folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Yeni Asp.Net Teknolojileri, Mvc, Webapi, Razor Vs...

Yeni Asp.Net Teknolojileri, Mvc, Webapi, Razor Vs...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Beyler ben mi dinazorum yoksa microsoft hergun daha gereksiz şeyler mi yığmaya başladı önümüze.

Acaip sekilde trend olan bu teknolojilerin hiçbir elle tutulur faydası olmadığı kanaatindeyim.

Programlamada önemli olan kod ve tasarımı mümkün olduğunca ayırmaktır. Normal empty web application (web forms) bu işi çok iyi yapıyor, kod ve tasarım ayrı dosyalarda duruyor.

Onun dışında post verilerini alma işini zaten birkaç saatte yazacağınız helper fonksiyonlar 10 numara yapıyor.

Bi tane mvc application açıyorum içinden 60 tane fln dosya yaratıyor. empty projede kayboluyorum.

Yeni teknolojilerin elle tutulur bir faydası var mı? Ben normal web applicaiton kullanıyorum. asp.net componentları hiç kullanmıyorum (ağırlaştırıyor gereksiz), yazdığım basit bi framework ile çok da pratik oluyor.

şeyh hep insanları yeni çıkan şeylere yöneltmeye çalışma çabasından başka birşey değil

ha ileride ne olur bilmem belkide çıkacak olan işletim sistemi vs artık eski şeylerde çalışmayabilir bunlarda onun temeli olabilir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    UnquaLe bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Beyler ben mi dinazorum yoksa microsoft hergun daha gereksiz şeyler mi yığmaya başladı önümüze.

Acaip sekilde trend olan bu teknolojilerin hiçbir elle tutulur faydası olmadığı kanaatindeyim.

Programlamada önemli olan kod ve tasarımı mümkün olduğunca ayırmaktır. Normal empty web application (web forms) bu işi çok iyi yapıyor, kod ve tasarım ayrı dosyalarda duruyor.

Onun dışında post verilerini alma işini zaten birkaç saatte yazacağınız helper fonksiyonlar 10 numara yapıyor.

Bi tane mvc application açıyorum içinden 60 tane fln dosya yaratıyor. empty projede kayboluyorum.

Yeni teknolojilerin elle tutulur bir faydası var mı? Ben normal web applicaiton kullanıyorum. asp.net componentları hiç kullanmıyorum (ağırlaştırıyor gereksiz), yazdığım basit bi framework ile çok da pratik oluyor.

Bahsettigin "kod ve tasarim mumkun oldugunca ayirmak" icin MVC pattern'i dogru cevabi vermektedir. 

Model - View - Controller bilesenlerinin tum kontrolunu size vermektedir ve her bileseni pluggable olup baska araclari dahil edebilirsiniz. Orn: View Engine olarak spark kullanmak.

• Html render'inda full kontrol sizdedir. Webform'a gore sadece render isleminden %20 cpu kazanciniz oluyor(du eski bir bilgi).
    • Seperation of Concern (Design princible) saglar.
    • Test Driven Development olanagi saglar. Ben TDD uygulamiyorum ki diyorsaniz dogru bir aliskanliginiz yok denilirse yanlis olmaz.
    • Postback ve ViewState'den kurtarir. Bu ozelliklerin bir web standardi olmadigi gibi asp.net webform'da windows form yazilimcilarini web'e cekmek icin uygulanmistir.

Web API, sadece HTTP olarak REST odakli calisan service yapisidir. SOAP ve WCF karmasasindan kurtarir.

Empty mvc project yada mvc application project templateleri uygun gelmiyorsa kendi project templateini olusturabilirsin ;)

Entity framework Code-First ile kullanmayi daha dogru buluyorum. Hic database olusturmadan sadece poco entityleri olusturarak sadece projenizin domain'ine odaklanip gelistirme yaparak Db kismini dusunmeden calisabilirsiniz (ORM'in en buyuk amaci).

Yaptığım testte Code-first Db-First'e göre daha yavaş kalmıştı çok şaşırmıştım. Konuyu hiç araştırdın mı hocam?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

@terror indexlerden kaynaklı olabilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı

@terror indexlerden kaynaklı olabilir.

aynı tablodan DB first ve Code first ile select çektim gözle görülür yavaş kaldı code first.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

herkes mi dertli bu mvc den :)) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

herkes mi dertli bu mvc den :)) 

Bence performans trickleri çok bilinmediği için klasik alışkanlıklardan vazgeçmek zor geliyor insanlara.

Şeyh in dediği gibi mvc ile proje yapmaya başladığınızda sonsuza kadar o proje bitmiyor ki amaç zaten bu :) 

Webform da belli bir noktadan sonra yapıyı düzgün kuramamışsan ki çoğu zaman kursanda kod içinde kaybolup gidiyorsun. kafayı toparlayıp ertesi gün tekrar baştan almak zorunda kalabiliyorsun. MVC neden var bu karmaşayı önlemek ve gerçek iş hayatındaki "bu projenin bitişini 2 ay uzatıyoruz ve şu şu şu modüller bu bu bu şekilde değişecek" karmaşasından kurtarıyor bizi. Eğer bir yazılım firmasında değilseniz bir holding de farklı bir sektöre uygulama geliştiriyorsanız bu dediğimi çok iyi anlayacaksınız :)

He şu var mvc 1 çıkıyor bir yıl sonra 2 ile yenileniyor 3 ile razor gibi bir engine geliyor ardından 4 - 5 derken 5 yılda 5 versiyon yuhhh derler arkadaş biraz kararlı ol derler adama. Buna bende karşıyım işte :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

mvc 2 -4 arasında belirgin farklar var mı

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

web api ile put get delete post işlemleri kullanmayan yazılımcıya kız vermiyolarmış

ayrıca facebook sdk'da eklenmiş yeni özelliklerde

.asmx olan web servis mantığınıda iptal edip açık kaynaklıların seveceği restful servis kullanmaya teşfik ediyorlar

sonuç olarak eşşeğin mına su kaçırdı microsoft sürekli öğrenecek bişeyler çıkartmakta devam eden işlerimizi bırakıp öğrenci moduna sokuyor sürekli

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Classic Asp ft. Notpad  rules!

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 2965 Toplam Mesaj: 20