folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Araba İçin Fikrinizi Alıcaktım

Yeni Araba İçin Fikrinizi Alıcaktım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

Pawlow bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam fiorinonun 95hp si çıktı ona bi göz at istersen fiatın 1,3multijet motoru gayet başarılı.

sağol hocam bakayım hemen bi..

Zugzwang
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

dizel arabalarda sedece beygir gücüne bakmak doğru değil.Dizelin en büyük üstünlüğü torklarının yüksek olması.Tork yüksek olsa ne olur?

Tork aracı hareket ettirme gücüdür,daha doğrusu düşük devirde krank miline uygulanan basınçtır.Eğer aracın torku yüksek ise yokuşlarda vites küçültmeye gerek kalmaz,sadece gaz pedalına az daha dokunmak yeter,o kendisi tırmanır gider.Aynaya baktığınızda da benzinli arabalarla aranızdaki mesafenin açıldığını görebilirsiniz.Dizel alacaksanız 190-200Nm torktan aşağısına bakma yokuşlarda onlar kadar tat vermez.Beygir gücü azami sürati etkiler genelde

Azami beygir gücüne erişebilmek için motorun da son devirde çalışması gerek yoksa o beygir gücüne erişilemez.Bu nedenle beygir gücü tork ve tasarrufu bir arada düşün.Motor bakımından bunlar önemli.

Bizde 2005 model 1.9JTD doblo var.1900 motor 105 beygir 200Nm tork.Ben bu arabayla sokaklarda hava atan bi çok benzinli arabayla yokuşlarda kapıştım ve büyük çoğunluğunu solladım.Ha düz yolda onların beygir güçleri fazla ise onlar geçerdi ama yokuşta tork önemli.Çoğu lüks araç hala 200nm torka bile erişmiş değil.Dobloyu basit bir araba olarak görenlerin çoğuna haddini bildiridim.Bu arada oldukça tasarruflu,depo 60 litre,biz 1024.5Km yol yaptık ve depoda hala 5.7 litre mazot vardı.100km daha gidecekmiş demekki(şehir dışı tabii)

Dostum eğer sıfır alacaksanız ve olaya yakıt,motor gücü,yedek parça,servis masrafı yönünden bakıyosanız fiat o yönlerden iyidir.Fiatı hala kuş serisi zannetmeyin,geliştirdiler kendilerini.Bu arada nemo ve bipper modelleri ortak üretim ve onları da fiat üretiyor(motor olayını bilmiyorum ama).

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

doblo tavsiye ederim. dizel multijet motor olsun. yedek parçası kolay heryerde bulunur. amcamın pejo partner vardı memlekette ayna kırıldı yetkili servis yok ve normal servislerdede parça yoktu. benim için en önemli olay yedek parçadır. yolda izde ne olacağı belli olmaz fiat arabalarının heryerde parçasını kolaylıkla bulursun. Allah korusun bi kaza yapsan parçaları çok ucuzdur. bizim palio varken yüksek bi arabaya arkadan çarptım tampona bişiy olmadı diğer araba yüksek olduğu için kaput ezildi far kırıldı toplam masraf 150 tl başka araba olsaydı vay anam vay :)

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

mhmmdclk66 bunu yazdı:

hocam al bi caddy hayatını yaşa ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

dizel arabalarda sedece beygir gücüne bakmak doğru değil.Dizelin en büyük üstünlüğü torklarının yüksek olması.Tork yüksek olsa ne olur?

Tork aracı hareket ettirme gücüdür,daha doğrusu düşük devirde krank miline uygulanan basınçtır.Eğer aracın torku yüksek ise yokuşlarda vites küçültmeye gerek kalmaz,sadece gaz pedalına az daha dokunmak yeter,o kendisi tırmanır gider.Aynaya baktığınızda da benzinli arabalarla aranızdaki mesafenin açıldığını görebilirsiniz.Dizel alacaksanız 190-200Nm torktan aşağısına bakma yokuşlarda onlar kadar tat vermez.Beygir gücü azami sürati etkiler genelde

Azami beygir gücüne erişebilmek için motorun da son devirde çalışması gerek yoksa o beygir gücüne erişilemez.Bu nedenle beygir gücü tork ve tasarrufu bir arada düşün.Motor bakımından bunlar önemli.

