ben anlata anlata dilimde tüy bitti.of a.Q:S

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Bu anayasa bizi tamamen batinin somurgesi yapacak.1891 de iflas eden osmanlidan alacaklarini alamayan avrupalilar osmanlinin tasi taragi ne varsa ensesine dusmus elinden almislardir.Duyun-i umumiye yakin uzak degildir.tarih tekrardan ibaretttir.ege li rumeli li ne agitlar turkuler yakmistir duyun-u umumiye cetelerinden bu anadolu cok  cekmistir.simdide o duyun-i umumiye anayasa olarak geliyo uyan ey turk uyan.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    crazydevil1907 bunu yazdı:

Türban konusuna biraz değinmek istiyorum.

Bizler büyük çok büyük bir çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz, ancak bu ülkede dinimizi serbestçe yaşayamıyoruz. Neden? Çünkü siyasi bir sembol olarak görülmekte bu.. Hayır. Büsbütün haksızsınız. Türban sizlere siyasi sembol olarak görünüyor olabilir ancak hiç bir türbanlı kıza sordun mu sen bunu ne için takıyorsun diye? Türban 1400 yıldır vardı, hatta daha da gerilere gitmek gerekirse bizansın doğuş dönemlerinden gelme bir kültürdü de diyebiliriz belki bri gelenek ama islamda 1400 yıldır vardı, ve bu 1400 yıl boyunca isteyenler türban taktılar, istemeyenler takmadılar herhangi bir zorlama olmadı ki o zamanlar cumhuriyet laiklik kavramları da yoktu... Şu anda cumhuriyet kavramı var, liaklik kavramı var, hele hele demokrasi kavramı var ancak isteyen insanlar türban takamıyorlar... Bu nasıl bir demokrasidir böyle???

CHPsi MHPsi tutturdu gidiyor laiklik elden gidiyor diye.. Herkesin beynini yıkadılar.. Gittiler mitingler düzenledirl cumhuriyet mitingi adında akpyi imha mitingi.. Ama şöyle bir baktığında hiç bir şekilde laikliğin elden gittiğini görmüyorsunuz, hatta ülkenin daha da demokratik olma yolunda ilerlediğini görüyorsunuz.. e hani liaklik gidiyordu?

Türbanı yasaklama, bir ülkede insanların kişisel haklarının ihlalidir.. Ve şunuda söylemek istiyorum, mademki avrupa birliğine girmeye çalışıyoruz, avrupada hiç bir ülkenin hiç bir üniversitesinde türban yasağı yoktur!.. Bu bir tek türkiyede vardırki bunu nasıl izah edebilirsiniz bilemiyorum ancak bu yasağın kaldırılması her açıdan çok doğru bir karaar olur. Ve korktuğunuz hiç bir şeyde başımıza gelmez merak etmeyin.. Kimse bunu siyasi sembol olarak kullanmaz, akp bu kızlarımıza hiç bir şey yaptırmaz, yeni yeni senaryolar yazmayın allah aşkına gerçekçi olun gerçekleri görmeye çalışın. cumhuriyet gazetesi okuyupta buradaki köşe yazarlarına göre, ya da zaman gazetesi okuyupta buradaki köşe yazarlarına göre hareket etmeyin, ilerici olun, her iki fikri okuyun ve size doğru görüneni savunun. Hatta kendiniz bir fikir oluşturun bu iki fikirle.. Lütfen türbana saygısızlık yapmayın. Türban, dini emirler doğrultusunda genç kızlarımızn taktığı bir şeydir.

Bu yazımda herhangi bir partiye taş atmak kesinlikle amacım değildi bunuda belirtmek isterim..

