folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yeni Ev Sonrası Kiracıyı Nasıl Çıkarırım?

Yeni Ev Sonrası Kiracıyı Nasıl Çıkarırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Kendi oturacağım bir ev alacağım. 

Kiracının sözleşmesi 27 Ocakta yenileniyor.

1- Evin devri sonrası kiracıyla yeni sözleşme yapılacak mı yoksa eski sözleşmesi mi devam edecek? Yani kirayı yeniden belirlemek gerekiyor mu? Eskisi mi geçerli?

2- Normalde Eylül ayına kadar tahliye tahahütnamesi var. Ama ev satışı sonrası 6 ay içinde boşaltması gerekmez mi?

Sırayla herif kafayı yakıp beni kurşunlamadan nasıl bir yol izlemem lazım?

zeybekustasi tarafından 08/Oca/25 09:59 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

1-Kiracıyla yeni sözleşme sakın yapma, eski kira aynen devam eder evi satın alınca sözleşmenin tarafı haline gelirsin halef olursun.

2-Ev satın aldığında mümkünse 1-2 gün içinde noterden evde kendinin oturacağını ihtiyacın olduğunu bildiren ihtarname gönder ve geçerli bir tebliğ elde et.İhtardan sonra 6 ay içinde evi boşaltması gerekmez

3- Evi hemen alırsan 6  ay beklemene gerek yok TBK 351/2   27 Ocaktan itibaren 1 ay içerisinde yeni maliğin ihtiyacına dayalı tahliye davası açabilirsin.

4- Tahliye taahhütnamesi ve bu süreçler bağımsızdır yani ayrı ayrı işlem yapabilirsin, eylül ayını beklemeden dava sürecine gidebilirsin, eylül ayında tahliye taahüdü ile ayrıca işlem başlatırsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Aynı süreci yaşadım hocam

Kiracının kira sözleşmesi 4 ay sonra biteceği için 4 ay boyunca kira almak istedik. Kira alabilmek için sözleşme yapmak durumunda kaldık.

bu yüzden 4 aylık yeni sözleşme + tahliye tahhütnamesi(tahliye tarihi boş) aldık.

(Eş durumu varsa sözleşmelerde eştende imza almanızı öneririm.) 

Sizin durum biraz farklı sözleşmesi bitecek zaten.

DE5TROY3R tarafından 08/Oca/25 11:05 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

1- Evin devri sonrası kiracıyla yeni sözleşme yapılacak mı yoksa eski sözleşmesi mi devam edecek? Yani kirayı yeniden belirlemek gerekiyor mu? Eskisi mi geçerli?

2- Normalde Eylül ayına kadar tahliye tahahütnamesi var. Ama ev satışı sonrası 6 ay içinde boşaltması gerekmez mi?

Hocam tahliye taahüdünü noter onaylı değilse (evli olanlar için karı koca) öncelikle noterden onaylatarak tekrar almalısın(imzaya itiraz süreci yaşamamak adına).Ek olarak eğer ki o tarihte evden cıkmazsa xxx lira tazminat ödeyeceğini taahüt etmesi gerekiyor.Kendini biraz daha garantiye almak istersen ev sahibi ile ayrı bir sözleşme yaparak (ev sahibi bu kiracı cıkar diyorsa) evin satış rakamından xx lira eksik ödersin kiracı cıktıgı zaman geri kalanı kiracı tahliye sonrası ödeyeceğini taahüt edersin.Satış öncesi herkes çok şirin herkez cok mutlu ama en küçük sorunda herkes çamurlaşabiliyor o zaman da verilen sözler değil atılan imzalar konusuyor(tecbübe ile defalarca sabittir).

Sen kendini sağlama aldıkdan sonra insiyatif yine sende olur esnemek istediğin konu olursa yine güzelliğini yaparsın o konuda seni bağlayan bir husus yok.Artık ben böyle çalısıyorum önce kendini yasalar ile koru güzelliğini yapmak istersen yine yaparsın

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Abi senin aynı il/ilçe içerisinde başka evin var mı? O da sanırım dava süreci olursa etkiliyor.