Bizde 2005 model 1.9JTD doblo var.1900 motor 105 beygir 200Nm tork.Ben bu arabayla sokaklarda hava atan bi çok benzinli arabayla yokuşlarda kapıştım ve büyük çoğunluğunu solladım.Ha düz yolda onların beygir güçleri fazla ise onlar geçerdi ama yokuşta tork önemli.Çoğu lüks araç hala 200nm torka bile erişmiş değil.Dobloyu basit bir araba olarak görenlerin çoğuna haddini bildiridim.Bu arada oldukça tasarruflu,depo 60 litre,biz 1024.5Km yol yaptık ve depoda hala 5.7 litre mazot vardı.100km daha gidecekmiş demekki(şehir dışı tabii)

Dostum eğer sıfır alacaksanız ve olaya yakıt,motor gücü,yedek parça,servis masrafı yönünden bakıyosanız fiat o yönlerden iyidir.Fiatı hala kuş serisi zannetmeyin,geliştirdiler kendilerini.Bu arada nemo ve bipper modelleri ortak üretim ve onları da fiat üretiyor(motor olayını bilmiyorum ama).

--------------------------

sağol hocam aydınlattığın için 'dizel arabada tork önemlidir' lafından ötesini bilmiodum açıkçası ben.. =)

şuana kadar en aklıma yatanı bipperdı ama sen gözümü yeniden dobloya çevirttin :D aşağıda linkler veriyorum bi bakarsanız sevinirim

http://www.citroen.com.tr/compare.php?car[]=50&car[]=53    berlingo

http://www.peugeot.com.tr/kesfet/bipper/kombi/      bipper (160 Nm tork var bu araçta)

bide doblo var işte onuda yeterince biliyo herkes =)

Zugzwang
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fugitive
    Fugitive's avatar
    Erkek

ticari alıyorsan vergi olayını muayne olayını unutmaman gerekecek...

You think the game is over ? It has just begun ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

Fugitive bunu yazdı:

ticari alıyorsan vergi olayını muayne olayını unutmaman gerekecek...

saolasın hocam farkındayım hepsinin =)

Zugzwang
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

kangoo al yenisi gayet cıkıs bence...

l enfer c est les autres Sartre ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

arkadaşın dediği gibi vergi olayını da iyi düşün,biz fazla ödüyoruz 1900 olduğundan.

mesela caddy 1900 motor 105 beygir 240newton metre torka sahip doblodan tek farkı torkunun yüksek olması.Onun sebebi de sanıyorum turbosunun erken açıyor olması.Bu nedenle de doblodan fazla yakıyor.Ayrıca caddy ler de çok fazla turbo arızası şikayeti var ve bu da oldukça pahalıya mal oluyor.

bu arada bipper 160nm yazıyor fiorino ise 190nm(tabii bu dizellerde turbo olduğunu biliyorsundur).bu tabloya dikkat ettiysen benzinli araç 118nm,dizel 190nm.benzinli ile dizel arasındaki en büyük fark bu işte http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/ticari/fiorino_tekniktablo.aspx  

Yalnız daha önce dizel araç kullanmadıysanız biraz farklı gelebilir.Ve dizeller aslında kibar arabalardır,iyi verim almak için iyi kullanmak gerekir.Örneğin vites araları benzinli araçlara göre biraz daha dar olacaktır.Ama alıştınmı dizelden inesin gelmez.Tork yüksek olduğundan benzinli arabalar gibi çabuk stop etmez,acemiler daha kolay öğrenir.Bir de dizelde motor sesi biraz daha fazla ve farklı olduğundan bana ilk zamanlar araba eziyet çekiyomuş bigi geliyodu:)gaza basamıyodum fazla.sonra alıştım.

eğer yeni doblo düşünürsen 1600 dizeller 105 bygir ve 290nm torklu,2000 motorları 135 beygir 320nm torklu.1300 olanlar ise sanırım 90-95beygir 190nm olamsı lazım.

1600 doblo iyidir,vergisi az olur hem torkuda oldukça yüksek.Yokuşlarda arkandan bakarlar artık(mazot parasına kıyıp da gaza basabilirsen tabii,ben basamıyom artık).

ayrıca dipnot;turbolu arabalarda düşük hızlarda gazı köklersen çok deli yakıt yakar.Örneğin kırmızı ışıklarda gazı köklersen,tamam iyi hızlı gidersin yakalayamazlar belki ama çok deli mazot yakarsın.Onun dışında çok tasarrufludur.özellikle şehirdışında kıvraksa araba,araba sollamak da zevklidir,gaza bastığında fırlar gider,daha çabuk daha kolay sollarsın riske girmezsin kritik yerlerde.

ne bileyim aklıma gelenler bunlar.Bir de abim fiorinonun arka koltuğunu beğenmemişti,rahat değil demişti,ona da bi bak.aklına takılan varsa sor yine

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

yada boşver dobloyu bipperi ben sana starex vereyim 9+1 koltuklu hem milletin dediği kadar çokta yakmıyo test ettim onayladım gayette yüksek vergiside az minibüs olduğu için...

l enfer c est les autres Sartre ...
Toplam Hit: 6721 Toplam Mesaj: 41