Saygılarımla =)

hoca ne 1400 yılından bahsediyorsun. türban 1960lı yıllarda şeriatçı siyasi akımın sembolü olarak lübnanda ortaya çıktı. daha sonra iran islam devrimiyle birlikte güçlü bir siyasi simge haline geldi. Türkiyede teyzelerimizin taktığı başörtüyle türban farklıdır. dedelerinize ninelerinize sorun 1940lı-50li-60lı yıllarda türban varmıymış?! türbanı türkiye getiren erbakandır ve kendi siyasi gerişinin simgesi olarak getirmiştir. 28 şubatta da o siyasi görüşü mahfedilmiştir. bundan ders alan onun adamları daha sinsi ve etkili biçimde aynı siyasi düşünceyi dikte ettirmeye çalışıyorlar ve başarıyorlar.

umarım ordumuz sessiz kalmaz, ülke elden gitti.. bi de sivil anayasa diyolar sivil anayasa nasıl oluyor. 80de askerler toplanıp yapmadı o anayasayı yine üniversite hocalarına yaptırdılar. bi anda güme getirilen bir anayasa değişikliği ile ülkemiz osmanlının çöküş dönemindeki duruma benzer bi duruma direkt giriyor.. nası göremiyorsunuz annamıyorum a.k

ayrıca avrupadan örnek vermişsin. italyada çarşaf giymek komple yasak sadece kamu kurumlarında değil ülkede.. almanyada nazi işareti yasak ama o işaret hintlilerin dini simgesi yine de yasak, niye? çünkü siyasi bi işaret. türbanda siyasi bir işarettir ve türkiye türbanın simgelediği siyasi düşüncenin büyük bir tehdidi altındadır. bir ülke kendi ana düşüncesini yoketmek isteyen bir düşünceye izin vermez. fransada da okullarda haç takmak bile yasak. hiçbi sorunu olmayan öyle takılan avrupa ülkelerinde tabi serbest olur adamlar için bi problemi yok tabi..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spitfire_1905
    spitfire_1905's avatar
    Erkek
    Fistandantilus bunu yazdı:
    crazydevil1907 bunu yazdı:

Türban konusuna biraz değinmek istiyorum.

Bizler büyük çok büyük bir çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz, ancak bu ülkede dinimizi serbestçe yaşayamıyoruz. Neden? Çünkü siyasi bir sembol olarak görülmekte bu.. Hayır. Büsbütün haksızsınız. Türban sizlere siyasi sembol olarak görünüyor olabilir ancak hiç bir türbanlı kıza sordun mu sen bunu ne için takıyorsun diye? Türban 1400 yıldır vardı, hatta daha da gerilere gitmek gerekirse bizansın doğuş dönemlerinden gelme bir kültürdü de diyebiliriz belki bri gelenek ama islamda 1400 yıldır vardı, ve bu 1400 yıl boyunca isteyenler türban taktılar, istemeyenler takmadılar herhangi bir zorlama olmadı ki o zamanlar cumhuriyet laiklik kavramları da yoktu... Şu anda cumhuriyet kavramı var, liaklik kavramı var, hele hele demokrasi kavramı var ancak isteyen insanlar türban takamıyorlar... Bu nasıl bir demokrasidir böyle???

CHPsi MHPsi tutturdu gidiyor laiklik elden gidiyor diye.. Herkesin beynini yıkadılar.. Gittiler mitingler düzenledirl cumhuriyet mitingi adında akpyi imha mitingi.. Ama şöyle bir baktığında hiç bir şekilde laikliğin elden gittiğini görmüyorsunuz, hatta ülkenin daha da demokratik olma yolunda ilerlediğini görüyorsunuz.. e hani liaklik gidiyordu?

