folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yeni Bina "İnternet Kutusu" Kurulumu Hakkında

Yeni Bina "İnternet Kutusu" Kurulumu Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

Merhaba beyler,

Yeni bir binaya tasindim, fakat bina yeni bittiginden kutu yok.

Interneti baglayamiyorlar..

Kutu icin git imzali basvuru yap dediler, yaptim basvuruyu, ne zaman kurulur diye sordugumda oradaki gotlek memurun verdigi cevap :

- Ben sadece kayit alirim, belki 1  gun belki 1 ay belkide 6 ay surer belli bi sure yok..

Bukadar adi ve serefsiz bir sirkete elimiz kolumuz bagli zaten biton para verirken, verdikleri bu hizmet mantikli midir?

sorum sudur ki;

Calistigimdan dolayi aksamlarida internet uzerinden islerim olmakta ve internetsiz 1 gun bile benim icin cok uzun suredir.

Tahminen 1 ayda gelip kurarlar.

Bu sureyi nasil kisaltabilirim? ttnet te calisan ve bu isi hizlandirabilecek birisi var mi? 1 ay bekleme gibi luksum yok, yardimci olursaniz yada bir yol gosterip en azindan oneri verirseniz sevinirim.

Nerde o eski TBT...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tek bir kişinin imzasıyla olmaz. En az 10-15 tane imza olacak ki Ttnet burada müşteri var hizmet götüreyim desin. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

@Mustafa,

10-15 kisinin tasinmasi zaten 1-2 ay surer :) 

tesekkurler bilgilendirme icin.

@Piradomim

Konu basligi bu isten anlayan adamlar icin yeterince temiz ve anlasilir hocam, tesekkurler. :)

@DrKill,

Eyv.

DarkFall tarafından 27/Ara/14 15:09 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski TBT...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Tek imzayla olmuyor, vınn gibi birşey kullan kutu gelene kadar.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Olmazsa birde Uydunet ile dene hocam. Onlar biraz daha ilgili. Sokakta altyapı varsa gelip hallediyorlar. Üstelik eve kadar kabloyu çekip ücret bile almadan gidiyorlar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Hocam daha önce aynı deneyimi yaşayan ve uzun süre ttnetle uğraşıp taahhüde rağmen ödediğim tüm faturaları geri alan biri olarak tüm sorularına cevap verebilrim.

Benim taşındığım evde yeniydi. Kutusu da yoktu. Brinci ay gelecek dediler. İkinci ay neden gelmedi acaba dediler. üçüncü ay sanırım bağlayamıyoruz dediler.

Daha sonra ödediğim faturaları istediğimde yok dediler taahhüdünüz bitinceye kadar da tüm faturaları ödemek zorundasınız dediler.

BTK ya şikayet ettim. Ödediğim faturaları geri aldım ve ödeyeceklerimden de vaz geçtiler.

Uzun lafın kısası yeni bir binaya internet bağlatmak baya uzun sürer. Ben 500 metreden Tplinkle falan ayarlamıştım.

Yakınlarda öyle bir imkan varsa ttnetle hiç uğraşma.

Bilgi Güçtür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek

hocam taahhütün varsa bir ofise uğra ve durumu anlat, kutu çıkılana kadar herhangi bir ücret işlemez sonuçta senden kaynaklanan bir sorun değil ayrıca kutu çıkılacak bina toplu bir konut ise sistem istenmiş onun gelmesi bekleniyor olabilir. 

Selam ve dua ile...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

o telekom kutusuna hat gelmesi aslında senin işin değil. binayı yapan müteahhidin işi.

bina içine ankastre konmuşmu? müteahhit onu kaoymuşmu en azından.

aslında oraya kadar hattı sağlamakta müteahhidin işi. ama işlemler uzun sürdüğünden uğraşmıyor dallamalar. evi satayımda gerisi beni enterese etmez havalarındalar.

oturma izni, inşaat izni v.s. bir ton evrakla telekoma gidip oraya hat çekimi için başvurmaları gerekiyordu zamanında.

telekomda yeni hat çıkılacak binaya gider inceler. en yakın kabloda o binaya getirilebilecek boş hat varmı yok mu bakar. daha sonra oraya bağlantı yapması lazım. tabi bu arada, ankastrenle o logar arası kablon olduğunu düşünüyorum.

eğer kabloyu çekmediyse müteahhit, o kabloyu çektirmenizi isterler. belediyeden kazı için izin alacaksınız, ki zaten o bile biraz zaman alıyo. sonra telekom o kabloyu kendi hattına girecek v.s.

işin kısası, anlayacağın bir ayda falan gelmez o hat sana.

prosedür uzun. herşeyde sadece telekoma bağlı değil.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Aslında sorunun bir çözümü var biraz illegal ama yakın zamanda benzer problemi ben yaşadım ve 1,5 ay beklemenin sonunda sorun tesadüfen çözüldü. Ankastrenin olup olmaması birşey değiştirmez, çünkü asıl sorun hattın binadan geçmiyor olması. Pm olarak gönderdim dostum, reklamda olmayalım şimdi:)

Burası Türkiye beyler herşeyin bir yolu olduğu gibi, sanki heryerde hatlar yer altındaymış gibi konuşuyorsunuz. Ben 1,5 ayda tesadüf sonucu çözdüm sorunu ama, kafa çalıştırılırsa benim yöntemle herkes kolayca yapabilir:)

zeyrekli tarafından 27/Ara/14 18:23 tarihinde düzenlenmiştir

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Benimde yasadigim evde internet sikintisi var kotasi 3g internet varmi yada kotasi 30-40 gb olan arkadas peder bey ev yaptirdi tasindik internet gelmio spronline I arasakda gelecegini pek sanmiorum akliniza gelen baska bisey varsa onerileri dinlemeye acigim.

delimiyim ben?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Abiler olayı atla deveymiş gibi göstermeye çalışan telekomun tuzağına düşmeyin, biraz araştırın kolayca hallediliyor mesele aslında. Tüm olay evinizin önünden yani sokaktan hat geçmesi, geçiyorsa olay tamamdır çözüm var.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 4134 Toplam Mesaj: 17