Yeni Asp.Net Teknolojileri, Mvc, Webapi, Razor Vs...
-
HolyOne bunu yazdı
Beyler ben mi dinazorum yoksa microsoft hergun daha gereksiz şeyler mi yığmaya başladı önümüze.
Acaip sekilde trend olan bu teknolojilerin hiçbir elle tutulur faydası olmadığı kanaatindeyim.
Programlamada önemli olan kod ve tasarımı mümkün olduğunca ayırmaktır. Normal empty web application (web forms) bu işi çok iyi yapıyor, kod ve tasarım ayrı dosyalarda duruyor.
Onun dışında post verilerini alma işini zaten birkaç saatte yazacağınız helper fonksiyonlar 10 numara yapıyor.
Bi tane mvc application açıyorum içinden 60 tane fln dosya yaratıyor. empty projede kayboluyorum.
Yeni teknolojilerin elle tutulur bir faydası var mı? Ben normal web applicaiton kullanıyorum. asp.net componentları hiç kullanmıyorum (ağırlaştırıyor gereksiz), yazdığım basit bi framework ile çok da pratik oluyor.
şeyh hep insanları yeni çıkan şeylere yöneltmeye çalışma çabasından başka birşey değil
ha ileride ne olur bilmem belkide çıkacak olan işletim sistemi vs artık eski şeylerde çalışmayabilir bunlarda onun temeli olabilir
-
UnquaLe bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Beyler ben mi dinazorum yoksa microsoft hergun daha gereksiz şeyler mi yığmaya başladı önümüze.
Acaip sekilde trend olan bu teknolojilerin hiçbir elle tutulur faydası olmadığı kanaatindeyim.
Programlamada önemli olan kod ve tasarımı mümkün olduğunca ayırmaktır. Normal empty web application (web forms) bu işi çok iyi yapıyor, kod ve tasarım ayrı dosyalarda duruyor.
Onun dışında post verilerini alma işini zaten birkaç saatte yazacağınız helper fonksiyonlar 10 numara yapıyor.
Bi tane mvc application açıyorum içinden 60 tane fln dosya yaratıyor. empty projede kayboluyorum.
Yeni teknolojilerin elle tutulur bir faydası var mı? Ben normal web applicaiton kullanıyorum. asp.net componentları hiç kullanmıyorum (ağırlaştırıyor gereksiz), yazdığım basit bi framework ile çok da pratik oluyor.
Bahsettigin "kod ve tasarim mumkun oldugunca ayirmak" icin MVC pattern'i dogru cevabi vermektedir.
Model - View - Controller bilesenlerinin tum kontrolunu size vermektedir ve her bileseni pluggable olup baska araclari dahil edebilirsiniz. Orn: View Engine olarak spark kullanmak.
- Html render'inda full kontrol sizdedir. Webform'a gore sadece render isleminden %20 cpu kazanciniz oluyor(du eski bir bilgi).
- Seperation of Concern (Design princible) saglar.
- Test Driven Development olanagi saglar. Ben TDD uygulamiyorum ki diyorsaniz dogru bir aliskanliginiz yok denilirse yanlis olmaz.
- Postback ve ViewState'den kurtarir. Bu ozelliklerin bir web standardi olmadigi gibi asp.net webform'da windows form yazilimcilarini web'e cekmek icin uygulanmistir.
Web API, sadece HTTP olarak REST odakli calisan service yapisidir. SOAP ve WCF karmasasindan kurtarir.
Empty mvc project yada mvc application project templateleri uygun gelmiyorsa kendi project templateini olusturabilirsin ;)
Entity framework Code-First ile kullanmayi daha dogru buluyorum. Hic database olusturmadan sadece poco entityleri olusturarak sadece projenizin domain'ine odaklanip gelistirme yaparak Db kismini dusunmeden calisabilirsiniz (ORM'in en buyuk amaci).
Yaptığım testte Code-first Db-First'e göre daha yavaş kalmıştı çok şaşırmıştım. Konuyu hiç araştırdın mı hocam?
-
@terror indexlerden kaynaklı olabilir.
-
nessaj bunu yazdı
@terror indexlerden kaynaklı olabilir.
aynı tablodan DB first ve Code first ile select çektim gözle görülür yavaş kaldı code first.
-
herkes mi dertli bu mvc den :))
-
unbalanced bunu yazdı
herkes mi dertli bu mvc den :))
Bence performans trickleri çok bilinmediği için klasik alışkanlıklardan vazgeçmek zor geliyor insanlara.
Şeyh in dediği gibi mvc ile proje yapmaya başladığınızda sonsuza kadar o proje bitmiyor ki amaç zaten bu :)
Webform da belli bir noktadan sonra yapıyı düzgün kuramamışsan ki çoğu zaman kursanda kod içinde kaybolup gidiyorsun. kafayı toparlayıp ertesi gün tekrar baştan almak zorunda kalabiliyorsun. MVC neden var bu karmaşayı önlemek ve gerçek iş hayatındaki "bu projenin bitişini 2 ay uzatıyoruz ve şu şu şu modüller bu bu bu şekilde değişecek" karmaşasından kurtarıyor bizi. Eğer bir yazılım firmasında değilseniz bir holding de farklı bir sektöre uygulama geliştiriyorsanız bu dediğimi çok iyi anlayacaksınız :)
He şu var mvc 1 çıkıyor bir yıl sonra 2 ile yenileniyor 3 ile razor gibi bir engine geliyor ardından 4 - 5 derken 5 yılda 5 versiyon yuhhh derler arkadaş biraz kararlı ol derler adama. Buna bende karşıyım işte :)
-
mvc 2 -4 arasında belirgin farklar var mı
-
web api ile put get delete post işlemleri kullanmayan yazılımcıya kız vermiyolarmış
ayrıca facebook sdk'da eklenmiş yeni özelliklerde
.asmx olan web servis mantığınıda iptal edip açık kaynaklıların seveceği restful servis kullanmaya teşfik ediyorlar
sonuç olarak eşşeğin mına su kaçırdı microsoft sürekli öğrenecek bişeyler çıkartmakta devam eden işlerimizi bırakıp öğrenci moduna sokuyor sürekli
-
Classic Asp ft. Notpad rules!