Türbanı yasaklama, bir ülkede insanların kişisel haklarının ihlalidir.. Ve şunuda söylemek istiyorum, mademki avrupa birliğine girmeye çalışıyoruz, avrupada hiç bir ülkenin hiç bir üniversitesinde türban yasağı yoktur!.. Bu bir tek türkiyede vardırki bunu nasıl izah edebilirsiniz bilemiyorum ancak bu yasağın kaldırılması her açıdan çok doğru bir karaar olur. Ve korktuğunuz hiç bir şeyde başımıza gelmez merak etmeyin.. Kimse bunu siyasi sembol olarak kullanmaz, akp bu kızlarımıza hiç bir şey yaptırmaz, yeni yeni senaryolar yazmayın allah aşkına gerçekçi olun gerçekleri görmeye çalışın. cumhuriyet gazetesi okuyupta buradaki köşe yazarlarına göre, ya da zaman gazetesi okuyupta buradaki köşe yazarlarına göre hareket etmeyin, ilerici olun, her iki fikri okuyun ve size doğru görüneni savunun. Hatta kendiniz bir fikir oluşturun bu iki fikirle.. Lütfen türbana saygısızlık yapmayın. Türban, dini emirler doğrultusunda genç kızlarımızn taktığı bir şeydir.

Bu yazımda herhangi bir partiye taş atmak kesinlikle amacım değildi bunuda belirtmek isterim..

Saygılarımla =)

hoca ne 1400 yılından bahsediyorsun. türban 1960lı yıllarda şeriatçı siyasi akımın sembolü olarak lübnanda ortaya çıktı. daha sonra iran islam devrimiyle birlikte güçlü bir siyasi simge haline geldi. Türkiyede teyzelerimizin taktığı başörtüyle türban farklıdır. dedelerinize ninelerinize sorun 1940lı-50li-60lı yıllarda türban varmıymış?! türbanı türkiye getiren erbakandır ve kendi siyasi gerişinin simgesi olarak getirmiştir. 28 şubatta da o siyasi görüşü mahfedilmiştir. bundan ders alan onun adamları daha sinsi ve etkili biçimde aynı siyasi düşünceyi dikte ettirmeye çalışıyorlar ve başarıyorlar.

umarım ordumuz sessiz kalmaz, ülke elden gitti.. bi de sivil anayasa diyolar sivil anayasa nasıl oluyor. 80de askerler toplanıp yapmadı o anayasayı yine üniversite hocalarına yaptırdılar. bi anda güme getirilen bir anayasa değişikliği ile ülkemiz osmanlının çöküş dönemindeki duruma benzer bi duruma direkt giriyor.. nası göremiyorsunuz annamıyorum a.k

ayrıca avrupadan örnek vermişsin. italyada çarşaf giymek komple yasak sadece kamu kurumlarında değil ülkede.. almanyada nazi işareti yasak ama o işaret hintlilerin dini simgesi yine de yasak, niye? çünkü siyasi bi işaret. türbanda siyasi bir işarettir ve türkiye türbanın simgelediği siyasi düşüncenin büyük bir tehdidi altındadır. bir ülke kendi ana düşüncesini yoketmek isteyen bir düşünceye izin vermez. fransada da okullarda haç takmak bile yasak. hiçbi sorunu olmayan öyle takılan avrupa ülkelerinde tabi serbest olur adamlar için bi problemi yok tabi..

"Türkiyede teyzelerimizin taktığı başörtüyle türban farklıdır." Aynen ;)...

null
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crazydevil1907
    crazydevil1907's avatar
    Erkek

"Elhamdülillah Müslümanız ama türban siyasi simgeden başka birşey değil.Belki türbanı takanlar için değil ama yönetenler için türban bir simgedir."

Yönetenler için türbanın simge olduğunu kim söyledi peki? Yönetenlerin hanımları türbanlı diye mi türbanı simge olarak kullandıklarını düşünüyorsun? Benim annemde türbanlı o zaman ben neyime türbanı simge olarak kullanacağım?

"Bir etrafınıza bakın daha kişiliği oturmamış gençler için ne türlü tuzaklar var.Akp döneminden önce bu olaylar böylemiydi ? Yok "Abilerdir" Yok "Ablalardır" önceden bu kadar rahat değillerdi."

Evet bu tuzağa ne yazıkki sizlerde düşmüşsünüz... Şu anda ne tarz olaylar var akp den önce ne tarz olaylar vardı anlayamadım doğrusu... yoksa yeni senaryolar ürettinizde bundan haberim mi yok???