Ben zamanında müstakil ev alacaktım, kiracı çıkmam diye diretince vazgeçtim bu yüzden

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Evi alır almaz tebligat göndereceksin, 1 ay içinde göndermezsen geçmiş olsun. 

Öyle feminen feminen ricaci olmayıp, çıkacaksın diyeceksin emri vaki bir şekilde. Türk milleti en ufak iyi niyet gördü mü siker affetmez. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam tahliye taahüdünü noter onaylı değilse (evli olanlar için karı koca) öncelikle noterden onaylatarak tekrar almalısın(imzaya itiraz süreci yaşamamak adına).Ek olarak eğer ki o tarihte evden cıkmazsa xxx lira tazminat ödeyeceğini taahüt etmesi gerekiyor.Kendini biraz daha garantiye almak istersen ev sahibi ile ayrı bir sözleşme yaparak (ev sahibi bu kiracı cıkar diyorsa) evin satış rakamından xx lira eksik ödersin kiracı cıktıgı zaman geri kalanı kiracı tahliye sonrası ödeyeceğini taahüt edersin.Satış öncesi herkes çok şirin herkez cok mutlu ama en küçük sorunda herkes çamurlaşabiliyor o zaman da verilen sözler değil atılan imzalar konusuyor(tecbübe ile defalarca sabittir).

Sen kendini sağlama aldıkdan sonra insiyatif yine sende olur esnemek istediğin konu olursa yine güzelliğini yaparsın o konuda seni bağlayan bir husus yok.Artık ben böyle çalısıyorum önce kendini yasalar ile koru güzelliğini yapmak istersen yine yaparsın

zeybek mürid sorry konuyu biraz çekeyim kiracı tarafına :W

eve çıkarken eşimle nikahımıza 2 ay vardı. sözleşme ile taahhütü aynı gün yaptık ama tarih kısmı boştu. onun imzası yok haliyle taahhütnamede. ayrıca noter tastiği vsde yok düz a4e imza atmıştım. 

konu şöyle ilk eve çıktığımda 7k tl den anlaştık, 2. seneye geçekerne (geçen yıl) %25 zam limiti vardı aramızda konuşup her iki tarafta mağdur olmaması için 12kda karar kıldık devam ettik. şimdi ev sahibi %110 gibi bir zam yapıp 25k yapmak istiyor. içimden oha çüş desemde ev sahibine bu rakamı veremeyeceğimi söyledim, 20k ile devam edebilirim dedim. ev sahibi de ay başına 4-5 gün olmasına rağmen bir şey demedi son mesajım üzerine. bende ayın 1inde 20k attım hesabına, wptanda dekontu ilettim normalde teşekkürler vs yazan eleman hiç birşey yazmadı. şimdi benimde aklımı karıştırıyor, taahhütname ile direkt evden çıkarabilir mi? süreç nasıl oluyor? böyle durumlardan irreti olduğum için huzursuzluk yapıyor haliyle. bir arkadaşımda evden çıkarmak istiyorsa taşınma vs masraflarını vermesi gerekiyor diye bir şey sıktı. bana sallamasyon geldi,

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

eve çıkarken eşimle nikahımıza 2 ay vardı. sözleşme ile taahhütü aynı gün yaptık ama tarih kısmı boştu. onun imzası yok haliyle taahhütnamede. ayrıca noter tastiği vsde yok düz a4e imza atmıştım. 

konu şöyle ilk eve çıktığımda 7k tl den anlaştık, 2. seneye geçekerne (geçen yıl) %25 zam limiti vardı aramızda konuşup her iki tarafta mağdur olmaması için 12kda karar kıldık devam ettik. şimdi ev sahibi %110 gibi bir zam yapıp 25k yapmak istiyor. içimden oha çüş desemde ev sahibine bu rakamı veremeyeceğimi söyledim, 20k ile devam edebilirim dedim. ev sahibi de ay başına 4-5 gün olmasına rağmen bir şey demedi son mesajım üzerine. bende ayın 1inde 20k attım hesabına, wptanda dekontu ilettim normalde teşekkürler vs yazan eleman hiç birşey yazmadı. şimdi benimde aklımı karıştırıyor, taahhütname ile direkt evden çıkarabilir mi? süreç nasıl oluyor? böyle durumlardan irreti olduğum için huzursuzluk yapıyor haliyle. bir arkadaşımda evden çıkarmak istiyorsa taşınma vs masraflarını vermesi gerekiyor diye bir şey sıktı. bana sallamasyon geldi,

