Yeni Araba İçin Fikrinizi Alıcaktım
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşın dediği gibi vergi olayını da iyi düşün,biz fazla ödüyoruz 1900 olduğundan.
mesela caddy 1900 motor 105 beygir 240newton metre torka sahip doblodan tek farkı torkunun yüksek olması.Onun sebebi de sanıyorum turbosunun erken açıyor olması.Bu nedenle de doblodan fazla yakıyor.Ayrıca caddy ler de çok fazla turbo arızası şikayeti var ve bu da oldukça pahalıya mal oluyor.
bu arada bipper 160nm yazıyor fiorino ise 190nm(tabii bu dizellerde turbo olduğunu biliyorsundur).bu tabloya dikkat ettiysen benzinli araç 118nm,dizel 190nm.benzinli ile dizel arasındaki en büyük fark bu işte http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/ticari/fiorino_tekniktablo.aspx
Yalnız daha önce dizel araç kullanmadıysanız biraz farklı gelebilir.Ve dizeller aslında kibar arabalardır,iyi verim almak için iyi kullanmak gerekir.Örneğin vites araları benzinli araçlara göre biraz daha dar olacaktır.Ama alıştınmı dizelden inesin gelmez.Tork yüksek olduğundan benzinli arabalar gibi çabuk stop etmez,acemiler daha kolay öğrenir.Bir de dizelde motor sesi biraz daha fazla ve farklı olduğundan bana ilk zamanlar araba eziyet çekiyomuş bigi geliyodu:)gaza basamıyodum fazla.sonra alıştım.
eğer yeni doblo düşünürsen 1600 dizeller 105 bygir ve 290nm torklu,2000 motorları 135 beygir 320nm torklu.1300 olanlar ise sanırım 90-95beygir 190nm olamsı lazım.
1600 doblo iyidir,vergisi az olur hem torkuda oldukça yüksek.Yokuşlarda arkandan bakarlar artık(mazot parasına kıyıp da gaza basabilirsen tabii,ben basamıyom artık).
ayrıca dipnot;turbolu arabalarda düşük hızlarda gazı köklersen çok deli yakıt yakar.Örneğin kırmızı ışıklarda gazı köklersen,tamam iyi hızlı gidersin yakalayamazlar belki ama çok deli mazot yakarsın.Onun dışında çok tasarrufludur.özellikle şehirdışında kıvraksa araba,araba sollamak da zevklidir,gaza bastığında fırlar gider,daha çabuk daha kolay sollarsın riske girmezsin kritik yerlerde.
ne bileyim aklıma gelenler bunlar.Bir de abim fiorinonun arka koltuğunu beğenmemişti,rahat değil demişti,ona da bi bak.aklına takılan varsa sor yine
-----------------------------sağolasın hocam =) babam çok dizel kullandı ama açıkcası benim ilk olucak alırsak eğer bi araba..
şuan için benim kararım şu araç hocam bi bak istersen http://www.citroen.com.tr/specifications.php?id=50
kararımdaki faktörler şunlar 90 beygir istemiyo peder çok yakar diyo bipperdır fiorinodur onlarda bana biraz zayıfmış gibi geliyo fiorinoonun torku yüksek aslında ama fiyatıda yükseliyo o zaman ki o fiyata çıkılıyosa tercihim berlingodan yana oluyo..
şimdi doblo diceksiniz onunda beğendiğim modellerinde fiyat yine bunun üstüne çıkıyo fiyat olarak ve beklenen donanım/konfor olarak en uygunu bu gibi şuan bnm gözümde
bu kadar konuştum tabi ama iş pederde bitiyo :D
-
dacia logan 1.5 dizel, abs ve hava yastıklı modeli işinizi görür. gücünüz yetiyorsa dizel kango yada berlingo tavsiye ederim. 70 bg araba almayın, yük vurulacak araç 90bg ve üstü olmalı.
-
IRET bunu yazdı:
dacia logan 1.5 dizel, abs ve hava yastıklı modeli işinizi görür. gücünüz yetiyorsa dizel kango yada berlingo tavsiye ederim. 70 bg araba almayın, yük vurulacak araç 90bg ve üstü olmalı.
-----------------------------hocam yük vurmuycaz ya binek kullanıcaz ve 75 beygir bi berlingo işimizi görür sanırım =)
-
bi polo bulamadım :(
-
-
lancer alın hocam yeni kasalardan
-
beyler bu arada bizim arabadanda haberiniz olsun nolur nolmaz =)
-
BERLİNGO COMBİ SX 1.6HDİ 92HP Maksimum Tork 215Nm
Maksimum Güç (Hp.din/dev.dak) 92/4000 Maksimum Tork (Nm/dev.dak) 215/1750
http://www.citroen.com.tr/colors.php?id=53 -
zndmn bunu yazdı:
Arkadaşlar öncelikle selam..
babamla arabayı değiştirme yönünde düşncelerimiz var benimde sizin düşncelerinize ihtiyacım var =)
öncelikle şuan altımızda Lada Vega var 2004 model station vagon 1.5 motor 70 beygir bi araba..
babam yerden biraz daha yüksekte olmak istiyo şimdikine nazaran bende fikrini etkilemek istemiyorum bu yüzden Fiat Doblo Peugeot Partner Citroen Berlingolara falan bakıyoduk
ama dün Peugeot Bipper ve Citroen Nemo ya baktık zaten bu ikisi aynı araba gibi fiatın falanda buna benzer modelelri var :D
aklımdaki soru şu bipper mesela benim hoşuma gidiyo ama güçlü bi araba değil (1.4 70 HP) sonuçta ralliye gidecek değiliz ama kullanan var mı artısı eksisi nedir iç hacmi nasıldır?
ya da babama biraz yüklenip hem kendisi hem motoru daha büyük olan partner yada berlingoya falanmı yönlendireyim bilemedim bunu
fikirlerinizi bekliyorum
-----------------------------sen o bippera motoru kucuk dıyorsunda o arabanın torku yuksek hersey motorda bıtmıyor sevgılı kardesım torkuda cok önemlı motoru kucuk torku yuksek yapıyorlarkı yakıttan tasarruf edesın dıye ve sızın baktıngınız arabanın torku 160 normal bence
-
arkadaşlar dizel motorlara torku weren turbo beslemeleridir arkadaşlarımızın dediği doğrudur tork çok önemli fakat aracın yüklüyse we bir rampaya 5 viteste girip yıpranmadan yine aynı performansta çıkmak istiyorsan hp de önemlidir. tavsiyem fiatın araçlarına bakmandır hem teknik dervis hem yedek parça hemde piyasa yönünden daha ön planda bulunmaktadırlar. yada vw caddy düşünülebilinir yenilerinin hem makyajlanmış kasası hemde standar özellik bakımından doluluğu önemli artılarıdır fakat şunuda bilmelisinki ne kadar özellikten doluda olsa alacağın araç bir kamyonet olacağından konfor konusunda bir binekteki kadar beklentin olmasın lütfen! caddy bile bir megane kadar konfor weremiyor özellikle arka koltuklarda oturanlar açısından fark ileri derecede fark ediliyor.