"Ne istiyorsunuz iran gibimi olalım ? Saçı az olsa görünen kadın "Günahlar savaş derneği"nemi gönderilsin ?"

Ne alakası var allah aşkına?? Akp başa geçti geçeli hepinizin söylediği tek şey bu : İ;ran gibi olacağız!.. Ya bırakın allah aşkına gözünüz görmüyor mu kör müsünüz? Türkiye akp den sonra daha da demokratikleşme yoluna geldi sizler ise hala laiklik elden gidiyor, iran gibi olacağız deyip duruyorsunuz.. Ne olur etrafınıza bakın çevrenize bakın.. Üniversitedeki genç kızların kapalı olması bizi iranlı gibi mi yapar?

" Haberleri açın hangi kanal kimi kanal türban yasağı der kimi kanal başörtü yasağı der bunudamı farketmediniz ? Stv,Kanal7 gibi kanallar Türban yasağı derler. Bunların karşıtı kanallar Başörtü yasağı derler."

Alakaya mayonez!...

" Hakkında soruşturma açılan adam Başbakan olursa.(Aklanmadı sadece zaman aşımına uğradı pehh) O çoook sevdiğiniz Akp iktidar olduğu dönemde neyi başardı ? "Ouuouo fabirak açtı" diye atlamayın sakın. Haberlerde bi anons: Başbakanımız 85456543212 tane fabrika açtı oleyyy. Neyine açıyor amk temeli atılıyor sadece.Ve çoğuda sadece temel atılıp bırakılıyor.Ufak bir araştırmayla bunu sizde öğrenebilirsiniz."

Allah aşkına ne diyorsun sen? Lütfen ya biraz aç gazete oku!.. Dediğim gibi birtek cumhuriyet gazetesine takılma... Aynı baykal gibi konuşuyorsun.. birtek o herifi dinleme.. yapılanlara bak.. olanlara bak...

"Neyine açıyor amk temeli atılıyor sadece.Ve çoğuda sadece temel atılıp bırakılıyor.Ufak bir araştırmayla bunu sizde öğrenebilirsiniz."

Bir laf atıyorsan, o lafının arkasında dur ve bunları bize sun!.. Araştırmayı bize bırakma...

"Eminim Asil milletimizin bir gün gözü açılacak ama umarım o gün çok geç olmaz.Akp gibi dini sömüren yöneticilere pabuç bırakılmamalı."

AKP dini ne zmana sömürmüş yaa :S ya anlayamıyorum kendi düşüncelerinizde çelişkiler var nasıl insanlarsınız nasıl düşünceler içerisindesiniz nasıl bir iştir bu yahu!!!

"hoca ne 1400 yılından bahsediyorsun. türban 1960lı yıllarda şeriatçı siyasi akımın sembolü olarak lübnanda ortaya çıktı. daha sonra iran islam devrimiyle birlikte güçlü bir siyasi simge haline geldi. Türkiyede teyzelerimizin taktığı başörtüyle türban farklıdır. dedelerinize ninelerinize sorun 1940lı-50li-60lı yıllarda türban varmıymış?! "

Allah aşkına sen ne diyorsun???? İslamiyet nezaman çıktı? 1400 yıl önce ve 1400 yıldır müslüman hanımlarr türban takıyor.. ne başörtüsüyle türban fakrlıdır. Neden? bağlanış tarzları yüzünden!!! Öne doğru bağlarsan başörtü olur biraz daha 45 derece farklı yönden bağlarsan türban olur.. Bu kavramları bilemiyorsan ve başörtü ile türban fakrlıdır diyorsan biraz bunlara yönelmeni ve OKUmanı öneririm. Sor bakalım dedelerine ninelerine 40 lı yıllarad türban var mı? Ve mesele türban yada başörtü değil mesele başı kapatmak!!! Ve bu islamiyeti kabul ettiğimiz dönemden beri var!...