Hocam eş rızası için 2 farklı görüş var.Kimisi şart derken kimiside tam tersini söylüyebiliyor o konuda avukatlarda muallakta..Eğer ki eş rızası şartsa tahliye taahünü imzaladığın (sonradan eklenen tarih)resmi olarak evli oldugun için o konuda itiraz edilebilir diye düşünüyorum.

Eğer işi çirkefliğe götürürse tahliye taahüdüne imza benim değil diye itiraz edersin sonra süreç uzar.(büyük şehirder bu süreç 1 yılı bulabiliyor).Taşınma masrafları vs tahliye taahüdünde geçerli olmaz diye düşünüyorum.Siz kendi vermiş oldugunuz taahüt ile çıktığıınız için ortada bir maduriyet görünmüyor.Eğer ki süreç farklı olsaydı o konu değerlendirilebilirdi.Ben sorun olacağını düşünmüyorum hocam kiranı öde boşver keyfine bak.Ağzının tadını bozacak bir şey yok.Kaldı ki o verdiğin kirada çok uygun rakam değil her yerde bulabileceğin yakın rakamlar

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Catapat
    Catapat's avatar
    Erkek

Sözleşmede belli bir süre şartı yoksa 10 sene boyunca her yıl sözleşme yenilenir. Ancak 5 senenin sonunda kira artışı için dava açma hakkı var ev sahibinin. 10 sene sonunda da direkt çıkarma hakkı var. Ancak ev satışı olursa bu durumda evi alan kişi ihtar çeker evin boşaltılması için. Ve bu süre zarfında kiracı 6 ay daha oturabiliyor evde. Kiracı bu sürenin sonunda da çıkmak istemezse ev sahibi tahliye davası açma hakkına sahip. İş mahkemeye intikal edince de süre ne kadar uzar orası meçhul. Bu gibi bir sürü zorluk nedeniyle kiracılıysa ev oradan hızla uzaklaşmak bana en iyisi gibi geliyor. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Catapat
    Catapat's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam eş rızası için 2 farklı görüş var.Kimisi şart derken kimiside tam tersini söylüyebiliyor o konuda avukatlarda muallakta..Eğer ki eş rızası şartsa tahliye taahünü imzaladığın (sonradan eklenen tarih)resmi olarak evli oldugun için o konuda itiraz edilebilir diye düşünüyorum.

Eğer işi çirkefliğe götürürse tahliye taahüdüne imza benim değil diye itiraz edersin sonra süreç uzar.(büyük şehirder bu süreç 1 yılı bulabiliyor).Taşınma masrafları vs tahliye taahüdünde geçerli olmaz diye düşünüyorum.Siz kendi vermiş oldugunuz taahüt ile çıktığıınız için ortada bir maduriyet görünmüyor.Eğer ki süreç farklı olsaydı o konu değerlendirilebilirdi.Ben sorun olacağını düşünmüyorum hocam kiranı öde boşver keyfine bak.Ağzının tadını bozacak bir şey yok.Kaldı ki o verdiğin kirada çok uygun rakam değil her yerde bulabileceğin yakın rakamlar

+1 İşi yokuşa sürmek istersen bir sürü uğraştırabilirsin hocam. İmzaya i̇tiraz hakkın da var diye biliyorum. Ayrıca eş durumunu da öne sürebilirsin. Taşınma masraflarını karşılamak zorunda olduğunu sanmıyorum ev sahibinin. Bu daha çok iş uzamasın diye ev sahibinin yaptığı bir teklif oluyor. Ben olsam kiramı öder geçerdim ve kanunda belirtilen artış yüzdesiine ilave bir kuruş fazlasını da vermezdim :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Catapat
    Catapat's avatar
    Erkek

Edit: Çift gitmiş. 

Catapat tarafından 08/Oca/25 14:12 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 614 Toplam Mesaj: 15
kiracı çıkarmak