"türbanı türkiye getiren erbakandır ve kendi siyasi gerişinin simgesi olarak getirmiştir. 28 şubatta da o siyasi görüşü mahfedilmiştir. bundan ders alan onun adamları daha sinsi ve etkili biçimde aynı siyasi düşünceyi dikte ettirmeye çalışıyorlar ve başarıyorlar. "

O kadar düşünmeden konuşuyorsunuzki.. Kim bilir hangi gazete köşe yazarından duydun bu sözleri ve şimdi gelip bana söylüyorsun...

"umarım ordumuz sessiz kalmaz, ülke elden gitti.."

Hala ülke elden gitti sloganında takılıp kalmışsınız.. yürüyün bre ülke elden gidiyor yürüyün....

"ayrıca avrupadan örnek vermişsin. italyada çarşaf giymek komple yasak sadece kamu kurumlarında değil ülkede.. almanyada nazi işareti yasak ama o işaret hintlilerin dini simgesi yine de yasak, niye? çünkü siyasi bi işaret. türbanda siyasi bir işarettir ve türkiye türbanın simgelediği siyasi düşüncenin büyük bir tehdidi altındadır. bir ülke kendi ana düşüncesini yoketmek isteyen bir düşünceye izin vermez. fransada da okullarda haç takmak bile yasak. hiçbi sorunu olmayan öyle takılan avrupa ülkelerinde tabi serbest olur adamlar için bi problemi yok tabi.."

Bana bakın kamu yararına olan kimi şeylerin yasaklanması gereklidir!!! Ona bakrrsanız ülkemizde uyuşturucu yasakken, hollandanın bir şehrinde trafik ışıklarının üzerinede bir yol göstericisi konacak ve burada uyuşturucu bu tarafta yazacak... Toplumun zararına olan şeyler yasaklanır.. Bu verdiğin örnekler sonuna kadar doğru ve yerinde yapılan yasaklamalardır.. Ancak bir üniversitede bir genç kızın başını örterek girmesinin yasaklanması, abesle iştigal eder!!!

Lütfen yazılarımızda biraz daha kibar olalım arkadaşlar lütfen. Ben fikirlerimi söylüyorken sizlerinde fikirlerinizi söylemeniz gayet doğaldır ancak bunu barbarca söylemenize ne ben tahammül edebilirim ne de bu diyaloglarımızı okuyan kişiler... Ve bunun böyle olması sonucunda her iki tarafta banlanmaya gidebilir bu nedenle nezaket kuralları içerisinde tartışalım..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Sana sadece şunu sormak istiyorum bana Akp döneminden demokratikleşme adına atılan bir adım söyle ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crazydevil1907
    crazydevil1907's avatar
    Erkek
    Neden her şey bu kadar ağrınıza gidiyor? Konu ne idi ne ettiniz??? Sorduğuna cevap yazmıyorum çünkü gözlerini açıp biraz bakarsan eğer, baykal gibi yerinde kalmazsan yerinde sayıklamazsan senaryolar üretmezsen ve biraz gözü açık ilerici bir insan olmayı denersen o zaman akp dönemi boyunca nerede demokratikleştiğimizi görmüş olacaksın.. Her neyse adminlerimden özür diliyorumki forumda siyaset tartıştım.. Ama beni buna iten sebepler belli.. Kimse benim düşüncemde olan şeylere bok atmasın, bende onu savunmaya çalışmayayım. Gerçi benimki siyasetten ziyade savunma amaçlı yazılar bok atma amaçlı yazılar değil!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Bak crazydevil1907  arkadaşım.

Ben körüm görmüyorum belki sana göre görmek istemiyorumdur dimi ? lütfen sen söyle bana "Şunu Akp demokratikleştirdi" diye.

Ayrıca tutturmuşsun Baykal gibi düşünme diye.Ben şahsen baykal'ı sevmem. 

Bok Atmak ? Olmayan birşeyi varmış gibi göstermektir herneyse uzatmıyorum herkes neyin ne olduğunu biliyor. 

Toplam Hit: 4192 Toplam Mesaj: 29